Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nikada mi nije namjera svađati se. mogao bi ti eventualno ponuditi koji trip da si malo ljepše zabriješ jer ono što pišeš je produkt čiste fikcije. upravo anonimnost foruma je ta koja ti daje goriva (tebi i tvojoj ekipi). znanje ima jako malo veze s tim.

jedino će mi biti žao ljudi s foruma, onih koji i ne kuže previše, kada nakon slatkih zarada krenu redati gubitke.

baš me zanima kakve ćeš tada savjete davati. pozdrrav

p.s. možda da se uvede ignore na forume (možeš me odmah staviti na tu listu ivana, ja znam da ću iskoristiti tu funkciju)

Never argue with an idiot, he'll take you down to his level and beat you with experience.....

nikada mi nije namjera svađati se. mogao bi ti eventualno ponuditi koji trip da si malo ljepše zabriješ jer ono što pišeš je produkt čiste fikcije. upravo anonimnost foruma je ta koja ti daje goriva (tebi i tvojoj ekipi). znanje ima jako malo veze s tim. jedino će mi biti žao ljudi s foruma, onih koji i ne kuže previše, kada nakon slatkih zarada krenu redati gubitke. baš me zanima kakve ćeš tada savjete davati. pozdrrav p.s. možda da se uvede ignore na forume (možeš me odmah staviti na tu listu ivana, ja znam da ću iskoristiti tu funkciju)

– zašto lijepo ne napišeš dionice su rizična ulaganja gdje su mogući iznadprosječni dobitci ali isto tako i gubitci.
– ne kužim te što uopće tražiš na ovim stranicama, i što si želio reći, pa ja samo pitam za savjete koji puno koriste meni, a nadam se i posjetiocima ove stranice.
– ja bar priznam kako ne znam puno toga.
– ako imaš koju preporuku napiši,
Pozdrav !

– e moj Ivek.
– ako ti nije cilj zarada na burzi, onda vjerojatno šljakaš svaki dan za sitnu lovu.
– a vjeruj mi, ono što tebe plati poslodavac u godinu dana ja dosta puta to zaradim u jedan dan na burzi.
– ali nekada se i izgubi tvoja godišnja plaća pa i više od toga u jedan jedini dan.
– zabava i igra je ovaj forum, i ovo je posao, forum, ali me zabavlja.
– tu se stvarno dobije puno korisnih informacija, samo ih treba dobro isfiltrirati.
Pozdrav !

Draga Ivana,

moram priznati da si sve 100% pogodila. Da sljakam svaki dan, 6-7 dana u tjednu za placu od 1900 kuna mjesecno. Nije puno, slazem se. No, moje je i posteno je zaradjeno.

Uistinu ti se divim sto si u mogucnosti u jednom danu zaraditi ili izgubiti moju cijelu godisnju placu. Tako nesto ne mogu si niti zamisliti.

Ti si ocigledno puno sposobinja od mene i ja to ne negiram. S druge strane, kako sam svijestan da je moja placa relativno mala pa onda niti dobitak ili gubitak moje godisnje place i nije tako velika stvar. Duboko vjerujem da igraci velikog kalibra kao ti vrte puno veca sredstva.

Ne mozemo svi imati sposobnosti i vrhunsko obrazovanje kakvo ti vjerojatno imas. Ja imam 2 razreda srednje skole (MSC), radim sa prastare 386-ice preko modema od 14400 i moram stedjeti na telefonskim impulsima kada se spajam jer idem preko anonimnog pristupa.

Istinski se divim tvojim mogucnostima i sposobnostima. Meni je to cisti SF i svijestan sam da to mogu dozivjeti samo u nekom drugom zivotu.

Nekako izmedju redova citam da smatras da ljudima kao sto sam ja nije mjesto na ovom forumu niti na burzi i to shvacam kao dobronamjerni savjet.

Medjutim, odlucio sam ostati dok me burza skroz ne ubije a i nece biti neki veliki gubitak na tako sitnim sredstvima kao sto su moja. Iako, ruku na srce meni je svaka kuna velika. Stvarno bi volio biti velik i mocan kao ti. Divim ti se.

Za mene je burza i dalje vrhunska zabava i uzivancija – pa dok ide, ide. 🙂

I ne zaboravimo staru Petronijevu izreku: Mundus universus exercet histrionem! 😉

Srdacan pozdrav od Iveka koji je odlucio da ostane i bori se za svoje mjesto pod suncem.

skype - ivek1234

– ne kužim te što uopće tražiš na ovim stranicama, i što si želio reći, pa ja samo pitam za savjete koji puno koriste meni, a nadam se i posjetiocima ove stranice.
– ja bar priznam kako ne znam puno toga.
– ako imaš koju preporuku napiši,
Pozdrav !

pitaš za savjete, a pišeš o nevjerojatnim potezima koje, valjda, često radiš (i tako po tvojim pričama masno zarađuješ). meni to smrdi, i to jako.

Never argue with an idiot, he'll take you down to his level and beat you with experience.....

pitaš za savjete, a pišeš o nevjerojatnim potezima koje, valjda, često radiš (i tako po tvojim pričama masno zarađuješ). meni to smrdi, i to jako.

