Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavi: ”
Kakva korekcija, čujem da se nema što kupovati od strane fondova, pa
nastaje panika što sa tolikom pristiglom lovom.
” Toplo im preporučujem ELKL, BCIN, THNM, BZJK, CEBA, a i JLEN je
pošteno opizdio, pa ako ne ide u stečaj mogao bi pristojan prinos
donest.

Stock, što je THMN? Jesi mislio THMT možda?

– ma ti si mi ipak ozbiljni ulagač i nije u redu pisati o PUNT. Nekada je to bila vrhunska navlakuša, znamo i od kojih ulagača. – skupa je i INA pa ju opet kupujem. – ukratko ne ulažem u dionice koje su već odradile rast
FYI, INA je već odradila rast, a PUNT nije. ivana7: ” – e moj Ivek. – ako ti nije cilj zarada na burzi, onda vjerojatno šljakaš svaki dan za sitnu lovu. – a vjeruj mi, ono što tebe plati poslodavac u godinu dana ja dosta puta to zaradim u jedan dan na burzi ” 1. Neukusno je rugati se nečijim zaradama, i dizati sebe u nebo. 2. Otkud znaš da čovjek šljaka za sitnu lovu? Možda je direktor i ima plaću 50 000 kuna pa ima love na bacanje i burza mu je ko sportska kladionica.
[/quote]

– INA je tek došla do duplog rasta kojega trenutno nije odradila.
– u INU ulažu dugoročni ulagači, to znaći nije interesantna dionica bar većini ulagača s ovog foruma,tu neće biti ko zadnji magarac.

– na forumu se nikome ne rugam niti nikoga ne potcijenjujem.
– za mene je ovo jedan ozbiljan posao, a oni koji misle kako je burza kladionica sigurno će proći kao na kladionici gdje samo 3% ulagača dobija.
– dosta vremena mi nisu bili jasni podaci kako većina ljudi gubi na burzi (ipak puno manje nego na kladionici),
sad i to kužim.
– nema dana kako na burzi nema igre ko zadnji magarac.
– potpuno sam uvjerena kako će tih divnih životinja biti svakim danom sve više, ali na burzi.
Pozdrav !

obično nije moj stil suditi ljudima, ali ivana čitajući tvoje postove iz dana u dan se sve više čudim i to više ne mogu trpjeti bez komentara.

toliko pros….., prepotentnosti na jednom mjestu, za ne vjerovati. čisto sumnjam da je ono što pišeš istina. možda si ti tek jedno malo uplašeno biće koje se igra na simulatoru ili neki brokerčić s velikim aspiracijama pa si je umislio da je to sve njegovo…

ne znam, ali dosta radim s ljudima i mislim da osoba kakvom se želiš prikazati ne bi postupala na način kojim ti nastupaš ili kako bi narod rekao:” sama sebi skačeš u usta.”

p.s. mislim da je u sigu jednog kolege stoji lijepa poruka za tebe “c.t the bulls..t”

Never argue with an idiot, he'll take you down to his level and beat you with experience.....

obično nije moj stil suditi ljudima, ali ivana čitajući tvoje postove iz dana u dan se sve više čudim i to više ne mogu trpjeti bez komentara.

toliko pros….., prepotentnosti na jednom mjestu, za ne vjerovati. čisto sumnjam da je ono što pišeš istina. možda si ti tek jedno malo uplašeno biće koje se igra na simulatoru ili neki brokerčić s velikim aspiracijama pa si je umislio da je to sve njegovo…

ne znam, ali dosta radim s ljudima i mislim da osoba kakvom se želiš prikazati ne bi postupala na način kojim ti nastupaš ili kako bi narod rekao:” sama sebi skačeš u usta.”

