Nevene, vi i Twixer ćete s vrlo lako složiti, zato što nemate dovoljno informacija.
Ja ću vam reći samo dvije:
– stečaj Name još uvijek traje
– Pevecovi vjerovnici dobili su 16% duga i to u dionicama kojima se ne može trgovati na uređenom tržištu
Evo jednog svježeg primjera predstečajne nagodbe:
http://www.marinelink.com/news/financial-maritime355544.aspx
Pišeš da je 20% cash 20% dionice. Gdje je ostatak? Čarapa?
– ostatak je pogubljen u dugotrajnim bitkama na ZSE.
– I love this game.
Pozdrav !
Gosp.Lebovski,pratim vas u stopu i prepoznajem vaše znanje i učim,a mogli bi
i drugi.Izuzetno ste korisni svima koji vas žele ćuti.
– gospon Lopina, to vam nije znanje, to vam je kocka.
– a tog kockara stvarno slabo pratite jer je trenutno s svih 50.000kn u keš poziciji.
– I love this game.
Pozdrav !
– gospon Lopina, to vam nije znanje, to vam je kocka.
Kocka… U očima seljaka, kada Nikola Tesla krene u šetnju parkom za munjevita vremena, to je kocka. No, za Nikolu Teslu to je šetnja parkom.
…u rizik sa čitavih 40% portfelja,naravno na dnevnoj razini.Ali s obzirom da se radi o malom iznosu…lako bježim i ulazim.
– 40% portfelje…”radi se o malom iznosu” (sigurno misli na lovu),
– a možda se u onom ostatku od 60% portfelja radi o velikoj lovi ???
– stvarno je žalosno kako niste uspjeli zaraditi lovu na ovom tržištu ni vi ni vaš profesor.
– a stvarno je bilo i previše prilika.
– ali se je moralo znati i ne izgubiti lovu u onome padu.
– tako danas imamo investitore s velikim viškom znanja bez love ili minimalno love.
– ali imamo i nešto sitno investitora s nikakvim znanjem i velikom lovom u dosta besprspektivnim dividendnim ili mirovinskim dionicama.
– ali to je jednostavno tako, jer drukčije ni ne može biti, zakon brojeva nam kaže kako 90% investitora gubi na burzi a samo 10% zarađuje.
– kod kladinice se postotak onih koji zarađuju spušta na samo 3%.
– zbog toga je većini vas stvarno najpametnije staviti novac na banku ili ga odmah potrošite na ono što vas veseli.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana 7 i Twixer,Lebovski je ozbiljan analitičar ,a predstečajne nagodbe su za
njega izazov.Tko ga je slušao mogao je nešto naučiti i dobro zaraditi.
Neće sve u stečaj.Sjetite se.JDLP je bio na 5,ATPL na 20 u krizi pomorstva 2002.
I firmama je prijetio bankrot.Izvukle su se, pa je u jednom trenu JDPL bio na
800/skok od 160 puta,a ATPL je skočila i nešto više.
Naravno da moramo razlikovati da li se firma izvlaći kroz dokapitalizaciju sa velikim koeficijentima kao OPTE,MAGMA,DLKV ili možda sa umjerenim kao VART po 50 ili možda IGH na 400 kn,i da li će sutra INGRA na 10,ili će DIOKI ići u dokapitalizaciju sa 100 ili možda u promjenjenim uvijetima po 10.
Ili možda CEBA_r_a koja se dokapitalizira sa koeficijentom 41,xx.Ivana ima CEBU,barem se hvalila,pa je ostvarila pravo na dokup.I prava su prilika.
U predstećajušama se kriju buduće zvjezde tržišta,a zvijezde imaju visoke gaže.Pronađite ih,i ne igrajte na jednu kartu!
U mom portfelju teče med i mlijeko!
[/quote]
ADPL.
– koliko se tu moglo zaraditi ???
– gospon xy, koji je najveći investitor na našoj burzi upravo na toj dionici i KORF je zaradio najveće novce.
– napisala sam “zaradio je”, jer su to likvidne dionice iz kojih i sa velikom lovom bez problema može izići.
– ja sam KORF prepoznala na dnu, ali sam ga prodala na 40-45kn, na žalost nisam prepoznala daljni rast.
– nisam u početku prepoznala potencijal ADPL, čak sam imala jednu manju kupnju na cca 135-140kn, pa sam to prodala s minusom (stop loss), ali sam ga se nakrcala kad je pao ispod 100kn, na prodaji sam zaradila ali ne puno.
– ADPL je 1Q imao stvarno loše izvješće,
– sada čekam 2Q, loš rezultat će ga spustiti ispod 100kn, a malo bolji rezultat ga gura na 120kn.
– sve je to zbog krize auto-industrije.
– dugoročno je to svakako i više nego o.k. dionica,
– ali najveća zarada na dionici vam je u jeftinoj kupnji.
– iako su sada loša izvješća na toj dionici kupnja ispod 100kn čini mi se o.k.
– a možda ni ne dođe na tu cijenu, sve ovisi o burzovnoj publici.
– I love this game.
Pozdrav !
