Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedna za ljubitelje gnojiva

Agrium suspends nitrogen projects as rivals race to build

Vaš link …

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Turska -8.21%

Ima li neko dobar poznavatelj situacije u Turskoj? Je li Turska buy na ovim razinama ili su ove demostracije samo uvod u dublju destabilizaciju?

to ceka i nas..vrlo skoro…
[/quote]

Nevjerujem.

Tursko stanovnistvo je u prosjeku baram 15 godina mladje nego Hrvatsko. Postotak onih koji ovise o drzavnim transferima u Turskoj je puno manji nego u Hrvatskoj. Ljudi koji ovise o vladi ne ruse vladu na ulici.

Inace razlog demostracija u Turskoj nije nezadovoljstvo ekonomskom politikom. Turska ekonomija se izvrsno razvija. Ovo je prvenstveno potaknuto zeljom mladih Turaka da se smanji uplitanje vlade u njihove zivote. Ja ne mogu zamisliti da se u Hrvatskoj skupi na ulici 100 ljudi koji zele manje drzavnog intervencionizma.
[/quote]

Da. Danas u Hrvatskoj štrajkaju ljudi koji zive na teret poreznih obveznika. Meni je apsourdno da netko iz agencije koja nema nikakvu kontrolu nad radom koji plaćaju drugi(porezni obveznici) traži više novaca dok je sama prosjećna plaća agencije na razini prosjeka države.

Asistenti na fakultetima su dosta loše plaćeni i nemogu biti konkurentni na globalnoj razini pošto se “narod” odlučio za free opciju školovanja ili kvantitetu naspram kvalitete.

Po meni, free za najbolje ili one posebne a za ostale uz cijenu. Tako se kontrolira kvaliteta diplomi, znanja i zapravo se profiltrira puno toga.

Da ludi rade u rudnicima, na trakama, u tunelima, brodogradnji, ili kojoj god proizvodnoj industriji i imaju štrajk – u redu. Čak i ako privatna firma ne posluje sa dobiti, oni imaju pravo na štrajk ako su im zivoti ugroženi bilo manjim radnim satima bilo lošim uvijetima rada.

Ali biro poslovi poput moga – pa na pamet mi ne bi palo da strajkam, samo promijenim firmu, državu ili ostalo.

I to još da štrajkam na teret ljudi koji imaju prosjek plaća debelo ispod moga.

Imam osjećaj da se u Hrvatskoj proteže nekakva lijevo politički – anti kapitalistička ideologija koja ima osnovni problem – ne zna otkuda novci dolaze( i kako ih stvoriti).

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

ja bi reko da je to ipak frontalna anti-razum ideologija koja je počela s umjetnom oplodnjom, zdravstevnim odgojem i diskirminacijom braka, a ovo je samo ekonomski odjel tog pro-maloumno pokreta.

kasa se sve slabije puni, a ‘stečena’ prava bi zadržali.slušam na vijestima
sindikalca iz hep-a koji kaže da su si ukinuli božićnicu, uskrsnicu, regres,
jubilarne nagrade, … . tako da nagrada od 3550kn je manja i oni su uštedjeli.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Revolucija u Turskoj se prelila na ZSE.
1.INDG
2.VART
3.DI0KI/tek u finišu sam okrenuo ploču,normalno jer nominala od 100 je ipak”nalo”
više od očekivanih 10.
4.IGH–neizvjetan ishod,happy end moguć
6.DLKV-za godinu dana cijena će biti između 5 i 100,ali na ovim razinama me golica

I naravno ZIFovi;QUNE,JAKT,SLPF,FMPS,BRIN i naravno VLBT

Ipak slijedeće predstečajne neće prolaziti ovako glatko i u korist dioničara.
EK će zaustaviti da država maksimalno otpisuje svoja potraživanja.Ako pored
tih otpisa firme opstanu ,vlada dobro vlada.Nešto moramo raditi i spašavati.
Interesira me što će biti sa ELKL_bjelovar.Zreli su za stečaj bilančno.ali
veliki broj zaposlenih je u pitanju.Ovdje očekujem da će Linić biti specijalno
darežljiv i iznači načina da se ova firma spasi.

A potegnut će još neki ZIF,neće svi kao FMPS.U očekivanju neke dividende od
ZIFova srdačno vas pozdravljam.
Ivana sdma, šutiš.a moj portfelj buja ko trava poslije kiše.
Vrijeme je da se pokloniš i da me počmeš slijediti,ako želiš zarađivati.
Petoligaš INDG već ušao u treću ligu.To je biznis.
KODT je bio trećeligaš i tu će i ostati.

Na ZSE teče med i mlijeko.Gotovo pa potop!!!!

Vaš link …

Čitam malo temu i uz par iznimaka ZSE je vrlo skupa burza,posebno kad uspoređujemo sa regijom,uostalom što reći kad su glavne “zvijezde” burze stečajne dionice.
Evo samo par primjera od likvidnijih koje daju dividendu u MK i SRB.
GRNT i ALKL:

http://faktor.mk/archives/34125?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d0%25b0%25d0%25bd%25d0%25b0%25d0%25bb%25d0%25b8%25d0%25b7%25d0%25b0-

Te za NIIS,GMON,FITO
http://www.wisebroker.rs/analize/NIIS_1Q_2013_update.pdf
http://www.wisebroker.rs/analize/GMON_2012_update.pdf
http://www.wisebroker.rs/analize/FITO_update_FY2012.pdf

"Only dead fish swim with the stream"

citibank, bank of america, general motors i aig su također dugo bile zvijezde NYSE-a.

citibank, bank of america, general motors i aig su također dugo bile zvijezde NYSE-a.

– DKVS, VLDS, KSST, JTMN, JDKM, TEP, KABA, HOMS, FNVC… su također dugo bile zvijezde ZSE-a.

– a za godinu dana ćemo također čitati kako su INGR, INDG, VART, DIOK, PTKM… dugo bile zvijezde ZSE-a.

– I love this game.
Pozdrav !

I naravno ZIFovi;QUNE,JAKT,SLPF,FMPS,BRIN i naravno VLBT

– ove gore citirane dionice nisu nikada bile zvijezde ZSE-a.
– ali hoće li biti, hoće li zasjati, to ovisi o burzovnoj publici i reklami gospon Lopine.

– I love this game.
Pozdrav !

– DKVS, VLDS, KSST, JTMN, JDKM, TEP, KABA, HOMS, FNVC… su također dugo bile zvijezde ZSE-a.

– a za godinu dana ćemo također čitati kako su INGR, INDG, VART, DIOK, PTKM… dugo bile zvijezde ZSE-a.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Pronađite uljeza….[emo_smijesak]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Ivka,

Hoce li brodari biti zvijezde u 2013-oj. Koja je njihova godina?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Hoce li brodari biti zvijezde u 2013-oj. Koja je njihova godina?

– nemam pojma, ali ja pitam, u ovom slučaju tipove koji se time bave, kojima je to posao.
– njihova predviđanja su za ovu godinu loša.
– ali ti tipovi vam o dionicama nemaju pojma, a to bi trebalo kupovati na nekom dnu.
– pratite BDI i kreditnu zaduženost firme koju mislite kupiti.
– stvarno vam nema smisla kupovati padajuće noževe.

– zbog svega toga sam trenutno u donekle sigurnim dionicama, stečajuše me ne zanimaju.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close