p.s. mislim da je u sigu jednog kolege stoji lijepa poruka za tebe “c.t the bulls..t”

slazem se sa kolegom magixom, i nije mi bas jasno zasto se brojni ostali kolege zure davati svoje preporuke gdicni Ivani, jerbo ja od nje nisam procitao niti jedan konstruktivan post, a procitao sam ih puno, puno vise nego sto sam ih sam napisao..
mozda zbog slike?[smiley1]
u tom slucaju, moram vas obavijestiti da je to slika Angeline Jolie, a ne gdicne ivane osobno [smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

obično nije moj stil suditi ljudima, ali ivana čitajući tvoje postove iz dana u dan se sve više čudim i to više ne mogu trpjeti bez komentara. toliko pros….., prepotentnosti na jednom mjestu, za ne vjerovati. čisto sumnjam da je ono što pišeš istina. možda si ti tek jedno malo uplašeno biće koje se igra na simulatoru ili neki brokerčić s velikim aspiracijama pa si je umislio da je to sve njegovo… ne znam, ali dosta radim s ljudima i mislim da osoba kakvom se želiš prikazati ne bi postupala na način kojim ti nastupaš ili kako bi narod rekao:” sama sebi skačeš u usta.” p.s. mislim da je u sigu jednog kolege stoji lijepa poruka za tebe “c.t the bulls..t”

– najgore je trpjeti.
– zato i postoji ovaj forum, možeš se slobodno i svađati sa mnom, tu sam.
– ili ako ti ne odgovaram, ne čitaj ono što pišem.
– meni je najvažnije započeti diskusiju, što sutra kupiti ili prodati.
– iz tih postova nekada se može lijepo sutradan zaraditi na burzi.
– pa i ovaj vikend tu se moglo pročitati par dobrih savjeta.

– ako sam ja napisala kako sam nešto kupila ili prodala ja sam to i učinila.
– nikada, apsolutno nikada nisam navlačila na svoje dionice ili pisala to će rasti i istu dionicu prodavala.
– a osobno poznajem i dosta investitora s ovoga foruma, i pišem ono što mislim, i radim.
Pozdrav !

Jedino cega me je strah a vidjeli ste na Luri da stranac kada uzima ne daje 5BV

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

i nije mi bas jasno zasto se brojni ostali kolege zure davati svoje preporuke gdicni Ivani, jerbo ja od nje nisam procitao niti jedan konstruktivan post, a procitao sam ih puno, puno vise nego sto sam ih sam napisao.. mozda zbog slike?[smiley1] u tom slucaju, moram vas obavijestiti da je to slika Angeline Jolie, a ne gdicne ivane osobno [smiley2]

– od mene nisi pročitao ni jedan konstruktivan post.
– pa vrti ovu temu unazad.
– tko je uzeo na početku INU, 50% portfelja.
– tko je pisao zašto neće biti korekcije, i koliku lovu okreću fondovi.
– te dvije informacije, ako se kužiš u investiranje su za mene najvažnije.
– vidi vraga ja sve u dobrim dionicama koje su u kratkom vremenu odradile 100% rast.
– zato sam i uspješna.
– a ti se i dalje prepucavaj konstruktivno na dionicama koje moraju odraditi rast ili dionice tipa ko zadnji magarac.
– moje kolege s foruma imaju takve dionice, sposobni su dnevni trgovci i zarađuju na vama naivcima, lova je lova, ja takva nisam i ne znam na takvim dionicama pisati konstruktivno, ali se upuštam i u takve igre jer me dobro zabavljaju, a zaradi se i koja kuna.
Pozdrav !

imam još dosta keša, a ne bih htjela pogriješiti, dajte savjete i preporuke što raditi u sljedećem tjednu., ali tokom vikenda od Vas ipak očekujem preporuke i dobre savjete. Pozdrav !

Ivana, neznam kada će slijedeće dionice početi rasti no imam ih u portfelju te očekujem pozitivan ishod, barem do kraja godine: AGMM, ELKA, FNVC, ZTNJ, UNPP.

AGMM – BV 3.900 kn (revalorizirani znatno veći možda i 6.000 kn), perspektiva, zdrava bilanca, potencijal razvoja, mogućnost preuzimanja.
ELKA – BV 166 kuna, perspektiva, snažne investicije
FNVC – revalorizirani BV najmanje 1.200 kuna, diverzifikacija poslovanja (drvna ind. + turizam), perspektiva, dugogodišnje pozitivno poslovanje.
ZTNJ- BV 700 kn (revalorizirani može biti i par tiusuća jer imaju lokale po ZG i zemljišta preko 800.000 kvadrata), počelo se nešto kuhati oko dionice.
UNPP- perspektiva, perspektiva, perspektiva, nezahvalno procjeniti kratkoročno kretanje (kupovao sam na znatno nižim razinama), no smatram da može dugoročnije povući do 10.000.

