Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zagrijavanje Vaš link …

JMNC – čini mi se podcijenjena, koliko ne mogu reći bez analize biznisa i odrađene valuacije. Pri analizi bih najveću pažnju obratio na potencijale rasta i rizike u održavanju sadašnjih marži. Kvantificirati prijetnje i prilike od ulaska u EU i izlaska i CEFTA-e.

JMNC.

– pozitivno:
– podcijenjena, o.k. FA.
– lider na tržištu.
– rast prodaje.

– negativno:
– skupa, zbog cijene ju ne može kupiti preko 99% investitora jer su im portfelji manji nego je cijena 1 dionice JMNC.
– Podravka sada prodaje Studenu, a kupaca nema.
– u diskontima je JMNC stvarno preskupa.
– najveća opasnost prijeti od većinskog vlasnika, on + država 86%, a već je izbacio male dioničare iz 2 svoje dionice po nikakvoj cijeni, a i za BLJE se hvali kako to ništa ne vrijedi.
– neznam ni sama, ali ja sam sumnjičava kada za to treba platiti preko 50.000kn, a gazda je sve svoje firme kupovao za jednu kunu.

– imala sam u par navrata JMNC, zadnji put 2 dionice kupila po cca 35.000 prodala po cca 45.000kn.
– ta dionica ne bi trebala u portfelju biti zastupljena s više od 2%, ali zbog cijene to je velikoj većini nemoguća misija.

– ako ju kupite morate gledati kome će te to prodati (Lopini i ekipi koja kupuje dionice 0.5 – 10kn).
– a i dividenda nije nešto cca 2.5% .
– imali su velike planove za US pa ništa od toga, a sada im dolazi konkurencija iz EU, a za svoje tržište CEFT-a su skuplji za 30%, kako će to utjecati na samu firmu stvarno nemam pojma.
– tu je neki moj target za kupnju 30-35.000kn, na toj cijeni bi i dividendni prinos bio o.k.

– I love this game.
Pozdrav !

MDKA – veleprodaja, a pogotovo veleprodaja lijekova je biznis kojeg karakterizira veliki bruto obrtni kapital (velike zalihe i potraživanja koje se najvećim dijelom financiraju obvezama prema dobavljačima).

MDKA.

– za ovu dionicu je najstručnija gospođa Miami.
– ona sve zana o tom biznisu, dobro zarađuje na bolesnima i još više na radu svojih uposlenika.
– to vam je taj moderni kapitalizam odnosno robovlasničko društvo, gdje oni koji rade nemaju ništa, a ovi koji iskorištavaju taj rad ne znaju što će s novcima.

– I love this game.
Pozdrav !

Best buy su definitivno K.Staklenici. U roku od šest mjeseci Linić će staviti na bubanj sve živo i mrtvo. Nakon tog roka interes stranih ulagača za Hrvatsku počinje padati (kao i za novi kupleraj) pa će čika Slavko to iskoristiti. A Staklenici su najdalje odmakli u čišćenju dvorišta.
Zadnji put kad sam na ovoj temi napisao da su K.S. best buj skočila je cijena sa 1000 na 4800[emo_vrtimise]…ovaj puta neće biti 4800 ali s obzirom na trenutnu cijenu na burzi opet će biti procentualno isti skok ako ne i viši.

Nije nagovor na ništa, meni je svejedno tko je vlasnik dionica ispod top 10.[emo_smijesak]

ps: što mislite zašto je zatišje u firmi? …što mislite od kud će stići lova da se najkasnije u prvom mjesecu 2014 isplati sve obečano? od paradajza??[emo_zloban]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

ATLN – čini mi se da vrijedi koliko košta uz pretpostavku održavanja stupnja profitabilnosti na sadašnjim prihodima. Vrijedi li više prvenstveno ovisi o potencijalu rasta.

ATLN.

– bila sam na kupnji te dionice cca 20 dana.
– ja kupujem jeftino,
– par puta je prodaja došla do mene ali nisam uspjela za 1-2 lipe.
– malo tog sam planirala kupiti cca 20-30.000kn .
– ali cijena stalno raste, raste pa je ta moja lova sada prešla u eure.

– negativno:
– ovo im je tek prva dividenda.
– isto kao kod JMNC većinski ima cca 86% te postoji mogućnost istiskivanja malih.
– mala firma, mali broj dionica te će tu ubrzo doći do nikakve trgovine.
– s ovim rastom cijene p/e im je došao do 12.

– target za kupnju 40-45kn, nakon dividende cijena bi trebala dolje.

– I love this game.
Pozdrav !

KSST
Strani ulagaci ce ulagat ali traze cisto zemljisno knjizno stanje,a KSST to definitivno nisu. Ako postoji skolski primjer za kupus i probleme po pitanju vlasnistva to su po meni definitivno staklenici. Ja bolji primjer nemara i nebrige nisam vidio do sada.
U Dalmaciji se na paradajzu sigurno ne moze zaradit nista to je svima jasno jer se u Dalmaciji moze jedino zaradit na pomama i to samo ako si ih posadija,a staklenici su posadili dovoljno za učinit par teča šalše.
Koliko vlasnici ove dionice vjeruju u nju je za mene dovoljan nagovor da je nikad ne kupim.Mali Vakula se hvali kako je kupio po 360 i prodao na 411. Stvarno impresivno za dionicu koja po tim istim ulagacima vrijedi najmanje 1500,2500,3000,4500,7000…. Koliko dionica vrijedi pokazuje i cinjenica da je golubica prodala 30 komada po cca 360-380,ali ona ako nista drugo ne pise da vrijedi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Kerempuh, hvala na odgovoru! Znam da privlačni multiplikatori ne znače nužno da je dionica podcijenjena i da rast u prethodnim godinama ne implicira rast u budućnosti, ali uglavnom se oslanjam na to jer nisam u stanju dublje analizirati poslovanje i vrednovati buduce poslovanje tj. dobiti neku odredjenu brojku valuacije i uporediti je s trzisnom cijenom, a da to meni samom izgleda ozbiljno. sto se tice mdka mislim da mi treba nastavak tvojih instrukcija o obrtnom kapitalu i pasivnim komponentama obrtnog kapitala, da ne blokam od samog pogleda na obaveze/kapital.