TRFM d.d
Nominala 1000 kn ,BV 1300 Imovina cca 50 mil kn sve u nekretninama
Dividendni potencijal 285 kn po dionici
Br dionica 36.000
Zašto?Prije samo četiri godine isplatili dividendu od 130 kn po dionici.
Pri pretvaranju ZIF u d.d.svim dioničarima ponuđena isplata po nominali od 1.000
kn.Nitko nije prihvatio.Htjeli su više jer je BV bio veći.
Došla kriza.Ušli u kimbernaciju.Nemaju keša ni za sol i papar i vjerovnici
blokirali račun,pa došla na red i predstećajna nagodba i ja kupio po 100.
Dug je bio “velikih”1,x mil kn.Prodali neko zemljište i izašli i predstečajne nagodbe.Da li će neku od nekretnina oživiti kroz predpristupne EU fondove.
Možda?Ali moguće.Ako se to dogodi izlaze iz kimbernacije,a moja imovina se multiplicira daleko više.Rast od 100,200 ili 500%.Moguće sutra!
Stečaj nemoguć s obzirom da nemaju nikakvog ozbiljnog duga.
Ali ovo izugleda kao uspješan dan lovaca na dijamante,mislim na dan kunje.
Ali i vaš ADPL i ivanin KODT su smeće u odnosu na moj miks.
KODT i ADPL.
– za ADPL i KODT je stvarno dno dna pisati “smeće”.
– to su jedine firme u RH kojima je izvoz cca 80% i ne ovise o domaćem tržištu.
– u ovoj krizi ja sam ušla u obje dionice i lovu nisam izgubila.
– obje ove firme trenutno prolaze kroz svjetsku krizu, ali posluju pozitivno i dijele dividendu.
– uz to obje su puno investirale (tokom krize) u svoje povećanje proizvodnje.
– za razliku od ADPL, KODT-ki ne pada prihod od prodaje i dobit.
– KODT je uz povećanje proizvodnje zadržala istu dobit.
– porastom marže će se povećati i ta dobit, za sada će rasti proizvodnja, a za koju godinu će se povećati i ta dobit, (možda hoće, možda neće).
– oporavkom auto-industrije možemo očekivati cijenu ADPL na 200kn.
– KODT i tržište transformatora sigurno nije u krizi, ali svi proizvođaći su povećali kapacitete te je došlo do smanjenja marži.
– ali KODT i sa ovim maržama zarađuje godišnje 130kn po dionici što je i više nego o.k. cca 13% na cijenu dionice, ali od te dobiti firma uzme sebi 60% a dioničarima 40% što ispada cca 5% prinosa na cijenu dionice.
– ali s tim novcima je KODT napravila najbolju tvornicu u RH.
– ulazak u EU sigurno će pogodovati uspješnijem poslovanju firme.
– I love this game.
Pozdrav !
–
KODT i ADPL mogu u nerizićni dio porfelja.
Ali pored SLPF,BRIN,QUNE,FMPS,JAKT,VLBT?, to je treća liga.Prije četvrta.
samo strpljivo!
U mom prtfelju teče med i mlijeko!!!!
Ja se iskreno nasmijem postovima lopine i do prije nekoliko dana sam mislio da se taj čovjek šali sa svojom vrstom “ulaganja”. Sad kad sam skužio da se ne šali mogu samo reći da je žalosno “ulagati” na taj način, a još žalosnije smatrati se investitorom razmišljajući na taj način. Valjda je svima jasno zašto je “ulaganje” u navodnicima. Vidim da ni ovaj labowski nije puno dalje. Znam, i već sam davno naučio da investiranje nije za svakoga, ali ovo je stvarno presmješno. Zašto bi ja ulagao u kompaniju koja će se možda, a vjerovatno neće, izvući iz predstečajne nagodbe? Zato što će njezina cijena skočiti 30,40 ili 70%? Pa neće vrijednost te kompanije toliko skočiti. Kompanija se nekako izvuće, a sve ostalo u njoj ostane isto. Čak i ljudi koji su je doveli u tu situaciju. Žalosno je tako razmišljati kao vi. Inače ne kockam, ali sam kupio certifikat short nafte prosli tjedan. Zašto. Cijena je došla do 99$. Kina slabi. Indija slabi. Brazil slabi. Potražnja za naftom pada. U americi je prinos na obveznice narastao na 2.51% što znači da će dolar rasti. Rast dolara je negativno koreliran s cijenom nafte. Iran izabrao umjerenog predsjednika i skoro nikad nije bilo mirnije na bliskom istoku. osim sirije, ali ona je sitnica. Amerika proizvodi vise nafte nego ikad novom metodom fracking. Sezona uragana u meksičkom zaljevu još nije počela. Zašto je cijena nafte narasla? Spekulacije i ništa drugo. Kao što sam i mislio, vratit će se na oko 90, ako ne i manje. Zašto? Zato jer ne vrijedi 99$. Kad cijena ne prati vrijednosti uvijek se mogu naći dobre prilike. Ne prilike u vrijednosti, nego u cijeni. Vrijednost je samo jedna. Cijena se može mijenjati. Sve ove vaše dionice nemaju vrijednosti. Cijena im se može mijenjati dnevno. To me ne zanima. To je nekako kao ona priča s zecom i kornjačom. Polako, ali sigurno. Na kraju se mrtvi broje.