Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link …[/url]
taj tip je i placen za to da mlatara bezveze…

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

INA.

Jako mnogo mađara više neće moći raditi U INI nakon 1.7.2013.

Jer ne vjerujem da će Hrvatska Vlada dopustiti da MAĐARI, SLOVACI , MAĐARONI rade u INI i uništavaju je DOK naši stručnjaci dobivaju otkaze i moraju odlaziti VAN Hrvatske.[emo_mrgud]

Lp, žuti mačak[emo_cool]

[b]do zadnjeg novčića[/b] [b]Lijep kao BOG AC[/b]

Uspjesi fiskalizacije.

April je bio prvi mjesec u kome su svi trgovci morali biti fiskalizirani. Zabiljezen je rast prometa u maloprodaji od 1% u odnosu na isti mjesec prosle godine.

Ne lupaj.

http://www.jutarnji.hr/porezna-uprava-zadovoljna-ucincima-fiskalizacije–ugostitelji-prijavili-promet-veci-za-46-posto/1107310/
[/quote]

Ne lupam se ja po glavi nego oni koje si ti navukao na Dioki. [emo_smijeh]

Lijepo sam napisao porast u maloprodaji. Govorim o prometu roba a ne usluga, a podatak nije moj nego Drzavnog Zavoda za Statistiku. http://www.dzs.hr

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Sto bi ti kupovala Ivana?

– ulaganje koje stvara vrijednost.
– glavni cilj tvrtke je zaraditi novac.
– s tim novcem radnici moraju biti zadovoljni s plaćama a vlasnici (dioničari) s rastom prometa, dobiti… i ono najvažnije, dioničari moraju biti plaćeni kroz dividendu.
– samo na žalost takvih firmi na našem tržištu je cca 5 i manje od toga.
– zbog toga nam tržište odnosno Crobex svakodnevno roni 0.5 – 1.5%, a to je stvarno previše jer za desetak dana ulazimo u EU, a u RH sve sami stečajni i predstečajni biseri.
– politika i političari su upropastili doslovno sve, jer u RH se ne isplati poslovati zbog velikih poreza na dobit i dividendu.
– sada imamo taj porez na dividendu, ali država će u konaćnici prikupiti 50% manje love na toj dividendi nego prošle godine, a u idućoj još i manje.

– ovih dana i idući mjesec mi pristiže glavnina dividendi.
– to su mi stvarno slatke brige,
– ali iskreno nemam pojma što bih kupila na ovoj burzi, ima mi zanimljivih dionica ali je problem cijena.

– I love this game.
Pozdrav !

ivana hoćeš rušit cijnu? [emo_smijeh]

– samo na žalost takvih firmi na našem tržištu je cca 5 i manje od toga.
– zbog toga nam tržište odnosno Crobex svakodnevno roni 0.5 – 1.5%, a to je stvarno previše jer za desetak dana ulazimo u EU

Ima solidnih poslovnih modela. Veci problem je politicka i ekonomska nestabilnost u Hrvatskoj.

Cak ni visoki porezi i nameti nisu problem koliko strah da ce u buducnosti biti jos visi.

Ulozi nesto vani. Glupo je staviti sav novac na jednu burzu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ne lupam se ja po glavi nego oni koje si ti navukao na Dioki. [emo_smijeh]

DIOK.

– danas je to bila najzanimljivija dionica s dobrim prometom (1.624.784).
– cjena se kretala malo gore-dolje (16.20 – 28.12kn).
– ili 11.92kn što bi bilo 73.58% .
– prvevedeno na kladionicu to bi bio tečaj 1.70 , tako da to nije nešto puno jer kad stavite 2 para s tečajem 2.0 ukupni tečaj je 4.0 ili prevedeno na dionice 400%.
– jedina dobra stvar je što su svi banana dioničari tipa gospon Lopine, odnosno svi s ovog foruma na tom DIOK-iju danas zaradili cca 50%.
– a upravo ta fenomenalno dobra dobit čini ovu burzu toliko privlačnom da je danas Crobex zaronio samo 1.17% ili industrija -3.89% .

– I love this game.
Pozdrav !

– prvevedeno na kladionicu to bi bio tečaj 1.70 , tako da to nije nešto puno jer kad stavite 2 para s tečajem 2.0 ukupni tečaj je 4.0 ili prevedeno na dionice 400%.