Ivana, hvala, slazem se za jmnc, smetaju me rizici (pogotovo kombinacija) vecinskog vlasnika i prekrupnih “apoena”. mozda je od gdje Miami bolje dobiti savjet za gradjevinare i brodare, nije da joj je struka, ali tu je vec dugo, sve zna.

@Frenkiboy

Mali Vakula se hvali kako je kupio po 360 i prodao na 411. Stvarno impresivno..

Ako je to točno mali Vakula je za tebe Frenki Doktor Primarijus ekonomije [emo_smijesak]. Ti nikad pa ni tad nećeš biti sposoban uzeti 50kn. po dionici KSST u svega tjedan dana.
Što su to pome? ….nema u Hrvatskom riječniku[emo_zacudjen]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

@golube
Tako pise hrvatski general poslije bitke Vakula mali. Dionica vrijedi tisuce kuna,a on na njoj dize 50 kuna sretan ko malo dijete dok prica o tisucama postotaka rasta.Znaci radi se o drukeru koji prica o rastu dok rasprodaje i za to ne treba biti nikakav doktor primarijus ekonomije nego prodavac magle.
Takav soj ljudi mi u Dalmaciji zovemo sitne duse. Taj izraz takodjer ne postoji u hrvatskom (malo slovo h) rjecniku(bez i) i pravopisu,ali svi znaju sto predstavlja.
Vise o samom liku i djelu ulagaca je dosta puta opjevala ivana7 u svom djelu posvecenom odredjenom splići i u tom djelu splićo nikad nije bio heroj nego pušioničar.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Pa, dobro..kad me pitate -reći ću o MDKA.
Medika izvrsno posluje, ali ne iskazuje dobit kako bi trebalo.Još uvijek, a razlog je u vlasničkoj strukturi- kako vidite pribjegavaju isplati dobiti- kroz Ugovore i nagrade u dionicama…to znači da će podići cijenu dionice, kad zatreba…ali, kratkoročno…a te dionice , kupit će opet sebi, jer je to
“zlatna kokoš” koja se ne prodaje niti u najmanjem dijelu vlasništva…
Međutim,njima nisu primarni prihodi od takve vrste obrtaja kapitala. Burza u RH je premala, i nema onu širinu, koju mogu imati brokeri ove firme, obzirom na porijeklo i povijest brokerskog udjela izvjesnih ….a i kapital, koji je pozamašan.
Medika je izuzetno korektan partner, širi svoje poslovanje na nekretnine..i
drugo…njen kapital raste, ali , ako će ulagati u investicijske fondove ili
tržišta, bit će to zatvoreni klubovi poznatih, konzervativno čuvanje novaca..
Nikakvo izletavanje.
Obzirom na velike prilive novaca ovih dana od partnera HZZO-a koji su primili
milijune na račune, velik dio stotina tih milijuna slilo se i na račun
Medike, koja je odmah požurila s isplatom novaca u vidu dionica, pa će
to malo okrenuti..šta ja znam.
U mlitavoj analizi/ a samo pogledam graf/ Medika je jedina preživjela
krizu u zdrastvu uzlaznom putanjom prihoda!..što dovoljno govori o njenoj
financijskoj snazi….

KOd kupnje dionica može se očekivati , po meni neka korist, ali ne nikakvim
trejdingom ili brzom zaradom….
Meni ta dionica- nije zanimljiva, jer mi je sve poznato na tom tržištu, i
jer znam da tu neće biti mogućnosti izlaza, kad mi treba….
kupnju će dozvoliti do određenog malog broja dionica….

Jednom rječju. Šta će Vam to..??? Nemojte se nadati nikakvim paketima dionicam, niti preuzimanju, jer se to neće dogoditi, skoro pa nikada.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

..U farmaceutskoj branši vrlo je jaka namjera generacijskog nasljeđivanja,
tvrtki, koncesija, ambulanti, ljekarni..veledrogerija…tako da nitko
neće napustiti ovaj posao, radi špekulativnog trgovanja, ili igranja
s dionicama.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Best buy su definitivno K.Staklenici.

KSST.

– slažem se s vama gospone GolubV kako je KSST definitivno Best buy.
– sada ju jeftino kupimo i kada doktor proda INDG za skupe novce on će sigurno kupovati i dizati cijenu KSST, pa potom doktoru uvalimo znatno skuplje KSST, (ovo što sam napisala je sigurno dosta nerazumljivo običnim investitorima).

– ali bih za sada ipak malo pričekala s kupnjom KSST jer ju gospođa Snježana dosta jeftino prodaje, a ima ona toga.
– par ST investitora suze liju zbog te jeftine prodaje gospođe Snježe.
– a njoj trebaju nofci za neki traktor ili tako nešto, ne pratim vam ja tako detaljno temu KSST.

– gospon Golub, možda bi vam sada bolja kupnja bila SLRS jer to gospon xy gura na sigurnih 500kn.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close