Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tebi je super kad nafta sa 99 padne na 90 ubo si 10% ali kad dioki u jednom danu ode 30%,ili magma 200% to ne valja jerbo su to bože moj smiješne firme….loool koji si ti pro investitor….thx ja ću i dalje kockati a ti si kupi još zlata,nafte a bome i srebra bi mogao…kralj…

Na certifikatima je poluga. Tako da je pad od 9% zapravo dobitak za mene 90%. U 4 dana. Ocito ni to ne znate. Jao investitora na ovom forumu. Srebro cu i kupiti. Ali ne još.

TRFM d.d
Nominala 1000 kn ,BV 1300 Imovina cca 50 mil kn sve u nekretninama
Dividendni potencijal 285 kn po dionici
Br dionica 36.000

TRFM.

– stvarno nisam znala ni što je to, ali zato postoji gospon Lopina za ukazivanje i tih skrivenih prilika.
– od 10 dionica na jednoj ponekad zna i pogoditi.

– TRFM, stranica im je stvarno za 5.
– dobra je to bila ideja, skupiti 36M i krenuti u nekretnine.
– ali je činjenica kako će vaš novac u tuđim rukama stvrno nikako rasti.
– upravo se to dogodilo na TRFM, osnovani su u stvarno o.k. vremenima za jedan dobar rast.
– i što su oni učinili dioničarima, samo štetu.

– njihove nekretnine su 6 ledina, s nekih se vidi i more.
– za razliku od njih nekretnine KSST ipak nekog vraga vrijede, samo je problem u KSST što oni i dalje rade i proizvode.
– i u TRFM su problem ovi što rade, koliko vidim imaju bar dvoje uposlenih, direktor i sekretarica.
– imaju ih 5 u nadzornom, i stvarno detaljno opisano kako se plaćaju, naknada za rad, dnevnice, putarine, topli sendvić, sokić.
– imaju i revizora,
– pa knjigovodstvo,
– i burzu treba platiti,
– a tu je i država s svojih mali milijun nameta,
– a košta i ured, grijanje, hlađenje, papir za WC.
– a sigurno direktor ima i auto za obilazak nekretnina.

– kad se sve to plati ???
– što tu ostaje dioničarima.
– zbog toga tu u zadnjih 6g. imamo samo 10 transakcija.

– za dioničare ovoga društva bilo bi najpametnije raspisati javnu licitaciju, prodati to malo zemlje što imaju te novce podjeliti dioničarima.

– ali direktor i nadzorni sigurno imaju drukčije mišljenje,
– njima je cilj što duže tu stvarati minuse i sebi te novce davati za plaće i naknade.
– ovako na brzinu što sam to pogledala to mi miriši na jedan kriminal ili mogućnost kriminalnih radnji.

– gospon Lopini je sada jedini cilj kako ovo uvaliti gosponu Lebowskom po 200kn.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana jesi li razmatrala KOTR?

KOTR.

– zanimljiva mi je ta dionica.
– ali, nelikvidna je i ono najvažnije, na “moje dionice” ne piše za nju ništa tako da ju ne mogu uspoređivati s drugim dionicama.
– stvarno nemam pojma koliko vrijedi.

– I love this game.
Pozdrav !

TRFM
Uz uvažavanje trenutnog stanja čak je i JDKM jači nekretninski fond i bolja dionica.

Meni je TNSA trentuno u fokusu po pitanju nekretnina.Daleko najbolja dionica,ali poprilicno nelikvidna u zadnje vrime.Tesko nadokupit osim preko malog oglasnika.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

@ Frankie
Najbolji nekretninski fond biti će KSST na cijeni 250 KN.
Vrati se i nastavi posao. Ne volim ljude koji odustaju.
Pozdrav.

Ivana jesi li razmatrala KOTR?

KOTR.

