Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zanimljvo je i to da je naslov ove teme best buy komentari i analiza a ja u gotovo 5 god na ovom forumu nisam vidio post u kojem netko piše koja je dionica best buy i zašto.,imate pravo kolega exposure, lopina ima svoj specifičan način trgovine koji je dosta rizičan ali bar napiše zašto je u dionici i što od nje očekuje u datom trenutku.,ostatak ekipe uglavnom pljuje po svim dionicama koje se spomenu a nikada ne iznese mišljenje koja je po njemu best buy dionica.,nego, koji je na kraju naslov ove teme??????.,

@exposure
Zasto ti je bitno sta ivka kupuje? Zelio bi znati da mozes i ti kupiti iste dionice i zaraditi zajedno s njom, ili bi se zelio nasladjivati s njenim eventualnim gubicima?

G. Lopina se jedini drži teme na ovom naslovu, ostali ga gotovo ismijavaju po starom HRV običaju. Čovjek ima svoje mišljenje, obrazlaže ga i drži ga se. Većina ostalih vise na blogovima i slijede konformistički velike vođe pa pametuju da treba ulagati ovdje i ondje jer dolaze poslovi iz Kirgistana i Gornje Volte ili da treba kupovati Todex jer je hrvatski. To je manje-više razina odgovora. Postavio sam pitanje na temi BELJE može li netko ocijeniti trenutnu vrijednost dionice i obrazložiti. Naravno da nisam dobio nikakav odgovor samo minuse kako mogu takve gluposti uopće pitati.

E dobro sad kad su emerging markets usporili i može još dolje skupa sa Kinom na 5,5%, što mislimo gdje će ići i koji je slijedeći sink za svjetski kapital? Tko je postao dovoljno jeftin da u odnosu na sve ostale parametre bude isplativ?

hm?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Inače, construction je pao 28% u Poljskoj u svibnju, a pola rasta kredita u Kini je prošle godine išlo preko nekih vrsta SPV-ova i sličnog – gdje ne postoji kontrola kvalitete.

Kinezi kažu da žele zauzdati credit bubble ja mislim da će ga potaknuti.

Baš se puno zanimljivih stvari događa.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Postavio sam pitanje na temi BELJE može li netko ocijeniti trenutnu vrijednost dionice i obrazložiti. Naravno da nisam dobio nikakav odgovor samo minuse kako mogu takve gluposti uopće pitati.

BLJE.

– ovo je prava tema za vaše pitanje.
– na samoj temi su vam obožavatelji ili drukeri same dionice.
– njihovo pisanje se svodi na to kako bi vam oni prodali dionicu po znatno većoj cijeni nego su je kupili.
– te neki realni odgovor nemojte ni očekivati na samoj temi.
– moje pisanje na temi BLJE bi izazvalo lavinu ogorčenja i bezbroj jedinica.
– kada tu nešto napišem o kojoj dionici to vam već za dan dva prelazi u zaborav jer se tu ne ide 3 stranice unatrag.

– a sada nešto i o BLJE.
– njegov većinski vlasnik je izjavio kako to ništa ne vrijedi.
– ja mu vjerujem.
– on je to platio 1kn ili 100 lipa.
– i sad se pitam kakvog smisla ima plaćati 1 dionicu 70kn.

– I love this game.
Pozdrav !

PS. Službena stopa defaulta na kredite u Kini je 1.5% hahahahah.

Mislim da je realna puno viša čini mi se da su glede statistike i vjerodostojnosti Kinezi velika kopija Grčke.

Odnedavno sam počeo pratiti ovu temu. U oko su mi upali nadmeni postovi Ivane7, pa sam ih proučio s malo više pažnje. Svaki post natopljen je…

– u vrhu svakog posta, skroz desno, piše vam “ignoriraj”.
– samo trebate na to kliknuti i vaš problem je rješen.

– I love this game.
Pozdrav !

