KODT_R_A_
Dobra firma,loša dionica.
LOPINA_R_A_
– Dobar čovik, loš investitor.
– I love this game.
Pozdrav !
Sto su drugi danas trzili?
Osim XY-a koji trejda svaki dan. Danas su na trzistu bli aktivni i neki ucesnici koji to rade puno rijedje. Izvjesni Bill Gross, zaposlenik Allianza, je kupio 2M dollara dionica PIMCO Corporate & Income Strategy Fund. Bill misli da su US drzavne i korporativne obveznice previse pale.
Koliko vidim potonuce su dozivjeli i Linicevi papiri. Poznati i priznati analiticar Stojic smatra da je neuspjeh danasnje aukcije rezultat alociranja novaca za buducu aukciju drzavnih obveznica. Cinjenica da je yield na US obveznice porastao 35% u zadnjih mjesec dana Stojic ne nalazi relevantnim.
Time will tell.
– nemam pojma ni ja, to sam citirala s teme ADPL gdje vam je neki doktor diagnosticirao vašu bolest nešto u vezi psihološki…
– ali za neznanje služi gogle, pa sam goglala.
– deprecijacija – je pad određenih proizvoda ili usluga…
– (engl.) depreciation – je obezvređenje novca.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ajme majko.
Deprijacija je pisalo a to prvo pita vidim.
ŠTo se tiče ADPL, kažem ako gledaš statički ne vrijedi niti 100 kn a ako ne vrijedi barem 60% više.
E sada…tko kako gleda.
15% dividende sam mislio na 100 kn i sa pola isplačene dobiti u 2015/2016.
Ali gle ja se ne trudim više objasniti, potšo netko ne vidi ili vidi kasno neka tako bude, što da radim:)
– nemam pojma ni ja, to sam citirala s teme ADPL gdje vam je neki doktor diagnosticirao vašu bolest nešto u vezi psihološki…
– ali za neznanje služi gogle, pa sam goglala.
– deprecijacija – je pad određenih proizvoda ili usluga…
– (engl.) depreciation – je obezvređenje novca.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Nazalost, nema niti fakultet, sve sami nadrilječnici.
Nego,
prvo sam mislio da ce ZSE imati porast cijena zbgo ulaska u EU i mogučnosti stranih mirovinaca da kupuju naše firme na manje težak način.
Moju glavnu firmu kupuju i to dovoljno da su u top 10.
E sada, najviše me zanima prvi porast BDP-a nakon ohoho i eventualni pad nezaposlenosti koji se kada tada ciklički mora dogoditi.
Budemo vidjeli kako ce se to sve razvijati.
Neznam jel ovo tema koja je primjerena ali ajde.
Value for money – MBA USA.
BYU Marriott MBA.
Po statistikama vrlo isplativa.
Mišljenja(općenita i ako je netko bio iskustva)?
E sada, najviše me zanima prvi porast BDP-a nakon ohoho i eventualni pad nezaposlenosti koji se kada tada ciklički mora dogoditi.
Nije bitan pad nezaposlenosti nego rast zaposlenosti. To mozes vidjeti svaki mjesec. Unemployement rate nema nikakvog utjecaja na burzu, dok non-farm payrolls imaju ogroman utjecaj.
Nezaposlenost se moze smanjiti i administrativno, ljudi mogu odseliti i slicno.
Hrvatska ima ogromnu strukturnu nezaposlenost tako da je malo pomoci od ciklusa.
Uspjesi fiskalizacije.
April je bio prvi mjesec u kome su svi trgovci morali biti fiskalizirani. Zabiljezen je rast prometa u maloprodaji od 1% u odnosu na isti mjesec prosle godine.
Uspjesi fiskalizacije.
April je bio prvi mjesec u kome su svi trgovci morali biti fiskalizirani. Zabiljezen je rast prometa u maloprodaji od 1% u odnosu na isti mjesec prosle godine.
Ne lupaj.
Clearstream snižava pristojbe da privuče investitore na hrvatsko tržište kapitala
Ovo je vrlo važna vijest….Meni osobno nije važna zbog snižavanja naknada. nego mi je puno važnija informacija da oni surađuju s Erste bankom, a sviedoci smo da su se u zadnje vrijeme pojavili brojni ERSTE skrbnički računi u TOP10 raznih dionica..
E sad neka svatko to poveže kako sam želi
Clearstream snižava pristojbe da privuče investitore na hrvatsko tržište kapitala
Ovo je vrlo važna vijest….Meni osobno nije važna zbog snižavanja naknada. nego mi je puno važnija informacija da oni surađuju s Erste bankom, a sviedoci smo da su se u zadnje vrijeme pojavili brojni ERSTE skrbnički računi u TOP10 raznih dionica..
E sad neka svatko to poveže kako sam želi
A obrnuto. Da li ce od 01.07. hrvatskim investitorima biti lakse investirati u EU?
Mislim da se sprema nesto znacajno od 01.07. burza bi vec reagirala mnogo ranije. Bilo kakakav ozbiljan investitor je morao vec odavno zavrsiti postupak istrazivanja hrvatskog trzista.
Inace je podatak za Guinnesovu knjigu rekorda da je zemlja koja ulazi u najveci trgovinski blok na svijetu uspjela privuci 0 kuna stranih investicija u prvom kvartalu. Mislim da ce se fenomeni Milanovic, Linic i Grcic proucavati u svijetskoj ekonomskoj teoriji jos stoljecima.