Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ ivanasedma
Jesi li ti to nama u minusu na 103 mjestu? Očito nije lako pogoditi best buy. A toliko se svi trudimo.

– koliko vidim vi se bavite i istraživačkim novinarstvom.
– dobro vam je pratiti te portfelje, dosta tog se iz tog može naučiti.
– u toj igrici morate ići na što luđe dionice, i nemate nikakve šanse pobjediti Doktora u toj igrici.
– nekad na Poslovnom, u istoj igrici sam znala mjesecima biti prva i svima mast vaditi.
– sada me ta igrica ne zanima.
– sada je kriza,
– jedino što bi vam trebalo biti važno je kako sačuvati novce.
– prošle godine je u istoj igrici moj prinos bio 16.57%, dosta slićno stvarnom.
– ove godine, stvarni portfelj mi je u plusu 7.96%, nije nešto za pohvaliti se.
– došlo je to i na cca 20%, ali isplatom dividendi cijena dividendnih dionica pada.
– još sam imala više promašaja zlato, Dax, investicijski fondovi mi nisu ništa zaradili, novčani – zanemariva zarada, euri kta. ispod 2%.

– za ovu godinu ću biti zadovoljna s prinosom 10-20%, sada ne vjerujem kako će mi prinos biti manji od 10%, a opet ne vidim kako investicije u kojima sam mogu ići preko 20%.

– dugoročno (2-3g.) moj portfelj će napraviti sigurnih 100%, a sada sigurno da bi mi bilo draže da se to isto dogodi za (2-3mj.)

– sigurnost u investicijama vam nikako ne ide s velikim dobitima.
– a za sve vas koji želite više prinose postoji DIOK, MGMA, OPTE, VART, INGR…
– imate tih stečajnih, predstečajnih koliko vam drago.
– sigurna sam kako će 5-10% tih predstečajnih preživjeti, ali će ih 90% ići u bankrot, a koje su u kojoj skupini namam pojma, zbog toga te i takve investicije izbjegavam ili u njih ulazim s kapitalom ne većim od 1-2% (volim se kockati), ali da to i izgubim nije neki novac, ali zašto gubiti novce ???
– na žalost o.k. dionica na našem tržištu nemate ni 5.

– I love this game.
Pozdrav !

ATLN.

– bila sam na kupnji te dionice cca 20 dana.
– ja kupujem jeftino,
– par puta je prodaja došla do mene ali nisam uspjela za 1-2 lipe.
– malo tog sam planirala kupiti cca 20-30.000kn .

Čuo sam jedan trač. U osvit propasti poslovnog carstva obitelji Pevec, gospodin Zdravko tražio je da mu se prezentira svaki katalog. A onda bi govorio kakve boje trebaju biti na katalogu, koliki je font potreban za kakvu akciju…

To su mu bili prioriteti tada.

– dugoročno (2-3g.) moj portfelj će napraviti sigurnih 100%, a sada sigurno da bi mi bilo draže da se to isto dogodi za (2-3mj.)

[emo_smijeh]

Forex je za amatere. [emo_smijeh]

ERNT.

– na ovoj temi sam ga nedavno preporučila za Best buy kupnju na ispod 1.000kn .
– pao je on poslje dividende, pao je ispod 1.300kn .
– gledam ga danima, raste, li ga raste i evo ga danas na 1.500kn + isplaćena velika dividenda.
– a cijelo to vrijeme njegova rasta imala sam slobodne love.
– za mene je to još jedna u nizu propuštenih prilika.
– ali bolje priliku i propustiti nego novce izgubiti.
– sada mi je skup, p/e je 14.26, ima tu još prostora za rast do 2.000kn, ne vjerujem da će ići preko.

– evo na ovoj dionici su se mogli zaraditi stvarno veliki novci za period od godinu dana.
– dionica je i više nego o.k., likvidna, ne mora se drukati, i neće vam to u stečaj.
– i bez straha u takvu investiciju se može parkirati 30% portfelja.
– ali je jako važno dobru investiciju kupiti na p/e ispod 10.

– I love this game.
Pozdrav !

ERNT

1996 kupio paket(173) dionica za 6000 DM na crnjak…
U ono doba trebalo je vjerovati u TK…
Nije teklo mlijeko i medovina…
Sada tece Platina…
Pozdrav mljekarima i medarima,

‘CO nije nikakav gubitaš nego ima 600 milijuna kuna zadržane dobiti ‘

Možemo mi pričati što hoćemo ali ovaj je članak naša realnost. Kod većine ljudi u ovoj truloj zemlji je prestrašna količina nerazumijevanja i želje da se ništa, apsolutno ništa, ne nauči. Mene je nekako sram ovakvih likova. Pa sjašite više, dosadili ste i Bogu i Vragu!

Ivana7
Šta mislis o Jadranci (JDRA-R-A). Hvala

Ivana7
Šta mislis o Jadranci (JDRA-R-A). Hvala

Ne prati ona turiste… Čak niti TUHO.

gospon Lopina kolko ste zaradili danas? SLPF???

@alias

Kako se drzi ona nafta shortana na ako se ne varam 91USD ?

...

Na certifikatima je poluga. Tako da je pad od 9% zapravo dobitak za mene 90%. U 4 dana. Ocito ni to ne znate. Jao investitora na ovom forumu. Srebro cu i kupiti. Ali ne još.

super ti je naftica….ma uzmi ti buraz i 900% zarade dao bog sa raznim polugicama…ma može omjer 1:10000… jer uvijek je super ulagati kad nešto nije tvoje sa nečim tuđim samo pazi da ti se poluga ne pregrije….dionice i poluge super izmišljotine vrlog nam kapitalizma(dodaj tu još i certifikate i šta ti ja znam šta sve ne još)…LOOOL koje sr..anje

ERNT
1996 kupio paket(173) dionica za 6000 DM na crnjak…

– Bravo SunceMamino !!!

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close