Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

O kakvom fakturiranju Vi pričate? Ovdje se radi o namjernim prevarama dioničara putem lažnih izfriziranih izvješća. Vani bi za to netko gulio godine zatvora, i uprava i revizor, a ovdje se ništa ne dogodi. Ne radi se tu o par desetaka milijuna kuna nego o milijardama. Sad ih vidiš, a u idućem FI isparile, kao da ih nikada nije niti bilo.

Moze biti da je i toga bilo. Svakakvih ljudi tamo ima i nista me iznenaditi nemoze. Uglavnom ja sam hrvatski gradjevinski sektor davno prekrizio pa ne citam izvjesca vec godinama.

Inace nije pametno ulagati ako ne postoji adekvatna pravna zastita ulagaca. To nikako nemoze dobro zavrsiti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Godinama su skrivali pravo stanje i onda prikazali gubitak i dug od par milijardi kad se zbroji.

– tu vam novac zasigurno nije nestao.
– a danas je praznik,
– pa vam čestitam današnji praznik u ime 260 milijunera i 2-3 milijardera.

– a vi istražujte i dalje kamo je nestao vaš novac.

– I love this game.
Pozdrav !

Na koja izvješća mislite? Možda na ona javno dostupna FI u Dalekovodu ili IGH-u. Svi koji su ulagali na temelju tih izvješća sada mogu "štrik oko vrata" navući.

Izvješća.

– stvarno ste naivni ako vjerujete tim izvješćima.
– gospon Lopina nalazi stvarno savršene investicijske prilike, ali glavni problem u svim tim firmama o kojima on piše su uprave, koje ne znaju raditi ili su sklone kriminalu.
– u RH je takvih firmi cca 80%.
– upravo zbog tog, vam je najpametnije ne investirati na HR burzi.
– ali nigdje u svijetu niste zaštićeni od kriminalnih radnji uprava firmi.

– stvarno znam do najsitnijih detalja kako se to radi.

– a sada ako baš morate kupiti koju dionicu, raspitajte se.
– osnovna informacija su vam ta izvješća.
– puno sigurnije firme kod investiranja su one koje imaju kontinuiranu dividendu, np. zadnjih 20 godina.
– ako ta dividenda raste svake godine, to je svakako još jedan dodatni plus.
– dobro je ako firmi raste prodaja i dobit.
– raste broj zaposlenih, širi se, povećava pogone.
– radnici su zadovoljni i dobro plaćeni.
– firma nije puno zadužena.

– e sada ako su svi ovi uvjeti zadovoljeni tada je cijena dionice preskupa.
– a upravo takve firme treba kupovati kad su jeftine.
– je li firma jeftina ili skupa kaže nam p/e, a imamo i još neke pokazatelje…

– ni sve ovo gore nije dovoljno.
– još je poželjno poznavati netkoga tko radi u toj firmi,
– i pitajte sve ovo gore navedeno, radnicima je najvažnija dobra i redovna plača te dobri radni uvjeti.

– ako su vam zadovoljeni svi ovi uvjeti tada kupite dionice te firme, idealno nakon neke krize, sloma tržišta kada će te super investiciju jeftino platiti.

– kad budete imali te dionice, tada će ta firma godinama raditi za vas.
– a jednog dana kada vam budu davali punooo novaca za te dionice vi ih prodajte i čekate novi ciklus.

– investiranje je tako jednostavno i zabavno, a uz to vam donosi i novce.

– I love this game.
Pozdrav !

– gospon Lopina nalazi stvarno savršene investicijske prilike, ali glavni problem u svim tim firmama o kojima on piše su uprave, koje ne znaju raditi ili su sklone kriminalu.

Ti si opsjednuta Lopinom. 🙂

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Hao-Ren

Sta se desava u Kini? Kakav je ovo nered?

Hao-Ren

Mislis na ovaj sukob UygHura i Han naroda? Čim sam vidio naslov znao sam da su vjerojatni UygHuri izazvali nekakav sukob…Uglavnom to je muslimanska manjima koja zivi vecinom u zapadnim dijelovima Kine i s njim non stop nekih problema, Kinezi na njih gledaju negativno kao sto Hrvati recimo gledaju na Cigane. Kad sam zivio dole upozorili su me se da se pazim tih likova (dosta ih je lagano prepoznati po bradi 🙂 ) jer su dosta slobodni na potezanju noževa.

Večinom se bore i bune jer žele veća prava za svoj entitet, prije godinu i nešto skupina njih je pokušala čak i oteti avion koristeći nekakve štapove (?)..

Uglavnom nikakvi ekonomsko orijentirani prosvjedi.

