Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

koliko takvih firmi ima u hrvatskoj? IN2, još koja?

Manjih od 200 zaposlenih – pretpostavljam da si shvatio većih od 200? Pa imaš brdo tih manjih firmi od kojih dosta njih nekog vraga i zarađuje – moraju jer se inače odmah gase…

Evo ti recimo neki popis (vjerojatno ima tu svega i svačega na popisu, ali koliko vidim ima i jako dobrih među njima): CISex

Recimo bila bi jako lijepa informacija koliki su troškovi Ericssona i HT-a prema IT podugovarateljima i zašto je to tako ako su interno tako dobri i zapošljavaju sve genijalce čim izađu s faksa… Gomila tih većih IT firmi samo preprodaje usluge za postotak (e-Zdravsto) ili im ljudi programiraju testove za aplikacije (što je tipičan entry level programerski posao) i izgore na tome, a prava akcija je u manjim firmama.

Može se u HT-u, Ericssonu daleko dogurati, ali jako teško. Imaju i te firme svojih prednosti (recimo specifično te zanimaju mreže, telekomunikacije), ali i mana. Ne znam nikoga iz IT-a tko bi nekome tko je tek diplomirao preporučio da ide tamo ako želi ozbiljno nešto naučiti o IT developmentu ili integraciji. Kasnije doći direktno na neku višu poziciju izvana, vjerojatno da (nemam pojam jel ovo u praksi uopće moguće).

Ivana 7
što mislite kako ce na cijenu jadroplova utjecati najavljeno radnicko dionicarstvo i dokapitalizacija?-mislite li i da je moguc dokap po 10 kuna/dionica?
pozdrav

@HaoRen

iz vlastitog iskustva savjetujem Vam de se ne 'ubijete' i da Vam se ne
zgadi posao.Ja sam pred 15 g rekao dosta, želim normalan radni dan, a ne
da me se razvalači i petkom i svetkom.

1g. i 7mj. radnog staža. otkaz dao još za juge. prvo i zadnje radno mjesto. nikad više mi ni je palo na pamet da se zaposlim i ni sam se nikad pokajao zbog toga. jednostavno volim spavati do 9h i bez 10 000kn ne dižem se ni ćaći, a kamo li nekom poslodavcu. autoritet glupljih od sebe ne podnosim ni pod razno.

who dares, wins

@ verdi

Tko ste vi i čime ste to svijet zadužili svojim postojanjem? Ako ne radite onda znači da nemate novaca. A ako imate novaca, koje ste nasljedili i kojim sada upravljete, onda je netko drugi radio da vama sada bude dobro. A ako ih niste nasljedili onda netko drugi sada radi da vi možete spavati do 9h. U oba slučaja ste samo parazit.

Alias.
Pamet caruje,snaga klade valja.
Tržište kapitala oko 2000 godine je bilo idealno za ulazak.Tko je tada ulazio u
dionice imao je izuzetno veliku zaradu u slijedečih nekoliko godina,naravno, ako je poznavao osnove fundamentalne analize i izbjegavao bilančne stečajuše.
Sada je ista stvar.Za otvoriti bilo kakav ozbiljan posao minimalno bi trebalo imati vlastitih 30 tis.I na to barem 70 EUR kredita.Jedno radno mjesto
sa startnih 100 tis EUR je minimum.
Rijetki su koji će prihvatiti ovakav rizik i većina bi izvukla gaće na štapu.
A onaj koji tih 30 tis EUR uloži u dionice,sa povremenim zalijetanjem u kredite
i da ukupno uloži 100 tis.EUR može spavati do 9 ili deset ujutro,ali prije toga treba raditi,analizirati,učiti,pratiti desetak sati i dnevno i u besaim noćima razmišljati.I to nekoliko godina .A to je posao,usudio bih se reći,teži od motike.Velika večina ne može izdržati taj psihički napor,ne može amortizirati stres.U dobitku postaju euforični,oholi,prepametni a to je sjeme buduće propasti.U gubitku depresivni,izgubljeni u prostoru i vremenu.I za nji nije ovaj posao.
A gosp.VERDI je stara kost,koji je tom sve prebrodio i koji sada može spavati cijelu noć sve do devet/do deset ne, jer se tada otvara burza/.Onaj tko je prebrodio 2008 i 2009 i nije završio u bolnici ili ludnici,a još je živ jer još povremeno komentira na ovom forumu,zaslužuje poštivanje.

Alias,poštujte stare kosti,strdalnike burze 2008/2009,ako želite biti sretni i dugovječni na ovoj zemlji.

Na ZSE će teći med i mlijeko u potocima.

