Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vi u Kinu i Ameriku a ja na domaćem vrtlu::
ZIFOVI:SLPF,VLBT ..QUNE,,JAKT,FMPS,BRIN
Ivana molim komentar,što se to događa u mojim miljenicama.Ćudo ili realnost.
Mogućnost postaje realnost.Ja kupujem sadašnjost i pozitivne mogućnosti koje
one pruža.Samo je trebalo imati malo sluha,slušati i ne biti tvrdoglav.
Nastavak,sistemom spojenih posuda slijedi.

U mom portfelju teče med i mlijeko u potocima.Otvaraju se nevjerojatne prilike.
Nikada bolja situacija na ZSE.Nikada nisam vidio boljih prilika.

Ivana molim komentar,što se to događa u mojim miljenicama.Čudo ili realnost.

– gospon Lopina da ste vi kojim slučajem sposoban investitor tada bi svu svoju lovu investirali u samo dvije dionice, po 50% u svaku, pola u VART pola u DIOK.
– sa te dvije dionice bi u desetak dana laganini zaradili min. 50%.
– a potom bi kao iskusan investitor-dioničar-kladioničar sve to stavili na pobjedu HR (nogomet) protiv Škotske (poželjno barem 50% na hendikep), pa potom svu tu dobit ulupate na solo okladu pobjedu protiv Portugala ili to spojite s dojavom koju sam imala na Meksiko.
– HR me koštala 1.000kn, a Meksiko 200kn.
– na hokeju sam digla dobru lovu, ali više mi nema hokeja – zatoplilo.
– evo danas sam uplatila na brokerski 5.000kn, dobitci sa kladionice.
– ta lova će ići u dividendne dionice.
– a dividenda ove godine u srpnju ide u Au.
– ja sve radim po nekom planu i za sada mi dobro ide.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana 7
što mislite kako ce na cijenu jadroplova utjecati najavljeno radnicko dionicarstvo i dokapitalizacija?-mislite li i da je moguc dokap po 10 kuna/dionica?
pozdrav

JDPL.

– to je dosta slićno s VART ili DIOK, obje te dionice mi idu u u cjenovni razmak (0,01kn – 50,00kn), tu vam cijena ovisi o burzovnoj publici.
– ali obje te dionice uključujući i JDPL po meni bi cjenovno išle puno bliže 0,01kn ili 1 lipu.
– ali kad malo bolje razmislim moža je puno dati i tu jedu lipu.

– I love this game.
Pozdrav !

Ja mislim da je up ciklus za ADPL jos bar 3 godine maximalno do 2020.

ADPL.

– “Vaš stupanj psihološke deprijacije na dionici ADPL je fantastičan” – sa teme ADPL.

– ADPL, je svakako o.k. dionica ali na cijeni 100kn i ispod toga.
– tu će trebati još neki kvartali za vidjeti kako posluju.
– dividenda je svakako o.k., ali nije u redu uzeti kredit za isplatiti dividendu.
– dobit im je previše pala, ali posluju pozitivno.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana molim komentar,što se to događa u mojim miljenicama.Čudo ili realnost.