Sta si igrala Chicago vs. Boston?

ivana hoćeš rušit cijnu? [emo_smijeh]

Rušenje cijene dionice.

– to redovito radim, ali s nekim odmakom vremena i kada za to postoji razlog.
– a razloga ima više,
– kada imam viška love zbog jeftinog dokupa,
– kada ima dosta dionica na skrivenoj prodaji koja koči rast cijene dionice,
– i ono najvažnije, moram znati koliki je donji otpor.
– najveća i jedina opasnost je da mi netko ne skine veću količinu dionica s prodaje, ali moji nalozi nikada nisu prvi na prodaji, oni veći, s sitnima guram cijenu stalno dolje, a to toliko iživcira prodaju…
– kupnja nema pojma o čemu se radi, često dolazi do velikog prometa ili velike čistke, i normalno pada cijene dionice.
– ako je investicija odnosno dionica o.k. cijena dionice se bez problema oporavi za cca mjesec-dva.
– a sada u ovom vremenskom periodu mi apsolutno ništa ne znači je li cjena dionice 100kn gore ili dolje, sve je to virtualno dok niste prodali za stvarne novce.
– u dobroj investiciji odnosno dionice se može stajati godinama, ali osnovni uvjet za to je rast prodaje i dobiti i dividenda koja je veća od oročene bankarske kta.
– a između dividendi je stvarno šteta ne trejdati s jednom određenom količinom dionica, s time samoj dionici dajete likvidnost.

– I love this game.
Pozdrav !

Kada je tečaj 1.7, na sto uloženih kuna zaradite 70 kuna, što je prevedeno na dionice, odnosno postotni račun 70%, a ne 170%.

Jer, ako kupite nešto za sto kuna, i kasnije to isto prodate za sto kuna, niste zaradili 100%, već nula posto.

Sta si igrala Chicago vs. Boston?

– sada sam s kladiončarskog računa skinula 5.500kn i prebacila na brokerski.
– moram se štititi od same sebe, jer na burzi radim totalno ziheraški a na kladionici se totalno opustim i ponekad znam zaigrati s velikom lovom, kada dobijem puno ne razmišljam, ali stvarno mi je žao kada pogubim novce, e onda mi je najpametnije skloniti s tog računa što više love jer mi tada za kocku ostaje puno manje.

– a pogađam ja cca 70%, ali igram na 1 ili 2 para tako da su dobitci cca kao na DIOK-ju cca 100%.

– Boston – Chicago, igraju sutra.
– to i samo to ću igrati, još možda pridodam košarku HR.
– tečaj pobjeda Boston 2.20 (sutra će biti i bolji tečaj) na to 200kn, sigurnost je cca 60%.
– Boston 1x tečaj 1.40 , sigurnost cca 80%, a na to se sada nešto mora dodati do tečaja 2.0 , ili odigrati samo to bez gornje oklade ali nema smisla kockati se za dobitak od 1.40 , tako i DIOK-i ide u paru s VART zbog veće zarade.
– još je tu najsigurnija oklada manje od 6 golova, tečaj 1.45 .
– još ću vidjeti što besplatno savjetuje dvoznak.com.
– ne kladim se svaki dan, a sada po ljeti se nema na što kladiti.

– kupajte se, evo danas je more bilo fenomenalno toplo, samo je sunce previše jako tako da prije 16:00 nema smisla otići na more.

– I love this game.
Pozdrav !

Kada je tečaj 1.7, na sto uloženih kuna zaradite 70 kuna, što je prevedeno na dionice, odnosno postotni račun 70%, a ne 170%.

– ovisi o psihologiji razmišljanja.
– kada investirate u dionice tipa Lopinex, morate računati na mogućnost totalnog gubitka investicije u cca 50% investicija.

– isto je tako i na kladionici,
– ako uplatite 100kn morate se odmah pozdraviti od tih 100kn.
– ako je tečaj 1.70 , zaboravimo sada onih 5% provizije, meni nikako nije dobitak 70kn.
– moj dobitak je 170kn jer sam uspjela spasiti uloženo.
– sve ovisi kako razmišljate.

– a najvažnije je pogoditi, i tu lovu ne reinvestirati na kladionici.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close