Evo i ja imam problem.Ivana sedma,pardon Ivana zadnja, ne prihvača moje savjete,a moj portfelj divlja.A to je tek početak.

@Lopina

Ja sa svakim dobitkom sve više štedim.

Već par godina lako utrživa imovina mi raste po stopi 20% ili više(kad zbrojim zarade od ovoga + svježi novac).

Što više imam proporcionalno štedim još više.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@ verdi

Tko ste vi i čime ste to svijet zadužili svojim postojanjem? Ako ne radite onda znači da nemate novaca. A ako imate novaca, koje ste nasljedili i kojim sada upravljete, onda je netko drugi radio da vama sada bude dobro. A ako ih niste nasljedili onda netko drugi sada radi da vi možete spavati do 9h. U oba slučaja ste samo parazit.

Najmapetniji nije sam rad, nego onih 10minuta kad odlucis napraviti jedan mehanizam u glavi prema kojem se ravnaš nasljedno vrijeme.

Puno ljudi ima puno veće plaće od mene i podosta manje novaca nego ja a mogli bi napraviti puno više.

Ne, njima je potrošnja glavni cilj, traženje sebe u stvarima van sebe.

Uglavnom, složiti si mehanizam u glavi je najčešće najpametnije i najsiplativije.

Mislim da ga Verdi ima pa ga nije lijepo vrijeđati.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

@ verdi

“Choose a job you love and you will never have to work a day in your life.”

@lopina

Moj mladi nick ne znači i to da sam ja novi u ovom poslu. Tržište je 2000 bilo idealno za ulazak ako niste u internetskim dionicama. Pogotovo na njigovom vrhuncu. Pila može stajati i naopako. Vaše dionica mi govore da niste investitor nego kockar. Toliko o starim kostima. Smiješno mi je pričati na forumu gdje ljudi, gledajući IGH-ove postove unazad, pričaju da istog treba kupiti od 16000kn na niže i onda kad je izgubio 99,99% još uvijek pričaju o znanju. Isto je i na mnogim drugim temama ovog foruma. Stare kosti ne znače znanje jer mnogi rade iste pogreške kao i 2007 g. To se može pročitati svakog dana na ovome forumu. I u vašim postovima. Pričate da igh treba kupiti jer je jeftin. Pa nije on jeftin bezveze. Ma ne da mi se ulaziti u rasprave. Mladi nick nije i mladi investitor. Drž te se vi još knjige i onih besanih noći o kojima govorite. Možda onda i stvarno bude meda i mlijeka za vas.

@ verdi

Najmapetniji nije sam rad, nego onih 10minuta kad odlucis napraviti jedan mehanizam u glavi prema kojem se ravnaš nasljedno vrijeme.

Puno ljudi ima puno veće plaće od mene i podosta manje novaca nego ja a mogli bi napraviti puno više.

Uglavnom, složiti si mehanizam u glavi je najčešće najpametnije i najsiplativije.

[/quote]

Zasto bi potrosnja bila samo trazenje sebe u stvarima van sebe?

Stedim, ali nemam u glavi mehanimzam da mi je jedina funkcija zivota da zivim lagodno u starosti.

Odjeca mi nikad nece bolje stajati nego sad dok sam mlad, dobra auta mi nikad nece biti privlacnija nego sad, alkohol nikad nece biti sladji, hrana ukusnija, klubovi, kafici, koncerti, knjige, filmovi, putovanja i bavljenje sportom zanimljiviji, a zene ljepse. Ako je to trazenje sebe izvan sebe onda neka bude…

@ verdi

tata ti je parazit.

who dares, wins

@ verdi

[/quote]

Zasto bi potrosnja bila samo trazenje sebe u stvarima van sebe?

Stedim, ali nemam u glavi mehanimzam da mi je jedina funkcija zivota da zivim lagodno u starosti.

Odjeca mi nikad nece bolje stajati nego sad dok sam mlad, dobra auta mi nikad nece biti privlacnija nego sad, alkohol nikad nece biti sladji, hrana ukusnija, klubovi, kafici, koncerti, knjige, filmovi, putovanja i bavljenje sportom zanimljiviji, a zene ljepse. Ako je to trazenje sebe izvan sebe onda neka bude…

[/quote]

Cuj za zene mi nije potreban auto, bicikl im se sviđa. Edukacija i znanje su jedina stvar vrijedna potrošnje jer stvaraju novi potencijal.

Kažem, bitno je diferencirati potrošnju koja je potrošnja za zabavu a druga za znanje ili osobnu budućnost.

Cure su rijetki izvor zabave ali i znanja koja zna biti jako besplatan.

New Report

Close