Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ verdi

Tko ste vi i čime ste to svijet zadužili svojim postojanjem? Ako ne radite onda znači da nemate novaca. A ako imate novaca, koje ste nasljedili i kojim sada upravljete, onda je netko drugi radio da vama sada bude dobro. A ako ih niste nasljedili onda netko drugi sada radi da vi možete spavati do 9h. U oba slučaja ste samo parazit.

Najmapetniji nije sam rad, nego onih 10minuta kad odlucis napraviti jedan mehanizam u glavi prema kojem se ravnaš nasljedno vrijeme.

Puno ljudi ima puno veće plaće od mene i podosta manje novaca nego ja a mogli bi napraviti puno više.

Ne, njima je potrošnja glavni cilj, traženje sebe u stvarima van sebe.

Uglavnom, složiti si mehanizam u glavi je najčešće najpametnije i najsiplativije.

Mislim da ga Verdi ima pa ga nije lijepo vrijeđati.

[/quote]

Zasto bi potrosnja bila samo trazenje sebe u stvarima van sebe?

Stedim, ali nemam u glavi mehanimzam da mi je jedina funkcija zivota da zivim lagodno u starosti.

Odjeca mi nikad nece bolje stajati nego sad dok sam mlad, dobra auta mi nikad nece biti privlacnija nego sad, alkohol nikad nece biti sladji, hrana ukusnija, klubovi, kafici, koncerti, knjige, filmovi, putovanja i bavljenje sportom zanimljiviji, a zene ljepse. Ako je to trazenje sebe izvan sebe onda neka bude…

[/quote]

Cuj za zene mi nije potreban auto, bicikl im se sviđa. Edukacija i znanje su jedina stvar vrijedna potrošnje jer stvaraju novi potencijal.

Kažem, bitno je diferencirati potrošnju koja je potrošnja za zabavu a druga za znanje ili osobnu budućnost.

Cure su rijetki izvor zabave ali i znanja koja zna biti jako besplatan.
[/quote]

To se slazem. Diferencijacija svakako.

Kad bolje razmislim najvise novca u zivotu sam do sada potrosio na edukaciju.

Ali zivim samo jednom tako da si sigurno necu uskracivati zabavu dok sam u 20im za neku ugodnu starost u 50im…

Odjeca mi nikad nece bolje stajati nego sad dok sam mlad, dobra auta mi nikad nece biti privlacnija nego sad, alkohol nikad nece biti sladji, hrana ukusnija, klubovi, kafici, koncerti, knjige, filmovi, putovanja i bavljenje sportom zanimljiviji, a zene ljepse. Ako je to trazenje sebe izvan sebe onda neka bude…

To sto si sada nabrojao, na to se svodi potrosacko drustvo, umjetno stvaranje potreba i njihovo instant zadovoljenje proizvodima tog potrosackog drustva…

To sto si sada nabrojao, na to se svodi potrosacko drustvo, umjetno stvaranje potreba i njihovo instant zadovoljenje proizvodima tog potrosackog drustva…
[/quote]

I?

Jep slazem se… umjesto da uzmem 10 dana godisnjeg i s prijateljima odem u autu koje trosi naftu na more i platim apartman i u tih 10 dana jedem ukusnu hranu i pijem hladna pica i da odemo na kakav koncert zabavu i slicno gdje se ulaz (ne bi covjek vjerovao) placa trebam da sjedim na livadi, meditiram, upijam suncevu energiju i prkosim tom strasnom potrosackom drustvu.

I?

Jep slazem se…

“Sretni robovi su najljući neprijatelji slobode”

AUDUSD long 0,9350. drugi pokušaj.

@James

ode AUD i mogučnost da Australija ide u recesiju je ipak realna.

Dakle real estate slowdown Kina ipak ima utjecaj na izvoz ruda u Kinu(70% sirovina prema Aiziji je išlo samo u Kinu).

Svi ste mi se smijali za AUD i short.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@James

Dakle real estate slowdown Kina ipak ima utjecaj na izvoz ruda u Kinu(70% sirovina prema Aiziji je išlo samo u Kinu).

prošli put smo raspravljali prije nekih godinu dana, jel da?
kad je bilo nekih 0,9800 bila je slična situacija pa je otišlo 7-8% gore.
danas je praćka još nategnutija.

@James

prošli put smo raspravljali prije nekih godinu dana, jel da?
kad je bilo nekih 0,9800 bila je slična situacija pa je otišlo 7-8% gore.
danas je praćka još nategnutija.
[/quote]

Pa da. Ima godinu dana.

Varianca bi trebala biti sve extremnija ali po meni, AUD down na dugi rok.

Osim duzi rok od bar 5 godina ja niti ne mogu drugacije gledati(niti ne znam).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Dozvole za gradjenje (building permits) April 2013: -27.6%

Ovo je vjerojatno negativan svijetski rekord u ovoj kategoriji. Jos kada se uzme da je i u prethodne 4 godine zabiljezen pad. Izdano je samo 507 dozvola, manje od 20 dnevno.

Sada moguce da ima problema sa izdavanjem dozvola zbog toga sto su pretrpani zahtijevima za legalizacije. Medutim, ovoliki pad gradjevinske aktivnosti ce imati ogromne posljedice na cijelokupno gospodarstvo i ne vjerijem da su toliko ludi da usporavaju izdavanje dozvola.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Pad industrijskog prometa u Aprilu je 3.8%. Od toga na domacem trzistu je -2.7%, a na stranom fantasticnih -29.7%.

Ilustracije radi cak i nesretna Grcka ima pozitivan industrial turnover od 4Q 2012.

Uspjesi hrvatskog ekonomskog modela se nastavljaju.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

http://www.businessinsider.com/5-bullish-signs-from-david-rosenberg-2013-6
sjećam s ekako su iveki, ententinisi i ostala ekipa mahala njegovim – ultra uber bearish kraj svijeta, kupi zlato i oružje – članicma cijelu 2009, 2010, 2011, 2012… 4 godine i 145 posto kasnije, vrijeme je za strah.

http://www.businessinsider.com/5-bullish-signs-from-david-rosenberg-2013-6
sjećam s ekako su iveki, ententinisi i ostala ekipa mahala njegovim – ultra uber bearish kraj svijeta, kupi zlato i oružje – članicma cijelu 2009, 2010, 2011, 2012… 4 godine i 145 posto kasnije, vrijeme je za strah.

Ja mislim da je up ciklus za euqity jos bar 3 godine maximalno do 2020.

Sad hbg, svako ima svoju pricu i viziju.

A ove priče sve je gotovo ili sve je sunshine su glupe i nisu realne.

I mislim da je 2013 odradila veliki dio rasta i sad polako…

Normalno da će kraj tj vrhunac biti netom prije nego FED odluci ipak malo manje djelovati na vođenju gospodarstva.

Slijedeća prava kriza će biti uzasna jer neces imati agregator za struju u obliku Kine koji će povući ostatak svijeta i vratiti svijetlo za real estate

Ali slijedeća prava kriza će biti najbolja zarada ikada bash zbog dubine i prilike za zaradu jer će rasti bez pomoći FED-a zbog kojeg će kriza nastati.

Up-down ciklusi tu se zarađuje novac, jedva čekam da Kinezi uvedu socijalna i mirovinska prava, kad počne potrošnja nebude ih svijet mogao zadovoljiti.

New Report

Close