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Zaboravih INDG. Po mom uvjerenju jedna od najljepših priča koje će biti ispričane na hrvatskom tržištu kapitala. Kratkoročmno je teško prognozirati, dugoročno rapsodija.

[b][color=blue]Popravljam hrenovke![/color][/b]

Ne treba te biti strah.Drk je sve rekao o Rajiću i njegovom načinu razmišljanja.
On nije živjeo uz Luru niti ga je briga što će biti s njom.
Baš bi me zanimalo na koliko bi lura bila bv-a da je bačena fondovima u igru.
Rajić je htjeo što elegantnije se riješiti lure i ovako je cjela država kukala za porez, pljačku itd.

Glasnogovornik IGH na neodređeno

– na LURA sam isto odlično zaradila.
– i tu je bilo ko zadnji magarac, išlo po 1.200kn, šteta tada je nisam prodala.
– dobila sam materijale za skupštinu, dobro rade i imaju dobru dobit, samo nema dividende.
– evo da i ja napišem nešto konstruktivno.
– iz jednog od članaka društva, Donošenje odluke o dopuni djelatnosti.
– Proizvodnja, promet i korištenje opasnih kemikalija.
– izgleda neće se tu sad proizvoditi samo mlijeko i vrhnje.
Pozdrav !

ivana7: ” imam još dosta keša, a ne bih htjela pogriješiti, dajte savjete i preporuke što raditi u sljedećem tjednu., ali tokom vikenda od Vas ipak očekujem preporuke i dobre savjete. Pozdrav ! ” Ivana, neznam kada će slijedeće dionice početi rasti no imam ih u portfelju te očekujem pozitivan ishod, barem do kraja godine: AGMM, ELKA, FNVC, ZTNJ, UNPP. AGMM – BV 3.900 kn (revalorizirani znatno veći možda i 6.000 kn), perspektiva, zdrava bilanca, potencijal razvoja, mogućnost preuzimanja. ELKA – BV 166 kuna, perspektiva, snažne investicije FNVC – revalorizirani BV najmanje 1.200 kuna, diverzifikacija poslovanja (drvna ind. + turizam), perspektiva, dugogodišnje pozitivno poslovanje. ZTNJ- BV 700 kn (revalorizirani može biti i par tiusuća jer imaju lokale po ZG i zemljišta preko 800.000 kvadrata), počelo se nešto kuhati oko dionice. UNPP- perspektiva, perspektiva, perspektiva, nezahvalno procjeniti kratkoročno kretanje (kupovao sam na znatno nižim razinama), no smatram da može dugoročnije povući do 10.000.

– evo sad ću konstruktivno o svi tim dionicama, svjesna sam kritika koje slijede na moj raćun, ali to je samo moje mišljenje.
– AGMM imala sam par tih dionica, dosta dosadna te sam brzo s malom zaradom izišla, slažem se kako je firma jeftina po svim pokazateljima, ali radi i takve gubitke i ima loše izvješće te budite oprezni, znam kupuju ju i neki fondovi.
– ELKA ne znam zašto ali me ta dionica ne zanima.
– FNVC kupila na 500kn prodala na 670kn manja količina, želim Van svima sretan rast na 1.200kn, samo u toj dionici ima i opasnih igrača, čuvajte se igre ko zadnji magarac.
– ZTNJ ima jedna faca na forumu i kad on počme pisati kako je to dobro, meni se odmah smuči i ne želim imati te dionice.
– UNPP slažem se dobra je dionica, ali za mene nije dobra i cijena te dionice, nisam ju kupila jer sam tada bila 100% u drugim dionicama, a sadašnjim imaocima želim daljnji rast.
– INDG jako dobra dionica za one koji su je kupovali na 800 – 900kn malo sam i toga imala ali sam odavno prodala.
Pozdrav !

New Report

Close