Postavio stanje u razotkrivajmo portfelje:
-vozim po planu kupnje, kvartalna fi ga nisu izmijenila,
-nema prodaja jer jos nisam uocio ni jedno gnjilo jaje u portfelju u 2013.,
-podbaciti ce dividende u ovoj godini u odnosu na moja ocekivanja, ukupno vise nego lani, ali ne koliko sam mislio,
-razmazio me zivot u plusu, sad me vec smeta sto mi je zarada pala ispod izracuna kumulativnih kamata da sam u orocenja ubacivao novac istim iznosima i tempom kao u dionice, uz kamate koje su vladale u svakoj godini.
-prva godina da ne uocavam neku zamamnu dionicu izvan onoga sto je u portfelju i da je pocmem sakupljati, malo me to brine,
-postao sam mr. roe, nakon kvartalnih 8 mojih dionica na prvih osam mjesta u mojoj roe tablici. unatoc obozavanju dividende i niskog P/E ispadam growth investor, mozda garpovac?
Moj portfelj sa ZIFovima 80% portfelja,20 % u predstečajušama i u kešu
će donijeti daleko veći prinos nego vaš.Valjda će kapniti i neka dividenda.
Vaše dionice su već sada skupe,a moje će to tek postati.
Na ZSE teče med i mlijeko,a uskoro slijedi poplava.
Predstečajueš i “ziheraši” ne idu u istu rečenicu kako god je sastaviš.
ZIFovi 80%.dvadeset posto predstečajuše ili keš.
ZIFovi su najsigurnije investicije na ZSE.I najunosnije s obzirom na sigurnost
koji pružaju kroz disperziju uloga.
Na ZSE teče med i mlijeko!
ZIFovi 80%.dvadeset posto predstečajuše ili keš.
ZIFovi su najsigurnije investicije na ZSE.I najunosnije s obzirom na sigurnost
koji pružaju kroz disperziju uloga.
Na ZSE teče med i mlijeko!
[/quote]zif su samo tebi dobri..[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
– trenutno na našoj burzi vlada veliki strah od gubitka novca.
– ne sjećam se kad sam zadnji put u kojem kafiću čula koji razgovor o dionicama.
– pa i na ovom forumu najviše se piše o politici, svi u ovoj državi su postali političari.
– bavim se i ja politikom kad iziđem na izbore, išaram listić i na njemu napišem nešto bezobrazno, zadnji put sam se i malo duže zadržala jer sam dobila 4 listića pa sam na nekima nešto i nacrtala.
Moj je dojam da na forumu imas dvije grupe ljudi. Jedna grupa su ljudi koji vjeruju da ce se prije ili kasnije globalni oporavak preliti i u Hrvatsku. Druga grupa vjeruje da se stvari u hrvatskoj ekonomiji nece promjeniti na bolje ako se ne promjeni politika. Ova prva grupa je bila dominantna. Medutim, kako vrijeme ide i kako nema naznaka prelijevanja oporavka ona se sve vise smanjuje. Povecava se broj onih koji vjeruju da ekonomskog oporavka nece biti bez politickih promjena. Otuda i rastuci interes za politiku.
Nazalost forum nije reprezentativan uzorak hrvatskog glasackog tijela. Vecina hrvatskih gradjana i dalje vjeruje da se nista ne treba mjenjati i da ce se ekonomski oporavak desiti sam od sebe.
noubadi ekspekt spaniš inkvizišn … ali ona se pojavi prije ili kasnije
-prva godina da ne uocavam neku zamamnu dionicu izvan onoga sto je u portfelju i da je pocmem sakupljati, malo me to brine,
Iz iskustva govoreći onog časa kad više ne vidiš ništa povoljno ti je znak da će ti portfelj nizbrdo.
Uzeo sam long Brent/WTI spread na 8,30 USD i CADMXN long na 11,95.
CADMXN 12,50. Šta da radim, jel mi 500 pipsa u mjesec dana dosta? [emo_zloban]
Moj je dojam da na forumu imaš dvije grupe ljudi. Jedna grupa su ljudi koji vjeruju da će se prije ili kasnije globalni oporavak…..
– imamo 3 grupe investitora.
– 1. u prvoj grupi, odnosno nije grupa jer ju čini samo jedan jedini investitor moj prijatelj Splićo ( on često na temi portfelj posta svoj portfelj kao i gospon Drevil, dosta često mijenja nickove ali ga po portfelju bez problema možete prepoznati), ono najvažnije pišem na kraju – to je grupa koja gubi novce na burzi – jedino što je dobro, je to što u toj grupi imamo samo jednog jedinog investitora.
– 2. grupa, u tu grupu spadam ja, evo već 2 mjeseca ne zarađujem ništa.
– 3. grupa – to je najveća grupa investitora – oni dnevno zarađuju cca 20% – pogađate kako su to dioničari dioničkog društva Varteks.
– I love this game.
Pozdrav !
CADMXN 12,50. Šta da radim, jel mi 500 pipsa u mjesec dana dosta? [emo_zloban]
– sve to prodaj i kupi Hidroelektra Niskogradnja dioničko društvo.
– I love this game.
Pozdrav !
Ne zelim previse pricati da me se ne optuzi za drukeraj, no dionica na koju je svakako vrijedno potrositi par dana/tjedana na analiziranje je IPKK-R-A…Posebno obratite paznju na najavljeno povecanje TK od preko 225kn/dionica i to bez izdavanja ikakvih novih dionica ..unosi se lova u TK direktno iz dobiti drustva…
Mislim da je tvoj portfelj uz odredene iznimke vrlo kvalitetan, kako to da u njemu nemas gore spomenutu IPKK-R-A ? Iskreno me zanimaju tvoji argumenti za ne imanje iste…