– zanimljiva mi je ta dionica.
– ali, nelikvidna je i ono najvažnije, na "moje dionice" ne piše za nju ništa tako da ju ne mogu uspoređivati s drugim dionicama.
– stvarno nemam pojma koliko vrijedi.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Ivana 7 da li si to nešto postala lijena u zadnje vrijeme.

Ak ništ ne piše na tvoje dionice, onda ne postoji.

Pa fora i je u tome da nanjušiš priliku za ulaganje prije drugih.

TO sigurno ne bu pisalo na p.lottu.

Makar neki kazzu:”imena ludaa nalaze se svuda (tzk. posvuDUŠE)”[emo_zloban]

Ne znam jel slavuckaš imenDane, JANE, uglavnom sretno IVANovo.

lp,[emo_cool]

[b]do zadnjeg novčića[/b] [b]Lijep kao BOG AC[/b]

TRFM d.d
Nominala 1000 kn ,BV 1300 Imovina cca 50 mil kn sve u nekretninama
Dividendni potencijal 285 kn po dionici
Br dionica 36.000

TRFM.

– stvarno nisam znala ni što je to, ali zato postoji gospon Lopina za ukazivanje i tih skrivenih prilika.
– od 10 dionica na jednoj ponekad zna i pogoditi.

– TRFM, stranica im je stvarno za 5.
– dobra je to bila ideja, skupiti 36M i krenuti u nekretnine.
– ali je činjenica kako će vaš novac u tuđim rukama stvrno nikako rasti.
– upravo se to dogodilo na TRFM, osnovani su u stvarno o.k. vremenima za jedan dobar rast.
– i što su oni učinili dioničarima, samo štetu.

– njihove nekretnine su 6 ledina, s nekih se vidi i more.
– za razliku od njih nekretnine KSST ipak nekog vraga vrijede, samo je problem u KSST što oni i dalje rade i proizvode.
– i u TRFM su problem ovi što rade, koliko vidim imaju bar dvoje uposlenih, direktor i sekretarica.
– imaju ih 5 u nadzornom, i stvarno detaljno opisano kako se plaćaju, naknada za rad, dnevnice, putarine, topli sendvić, sokić.
– imaju i revizora,
– pa knjigovodstvo,
– i burzu treba platiti,
– a tu je i država s svojih mali milijun nameta,
– a košta i ured, grijanje, hlađenje, papir za WC.
– a sigurno direktor ima i auto za obilazak nekretnina.

– kad se sve to plati ???
– što tu ostaje dioničarima.
– zbog toga tu u zadnjih 6g. imamo samo 10 transakcija.

– za dioničare ovoga društva bilo bi najpametnije raspisati javnu licitaciju, prodati to malo zemlje što imaju te novce podjeliti dioničarima.

– ali direktor i nadzorni sigurno imaju drukčije mišljenje,
– njima je cilj što duže tu stvarati minuse i sebi te novce davati za plaće i naknade.
– ovako na brzinu što sam to pogledala to mi miriši na jedan kriminal ili mogućnost kriminalnih radnji.

– gospon Lopini je sada jedini cilj kako ovo uvaliti gosponu Lebowskom po 200kn.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
TRFM_hvala Ivana
Kupio po 100 prodati po 200.!00% u godinu dana.I nije loše.Kada ćete vi skinuti 100% u ADPL ili KODT,deset godina ne gine.
Ledine pretvoriti u građevinsko zemljišteNe mora sve dosta je samo jedna,novce
izvući preko EU fondova i perpetuum mobile kreće-super jer ledine vrijede
1300 kn po dionici.
A možda toliko i ne vrijede nego upola manje.recimo 650.Pa ako idu u likvidaciju neka toliko dobiju po dionici.U stečaj ne mogu jer nikome nisu dužni.Čak imaju novčanih i rezervi za koju godinu da bi pokrili troškove.
Dakle,sigurno vrijedi 500,pa mi je 200 malo.Ali300 je interesantno ,a kada
kimbernizacija presatane neki inseider će pomesti po toj cijeni.
Ivana u jednom si sigurno u krivu.TRFM je sa izlaskom iz zatvoranog fonda u
d.d zaštitila dioničare,jer su upravljači derali 3,5% na imovinu od cca 50 mil
kn ,tj oko 1,75 mil kn godišnje.Sada su ukupni godišnji troškovi tri četiri puta manji.
Ne deru nas male dioničare,nego štite!!!
Ćini mi se da napreduješ.moglo bi biti nešto od tebe.
Napomena:TRMD_terra mediterana ,nominala 100,BV 120,zadnja cijena 85.
Isto go…osam do devet puta skuplje.To se zove efikasno tržište.Da ali dok je
ovako “efikasno”uvijek se pojave nevjerovatne prilike!!!!!!