– gospon Lopina da ste vi kojim slučajem sposoban investitor tada bi svu svoju lovu investirali u samo dvije dionice, po 50% u svaku, pola u VART pola u DIOK.
– sa te dvije dionice bi u desetak dana laganini zaradili min. 50%.
– a potom bi kao iskusan investitor-dioničar-kladioničar sve to stavili na pobjedu HR (nogomet) protiv Škotske (poželjno barem 50% na hendikep), pa potom svu tu dobit ulupate na solo okladu pobjedu protiv Portugala ili to spojite s dojavom koju sam imala na Meksiko.
– HR me koštala 1.000kn, a Meksiko 200kn.
– na hokeju sam digla dobru lovu, ali više mi nema hokeja – zatoplilo.
– evo danas sam uplatila na brokerski 5.000kn, dobitci sa kladionice.
– ta lova će ići u dividendne dionice.
– a dividenda ove godine u srpnju ide u Au.
– ja sve radim po nekom planu i za sada mi dobro ide.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
Ja sam ozbiljan investitor.VART u blokadi računa,Dioki u blokadi računa,
postale su i predstečajuše,dakle od ukupnog portfelja,mogle su ući u 30%
rizičnog portfelja.Kako se držim pravila disperzije da u tom rizičnom dijelu imam minimalno pet dionica/sada DLKV,IGH.ELKL,VART i jedna protiv koje stalno
pišem /najviše u jednoj mogu biti sa 30%,znaću 9% od ukupnog,slijedeća
maksimalno 20% od tih 30%/tj 6%.Dakle u najboljem slučaju u DIOKIJU i Varteksu sam mogao imati maksimalno 15%.
Kako dionica raste prisiljen sam iz nje postepeno izlaziti ako se držim dobitnog pravila da ne budem izložen previše jednoj investiciji.
Ipak ovo je previše kako mi radi taj rizični portfelj.

Naravno,da u sigunim investicijama kao što su ZIFovi ,kojem se pridodao i INDG koja više nije rizična investicija se događa brutalan rast.To je već previše i iznad svih očekivanja.
Ivana sedma,ispada da je dobitna kombinacija na burzi,ulagati u dionice koje blatiš,a to su moji biseri.
Tko me slijedi nasititi će se meda i mlijeka!!!!!

KODT je bio trećeligaš i tu će i ostati.

KODT.

– s citatom gospon Lopine jednostavno se moram složiti.
– KODT je trećeligaš jer spada u tri-četiri dionice na našem tržištu koje pozitivno posluju.
– u zadnje 4g. je po dionici zarada 500kn, od toga su dioničarima dali samo 200kn a za sebe su zadržali 300kn i s tim novcem su napravili par garaža.
– trenutna cijena 1.000kn – 1.100kn je dosta visoka, zbog toga im cijena svakodnevno roni dolje.
– p/e im je dosta visok, trenutno je na visokih 7.55 .

– ako tu cijena dođe na 200-300kn ili p/e na 1.00 tada bi ovo bila svakako o.k. kupnja.
– možda bi tu bilo najbolje pričekati predstečajnu nagodbu pa tek onda uletjeti s kupnjom.

– I love this game.
Pozdrav !

KODT.

– KODT je trećeligaš jer spada u tri-četiri dionice na našem tržištu koje pozitivno posluju.
– u zadnje 4g. je po dionici zarada 500kn, od toga su dioničarima dali samo 200kn a za sebe su zadržali 300kn i s tim novcem su napravili par garaža.
– trenutna cijena 1.000kn – 1.100kn je dosta visoka, zbog toga im cijena svakodnevno roni dolje.

– ako tu cijena dođe na 200-300kn ili p/e na 1.00 tada bi ovo bila svakako o.k. kupnja.
– možda bi tu bilo najbolje pričekati predstečajnu nagodbu pa tek onda uletjeti s kupnjom.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
KODT_R_A_
Dobra firma,loša dionica.
Da li je KODT_R_A skliznio iz crobexa plus i sektorskog indeksa.
Bili ste trećeligaš,sada ste četvrtoligaš.
INDG je iz petoligaša postala trečeligaš.
Iz posebnog režima u redovno,iz redovnog u crobrx plus i sektorski indeks.
Vidite li smjer,likvidnost i normalno kao posljedicu rast,odnosno pad cijene.

A svi ZIFOVI su neuporedivo bolje investicije od KODT.Većina ih je u petoj ligi,SLPF se približava četvrtoj,ali su neuporedivo dividendno potentnije od KODT.Naravno,da treba čekati to vrijeme.Ali će se sigurno dočekati,što je bitno u svakoj investiciji.
Ulazak u EU će donijeti malo više zakonitosti i u ovoj našoj ZSE bari ili močvari.A tom močvarom gaze naivci i prijeti im da propadnu u živo blato.
Ivana 7 valjda ti je jasno da ti renome pada,jer si većinu odvračala od ulaganja u ZIF ove.Nisi pokazivala čvrsti put u močvari.
I to se pamti.

