– još je tu najsigurnija oklada manje od 6 golova, tečaj 1.45 .
Nikada se u zivotu nisam kladio na utakmice. Ali ovo mi se cini ima sanse.
Oba golmana su u dobroj formi. Rask dolazi nakon shoutouta sto je za golmana ogroman confidence booster.
Ako si gledala utakmici mogla si vidjeti da su oba tima imala po jedan cisti breakout, ali su se napadaci pogubili kada su izasli pred golmane. Kao da ih se boje.
Nikada se u zivotu nisam kladio na utakmice. Ali ovo mi se cini ima sanse.
Uvijek se na under/overima namjesti tako da misliš da ima šanse.
Ali, bio je jedan kratak period kad si doista imao veliku šansu za pogodak. Pače, sto-postotnu. Ili kak bi ivana rekla, 200-postotnu…
Legenda kaže da je to bilo u vrijeme kada je Hrvatska lutrija ulazila u taj biznis.
Naime, imao si koef cca 1.7 da se okladiš da će Balić dati manje od sedam golova na toj i toj tekmi. I ta oklada je bila važeća čak i ako Balić nije igrao tu tekmu, zbog bolesti, kartona ili nečeg trećeg.
Dakako, nije to dugo trajalo… [emo_smijeh]
Ulozi nesto vani. Glupo je staviti sav novac na jednu burzu.
– tu kod nas mi je sve poznato, od dionica do psihologije burze.
– probala sam s DAX-om pa sam izgubila lovu, na zlatu isto gubitak, srećom ne radi se o velikoj lovi, svaka škola se plaća.
– nemam pojma koje dionice vani bi kupila, tečajevi valuta za mene su velika nepoznanica.
– trenutno razmišljam o kupnji Au (fizičko ne papirnato).
– tečaj eura nikad niži, cijena Au dobro pala, ali pada i dalje, e sada dokle će 900$ ???
– nemam pojma, pričekati još ili kupiti, koliko sam o tome čitala najniže cijene Au su upravo u ovo doba godine.
– a za velike i brutalne zarade tu nam je uvjek dostupan DIOK-i.
– samo nešto mora biti i sa strane, kad bankrotiram da imam za novi početak.
– I love this game.
Pozdrav !
Nikada se u zivotu nisam kladio na utakmice.
Ako si gledala utakmici mogla si vidjeti da su oba tima imala po jedan cisti breakout, ali su se napadaci pogubili kada su izasli pred golmane. Kao da ih se boje.
– vi se nikad u životu niste kladili a ja nikad u životu nisam pogledala jednu hokejašku utakmicu od početka do kraja.
– jedino što sam vidjela na TV to je Medvešćak, malo pogledam i prebacim na koji drugi program.
– to mi je previše dosadno, ono željezo koje međusobno dobacuju i s kojim gađaju gol se jako slabo vidi.
– a o pravilima igre stvarno nemam pojma, ali se divim tim hokejašima kako kližu po ledu, a ja ne znam ni hodati po ledu, srećom u mom kraju ove godine nije bilo ni leda ni snijega.
– ali taj hokej je zgodan za klađenje jer zicere plaćaju 1.8-2.2, kod nogometa je to isto 1.2-1.3 te morate staviti minimalno 3-4 para a jedan će vas 100% zeznuti, kod hokeja 1 par ili 2 para pa ili ili, ali uvjek na domaćina.
– I love this game.
Pozdrav !
– tu kod nas mi je sve poznato, od dionica do psihologije burze.
– probala sam s DAX-om pa sam izgubila lovu, na zlatu isto gubitak, srećom ne radi se o velikoj lovi, svaka škola se plaća.
– nemam pojma koje dionice vani bi kupila, tečajevi valuta za mene su velika nepoznanica.
Moras uciti. Za pocetak kupis dionice nekih velikih tvrtki npr. IBM, Disney, Pfizer, Boeing i polako ucis. Na stranim burzama su stvari puno transparentnije pa ces nauciti kako razliciti poslovni modeli funkcioniraju u razlicitim uvjetima. To su izuzetno likvidne dionice tako da mozes lijepo pratiti kako se svaka vijest reflektira na cijenu. Mozes pratiti koje su vijesti vise, a koje manje bitne. I tako vremenom razvijes osjecaj za financijsko trziste.
Kada skupis malo vise sampopouzdanja onda krenes na srednje velike tvrtke. Te dionice su volatilnije i rizicnije. I ako vidis da ti i tu ide onda pocinjes investirati u one najrizicnije, small cap.
U zlato je jako tesko investirati. To je sentiment driven asset jako volatilan. Moras imati na umu da je za zlato uvijek dobro da su interest rates sto nize, a inflacija sto visa. Cim dodje do ocekivanja da ce interest rates ici gore, cijena zlata je u opasnosti. Jer u osnovi zlato je obveznica bez kupona. Kada real rate of return na obveznice raste onda postaje jako skupo drzati obveznicu bez kupona, zlato.
Ti si pametna cura i ja sam siguran da ces ti proci bolje od prosjeka na svakoj burzi. Samo treba puno rada i vremena kao i u svakom drugom poslu. Na ZSE i nemas bas sto pametno nauciti pa nije losa ideja poceti uciti i van ZSE.
A dobro je li imate kakav konkretan tip na ZSE cak i malo rizicniji umjesto da mlatite praznu slamu,a da nisu ziheraske dionice sa xxx% prinosa poput DLKV, IGH, DIOK, INGR, VART, KSST…
aud usd 92.90 long ,,james nadam se da si naplatio prosli ulaz…
A dobro je li imate kakav konkretan tip na ZSE cak i malo rizicniji umjesto da mlatite praznu slamu,a da nisu ziheraske dionice sa xxx% prinosa poput DLKV, IGH, DIOK, INGR, VART, KSST…
MGMA definitvno. Posto su sve gradjevinske firme propale jedino sto preostaje ljudima je da prave kuce sa 3D printerima. A tu je Magma leader. Ni sam Fizulic jos nije svjestan kako je ovo genijalna ideja.
Inace cekam da vidim kakve ce Sandra Svaljek objaviti razvojne programe pa da se tamo prikljucim.
Sada ozbiljno. US 10-year je probio 2.30% i to je znacajno. Vrlo lako moze na 2.5%. To ce potjerati i druge ukljucujuci i hrvatske obveznice. To nije dobro niti za jednu burzu pa ni za ZSE.
Ljeto je, odmori, kupaj se. Ivka kaze da je voda topla.
aud usd 92.90 long ,,james nadam se da si naplatio prosli ulaz…
jesam, rijetko sam bio discipliniran kao s AUD zadnjih mjesec dana.
twiter
mislim da usa ima više problema s naštampanom lovom , moraju to zaustaviti inaće im prijeti hiperinflacija
Ode zlato u prndec -6,5%
a srebro -7,6%