U TRFM će teći med i mlijeko kupcima po 100.Uvijek može i niže.Logično.

Lopina…

AKo 99.9% ulagaca na ZSE nikad nije ni culo za vecinu ovih tvojih “prilika”, koga ocekujes da kupuje te tvoje bisere?

Mislim tuzna je istina da brokerske kuce i analiticari ne prate 90% dionica na ovoj burzi…Probaj nazvat svog brokera i pitati ga za neku dionicu van CROBEXa, za vecinu oni nisu ni culi, ovo pricam iz iskustva..Čovjek bi očekivao da pošto su oni u fondovima i brokerajima totalno besposleni , da onda bar provode vrijeme analizirajući jednu po jednu dionicu na ZSEu tražeći prilike , no oni to uopce ne rade..Pa ja nazovem svog brokera da ga priupitam oko KODT , jedne od boljih dionica na trzistu ,a on kaze “ne znam ti nista o tome, to ne pokrivamo”..naravno pokrivaju HT,KOEI,ATGR,LEDO,ADRS , ali bilo koju “malo manju” dionciu oni niti ne pogledaju ono niti osnovno o njoj ne znaju..evo tek su prije 2 tjedna počeli pratiti KORF ! Ekipa koaj radi u HR financijskoj industriji je nevjerojatno nesposobna..Nije da oni ne znaju, ali jednostavno Upravu drustva boli briga i ne trazi ih da analiziraju, pa zasto bi onda gubili vrijeme bezveze kad nitko to od njih ne trati.. E sad se upitaj ako ne prate dionice poput KODT , kako ce tek ove tvoje predstecjane bisere…dakle posljedicno tko ce uopce i razmisliti o kupnji tih tvojih bisera, a kamo li kupiti..kome ces to prodati?

TI imas neki mali portfelj vjerojatno 10 -20 000kn i onda igras igru “ja kupim ovu dionciu i cekam “vecu budalu” da pozeli tu istu dionicu i ja mu ju prodam 20% skuplje zbog velikog bid-ask spreada”..Pokusaj se postaviti u kozu nekoga tko ima portfelj od par milijuna kuna, taj ni ne razmislja o tim tvojim dionicama jer da odluci samo 10% portfelja utuci u te bisere dosao bi u obvezu preuzimanja istih, uz porast cijene na burzi od 10 000%…Sto ti je portfelj veci, to vise tezis ka sigurnosti i to vise su ti nizi ali sigurniji povrati privlacniji

...

@upupup
Ma ja nisam nista ni zapoceo.Samo sam argumentirao neke cinjenice za razliku od ostalih.Ipak po meni tko procita prvih 20 stranice threada sve ce mu biti jasno. Kakvo odustajanje. Prije bi si jaja pregrizao nego odustao od necega.
Ali TNSA po meni best buy.Bilo sto sto se od njih moze kupit.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

tebi je super kad nafta sa 99 padne na 90 ubo si 10% ali kad dioki u jednom danu ode 30%,ili magma 200% to ne valja jerbo su to bože moj smiješne firme….loool koji si ti pro investitor….thx ja ću i dalje kockati a ti si kupi još zlata,nafte a bome i srebra bi mogao…kralj…

Jeste se nakrcali magmom? I kako vam je sad?

New Report

Close