Na ZSE teče med i mlijeko,gotovo kao voda na Batini/Dunav/.

Ja mislim da je up ciklus za ADPL jos bar 3 godine maximalno do 2020.

ADPL.

– "Vaš stupanj psihološke deprijacije na dionici ADPL je fantastičan" – sa teme ADPL.

– ADPL, je svakako o.k. dionica ali na cijeni 100kn i ispod toga.
– tu će trebati još neki kvartali za vidjeti kako posluju.
– dividenda je svakako o.k., ali nije u redu uzeti kredit za isplatiti dividendu.
– dobit im je previše pala, ali posluju pozitivno.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Ne znam što je deprijacija? Ali stvarno.

Da, svakako 3 slijedeća kvartala budu ista ili gora od ovih a onda više ne budu i budu dosta bolji od ovih.

To je sa pretpostavkom da se auto industrija ne oporavi i krene bar malo prema gore po prodaji u EU.

AKo se krene oporavljati… i to je solidno “ako”… e onda budemo vijdeli.

Ja sam na tu temu napisao sve št znam i mislim da mogu… e sada tko razumije i vidi super tko ne ne, što sada.

Vjerujem da ako netko kupuje ADPL na 100 kn(ako ona dođe do toga) možda bude imao dividendni održivi prinos od 15% na 4 godine a to je skoro neporcjenjivo so bzirom na mali trud.

Ali velim, uvijek postoji ALI pa svako neka odlucuje kako zeli.

Ali ja bar napisem sto mislim i to dosta otvoreno.

Sto bi ti kupovala Ivana?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

KODT.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Kakva je situacija na albanskom, za Koncar bitnom, trzistu. Desava li se sta tamo interesantno?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ne znam što je deprijacija? Ali stvarno.

– nemam pojma ni ja, to sam citirala s teme ADPL gdje vam je neki doktor diagnosticirao vašu bolest nešto u vezi psihološki…

– ali za neznanje služi gogle, pa sam goglala.

– deprecijacija – je pad određenih proizvoda ili usluga…
– (engl.) depreciation – je obezvređenje novca.

– I love this game.
Pozdrav !

Vjerujem da ako netko kupuje ADPL na 100 kn(ako ona dođe do toga) možda bude imao dividendni održivi prinos od 15% na 4 godine…

– ako cijena padne na 100kn ili ispod toga to će biti zbog smanjenja prihoda, smanjena dobiti.
– ako pada prihod i dobit dividenda vam nikako ne može biti 15%.

– ali ako se ADPL kupi ispod 100kn, pa mu se jednog dana poveća prihod i dobit tada može ta dividenda biti 15% pa i veća od toga, ali tada će cijena dionice biti 200-300kn.
– trenutno po poslovanju bi mu cijena trebala biti ispod 100kn i dividendni prinos 2-3kn.

– nekad sam na ovoj temi pisala kako je HT super dionica na cijeni 180kn jer će dividenda biti preko 30kn što nosi cca 17% dividendnog prinosa.
– ali je tada gospon Lopina i većina njegove ekipe koja je bankrotirala na burzi navijala za rast Magme na 55kn (danas je 0.50kn) ili građevinare, brodare…

– I love this game.
Pozdrav !

Ali velim, uvijek postoji ALI pa svako neka odlucuje kako zeli.
Ali ja bar napisem sto mislim i to dosta otvoreno.

ADPL.

– svakako spada u Best buy, ne ovisi o HR tržištu (u toj grupi su vam samo cca 3 firme u HR).
– Ali ne na ovoj cijeni, možda nikada ni ne dođe na 100kn.

– ispod 100kn ADPL je Best buy.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close