Vi o Kini,zlatu,srebru,a ja o Questusu.
Čuda se događaju ali su moguća.
Vi se zadovoljavate sa dividendom od 3 do 10%,sa miksom od 5% i nalazite se u sigurnim investicijama ADPL,HT,ERNT.
Questus po dionici isplačuje 20 kn i iz temeljnog kapitala.Ivana sedma će reći da je to nemoguće jer zatvoreni fondovi nemaju imovinu.Na moj ukupni portfelj u ZIFovima sa prosječnim
BRIN 13,FMPS 13,SLPF 29,JAKT 17,QUNE 24 /_VLBT nažalost nisam skupija,izgorio u igri
najbrži prst
Prosječna cijena 96:5,dakle 20:96=20,833%,ovo je neto dobit na ulog ,ali jednokratno.
I normalno da se trebate zapitati,kako je to moguće da netko toliko puno zarađuje.Jednostavno jedna dioica iz niza mora povući ,ali bitno je da će povući i duge jer druge nema.Pitanje je samo vremenskog okvira,a za ovakve enormne dobiti isplati se čekati.
Dakle da rezimiramo:
Moj temeljni kapital u ZIFOVIMA jednokratno donosi 20,833%
Rizične investicije u izglednim predstečajušama više od toga.
Keš od 20% se multiplicira dnevno .takva vremena.

Ivana 7,a i vi ostali pazite se,znalci ste ali samo teoretski,moje investicije
su apsolutni pobjednik.
Moj rejting raste sve više.Postajem mali BN.
Ali ovo je tek početak.

U mom portfelju teče med i mlijeko!

Lopina postaje veeliki investor ko gospon XY.[emo_smijeh]

Biće zanimljivo pratiti ovo natjecanje:”Tko ima gore dionice u portfelju”.

Trenutno dajem prednost gosponu XY jer su njegove dionice iznad gornje cijene precjenosti.[emo_zloban]

Lp,[emo_cool]

Ps: Tu sam i ja trenutno nešto u INI i DIOKIJU +CASH.

Ja imam opkladu s Domaćim oko čuvanju nekih ovfaca.[emo_beztona]
Drugo, stvarno ne mogu uči u istu rečenicu s legenDAMA ovog foruma.[emo_plazi]

[b]do zadnjeg novčića[/b] [b]Lijep kao BOG AC[/b]

Imam dojam da ljudima na ovoj temi nije vazno što netko piše, nego koliko piše, pa se onda Lopina sa svojim biserima čini kao turbo investitor.

U biti na ovoj temi postoje 2 jake struje. Jedna je lopinina , oni igraju “igru vece budale” kupuju nelikvidne dionice i mole boga da jos netko odluci kupiti iste pa da mu prodaju 20% skuplje zbog velikog spreada….oni vecinom preferiraju ZIFove, i rizicne dionice tipa INGR , DIOKi itd.

Druga struja se pak fokusira na konzervativnije i manje rizične dionice…Sebe bih ubrojao u tu skupinu..Mi preferiramo dividendne dionice, večinom izvozno orijentiranih tvrki koje ne ovise toliko o situaciji u HR i HR potrosacima..Takve dionice su npr ADPL i KODT, dionice kod kojih se investitori pitaju “koliko ce biti veca dividenda ove godine nego je bila prosle” za razliku od investitora prve skupine koji se pitaju “kako li će proči predstečajna nagodba”…

Normalno da druga skupina manje piše po forumu jer ima mirniji san, broji novac od dividende i fokusira se na svoj pravi posao i rad u životu, dok druga skupina večinom gleda u monitor kretanje cijene svojih dionica i ima viška vremena pisat po forumu.

I nisam lud da na forumu napisem “e kupite XZ dionicu, ta vam je najbolja tu cete zaradi” pa da onda ako nesto pode po zlu me netko tuzi.

Od gore navedenih dionica imam ADPL i KODT, nije nagovor na kupnju/prodaju istih

...

HaoRen

ako ljudi igraju s malim ulogom jasno je da su skloniji riziku.
S par stotina tisuća kuna ili nekoliko miliona ionako se nema baš što tražiti u dionicama koje preferira lopina.

@nimimada

Upravo tako..sve ovisi koliki imas portfelj…AKo igras s 20-30 000kn manje boli kad to sve izgubis jer ipak mozes to zaraditi nazad za 5-6mjesec radeci..S druge strane ako izugbis milijun kuna to je vec malo veci problem kaj ne

...

New Report

Close