– točno je masno zarađujem.
– pogledaj tablicu top10 koju su sastavili forumaši, to su isto masne zarade.
– to primjećuju i ljudi sa strane.
– žele i oni masno zarađivati.
– ulažu u fondove, dionice i to je to, ima puno novih koji žele masno zaraditi, a oni nam dižu tržištem, i pomažu meni još masnije zarade.
– samo je pitanje dokle će to ići, a vidiš i sam kako lijepo svaki dan ide, u ovoj godini smo imali samo tri neznatne korekcije koje smo odradili u hodu.
Pozdrav !

ivana ti si malo pukla. tri korekcije koje smo doradili u hodu? pa ona u drugom mjesecu 2005. g. je trajala šest mjeseci. bogati pa nije to gripa pa da kažeš prehodao sam gripu, to ti je trajalo šest mjeseci a ne šest dana
NR

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

– vidi vraga ja sve u dobrim dionicama koje su u kratkom vremenu odradile 100% rast.

Kažeš da ti je pola portfelja INA. Evo ovako, zadnjeg dana trgovine u 2006. zaključna cijena INE bila je 2.292,00 kuna. U petak 27.04. je zaključna cijena bila 3.270,00. To znači da je rast INE u ovoj godini 42%, a ne 100%. Čak ni sa Bucinom (oću reć Sanaderovom) cijenom od 1690 KN to JOŠ NIJE RAST 100%, a još kažeš da si je naknadno kupovala po naravno puno višim cijenama od 1690 kn.

Btw u ovoj godini CROBEX je rastao 43,7%, što je više od tvoje INE [smiley1]

– zato sam i uspješna

Ovo mi zvuči ko neka izlizana formulacija iz Cosmopolitana.

– AGMM imala sam par tih dionica, dosta dosadna te sam brzo s malom zaradom izišla

Toliko o tome da su sve tvoje dionice “u kratkom vremenu odradile 100% rast”.

Btw ovaj forum služi za iznošenje činjenica i razmjenu mišljenja, a ne za prepucavanje, pa te molim da ne provociraš ljude svojom prepotencijom.

Za kraj, čuo sam od nekih ljudi da se iza nicka Ivana7 krije muškarac, i to broker [smiley4]

Ma tebi sve srdi, zato jer ne znaš…da malo bolje poznaješ našu kolegicu Ivanu, ne bi tako govorio…palo bi izvinjavanje odmah…[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Yokozuna: ” ivana7: ” imam još dosta keša, a ne bih htjela pogriješiti, dajte savjete i preporuke što raditi u sljedećem tjednu., ali tokom vikenda od Vas ipak očekujem preporuke i dobre savjete. Pozdrav ! ” Ivana, neznam kada će slijedeće dionice početi rasti no imam ih u portfelju te očekujem pozitivan ishod, barem do kraja godine: AGMM, ELKA, FNVC, ZTNJ, UNPP. AGMM – BV 3.900 kn (revalorizirani znatno veći možda i 6.000 kn), perspektiva, zdrava bilanca, potencijal razvoja, mogućnost preuzimanja. ELKA – BV 166 kuna, perspektiva, snažne investicije FNVC – revalorizirani BV najmanje 1.200 kuna, diverzifikacija poslovanja (drvna ind. + turizam), perspektiva, dugogodišnje pozitivno poslovanje. ZTNJ- BV 700 kn (revalorizirani može biti i par tiusuća jer imaju lokale po ZG i zemljišta preko 800.000 kvadrata), počelo se nešto kuhati oko dionice. UNPP- perspektiva, perspektiva, perspektiva, nezahvalno procjeniti kratkoročno kretanje (kupovao sam na znatno nižim razinama), no smatram da može dugoročnije povući do 10.000. ” – evo sad ću konstruktivno o svi tim dionicama, svjesna sam kritika koje slijede na moj raćun, ali to je samo moje mišljenje. – AGMM imala sam par tih dionica, dosta dosadna te sam brzo s malom zaradom izišla, slažem se kako je firma jeftina po svim pokazateljima, ali radi i takve gubitke i ima loše izvješće te budite oprezni, znam kupuju ju i neki fondovi. – ELKA ne znam zašto ali me ta dionica ne zanima. – FNVC kupila na 500kn prodala na 670kn manja količina, želim Van svima sretan rast na 1.200kn, samo u toj dionici ima i opasnih igrača, čuvajte se igre ko zadnji magarac. – ZTNJ ima jedna faca na forumu i kad on počme pisati kako je to dobro, meni se odmah smuči i ne želim imati te dionice. – UNPP slažem se dobra je dionica, ali za mene nije dobra i cijena te dionice, nisam ju kupila jer sam tada bila 100% u drugim dionicama, a sadašnjim imaocima želim daljnji rast. – INDG jako dobra dionica za one koji su je kupovali na 800 – 900kn malo sam i toga imala ali sam odavno prodala. Pozdrav !

-molim te navedi mi gubitke agromeđimurja biti ću ti zahvalan
-ne ulazim u ničiju količinu investiranja ,ali što od par komada AGMM-a koliko je to?

Hvala

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Molim te objasni mi to dosadna dionica, ni to ne shvaćam .
Hvala

Glasnogovornik IGH na neodređeno

– točno je masno zarađujem.

Draga Ivana,

moj odgovor tebi nikako da prodje. Ipak sam jos pod cenzurom sto je malo frustrirajuce.

No, evo i sirotinja kao ja je uspjela skupiti neku crkavicu – tek toliko da se prezive ovi teski dani. Neki sitnis je na burzi – cca pola od onoga sto je u Eurima na racunu prema attachiranoj slici. Nije puno ali covjeka veseli.

I kao sto rekoh – burza mi je primarno igra i zabava pa dok ide ide. Ako se jos stogod i zaradi – super. Ako ne, kao sto bi Crumarix rekao – “gdje jos mozes naci ovako veselje”. 😉

Zelim ti puno srece i uspjesna ulaganja.

Srdacan pozdrav,

Ivek

skype - ivek1234

Draga Ivana,

ROTFL [smiley2][smiley2][smiley2]

New Report

Close