Poznajem jednog UygHura , zakon lik, imao curu iz Han naroda, strašno su se voljeli no nikad se neće moći vjenčati jer njegova obitelj ne dopušta da se petlja s nekim iz Han naroda..Tako da on ima UygHur zaručnicu, ona Han zaručnika, no kad god mogu nalaze se potajno u nekom trečem gradu kako ih nitko ne bi vidio skupa…

...

Ulagači koji su certifikate na zlato kupili prije mjesec i pol dana i nisu ih prodali, izgubili su 80 posto novca. Tada se jednim long certifikatom trgovalo po 141,5 kuna, da bi mu cijena prošloga četvrtka pala na samo 60,3 kune, a sada će dobiti spomenutih 28,57 kuna. Vrijednost jednog long certifikata na srebro prilikom izdanja bila je 29,38 kuna, a drugoga 15,94 kune. Najveća cijena prvog long certifikata nikada nije bila veća od one prilikom izdanja, a posljednja je na Zagerbačkoj burzi iznosila samo osam kuna. Ulagači će sigurno dobiti znatno manje od toga. Drugim long certifikatom na srebro, koji je na burzu uvršten 11. lipnja, trgovalo se samo jednom. Cijena mu je bila 12,15 kuna.

Sa cijenom zlata se dešava isto ono što se događalo i sa dionicama 2008. Sigurno utočište je samo “čarapa”, izgleda!

Hao-Ren

Mislis na ovaj sukob UygHura i Han naroda?
[/quote]

Ne mislio sam na bank interchange rate koji je skocio na jedan dan na 12.5%. Sto se desava sa kineskim bankama.

Ne mislio sam na bank interchange rate koji je skocio na jedan dan na 12.5%. Sto se desava sa kineskim bankama.

koliki utjecaj na bankarski sektor ima interbank lending u kini za razliku od zapada gjde je to dominantan pokazatelj zdravlja bankarskog sektora? (oprez: trik pitanje)

Vi o Kini,zlatu,srebru,a ja o Questusu.
Čuda se događaju ali su moguća.
Vi se zadovoljavate sa dividendom od 3 do 10%,sa miksom od 5% i nalazite se u sigurnim investicijama ADPL,HT,ERNT.
Questus po dionici isplačuje 20 kn i iz temeljnog kapitala.Ivana sedma će reći da je to nemoguće jer zatvoreni fondovi nemaju imovinu.Na moj ukupni portfelj u ZIFovima sa prosječnim
BRIN 13,FMPS 13,SLPF 29,JAKT 17,QUNE 24 /_VLBT nažalost nisam skupija,izgorio u igri
najbrži prst
Prosječna cijena 96:5,dakle 20:96=20,833%,ovo je neto dobit na ulog ,ali jednokratno.
I normalno da se trebate zapitati,kako je to moguće da netko toliko puno zarađuje.Jednostavno jedna dioica iz niza mora povući ,ali bitno je da će povući i duge jer druge nema.Pitanje je samo vremenskog okvira,a za ovakve enormne dobiti isplati se čekati.
Dakle da rezimiramo:
Moj temeljni kapital u ZIFOVIMA jednokratno donosi 20,833%
Rizične investicije u izglednim predstečajušama više od toga.
Keš od 20% se multiplicira dnevno .takva vremena.

Ivana 7,a i vi ostali pazite se,znalci ste ali samo teoretski,moje investicije
su apsolutni pobjednik.
Moj rejting raste sve više.Postajem mali BN.
Ali ovo je tek početak.

U mom portfelju teče med i mlijeko!

Ti si opsjednuta Lopinom. 🙂
[/quote]
Normalno,jer sam veći Nostradamus od vidovitog Milana!
A ne sluša.Zajunila Ivana sedma.

Odnedavno sam počeo pratiti ovu temu. U oko su mi upali nadmeni postovi Ivane7, pa sam ih proučio s malo više pažnje. Svaki post natopljen je hvalisanjem s visine u odnosu na ostale forumaše, ali nigdje nikada, ali baš nikada nije napisala što je nekog dana kupila (na datum), pa potom što je bilo s tom dionicom i njenom investicijom (na datum). Možda i nisam u pravu, ali stječe se dojam da je ovo nadmeno hvalisanje jedina aktivnost. Sve je napisano onako općenito.
Hvalisanje ima smisla ako je vjerodostojno i ima određenu dozu uvjerljivosti.
Osim toga nikada nikakvog komentara na nekoj temi neke njoj zanimljive dionice. Isključivo općenita pisanija.
Lopina bar napiše što je kad i po koliko kupovao (na datum). Čovjek ima neku vjerodostojnost.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

New Report

Close