Pozdrav
Ivana Vam piše o tvrtkama koje dobro posluju i imaju dividendni prinos.
Lopina ukazuje na skrivene vrijednosti fondova i neke tvrtke koje su jako podcijenjene u odnosu na fundamente.
Tehničari koriste ( i stvaraju ) valove i surfanjem solidno zarađuju.
Ipak, best buy je nešto što se već dogodilo i dogodit će se ponovo na mnogim dionicama.
BEST BUY ZA 2012 GOD. – “DOKAPITALIZACIJA” Centar banke
Redosljed poteza:
1) Gotovinom Centar banke kupljena propala Obrtnička banka.
2) Bivši većinski vlasnik kupljen priznavanjem već izgubljenog, prije uplaćenog novca za dio novoizdanih dionica.
3) Država i FGS “DOKAPITALIZACIJOM” postaju većinski vlasnici.
ŠTO JE TU BEST BUY?
-Pronalaženjem kupca za Obrtničku banku država je izbjegla velike gubitke koji su joj se mogli dogoditi.
-Izdavanjem velikog broja novih dionica za malo novca novi većinski vlasnici zapravo su jeftino dobili relativno dobru malu banku.
-Kasnijim prikazivanjem enormnih gubitaka može se postaviti pitanje nije li uplaćeni novac već i povučen iz banke i spreman za nove poteze ili možda čak nije ni postojao.
To bi mogla biti klasićna hrvatska prića: Nemam i nedam ništa, a uzimam sve jer ja to mogu.
Mislim da primjer zaslužuje ulazak na temu “BEST BUY”.
Osvemu ne bih ni pisao da kompletni trošak “DOKAPITALIZACIJE” nisu platili manjinski dioničari.
Na ZSE se spremaju još mnogi BEST BUY potezi korištenjem “DOKAPITALIZACIJE”.
Mali dioničari, pazite se, nitko nije na vašoj strani.
Srdačan pozdrav.
S&P +1.05%
Crobex -1.27%
S&P +1.05%
Crobex -1.27%
Očito je kako se svijetski kapital odlučio realizirati profite ostvarene ove godine na ZSE i s tim novcima pokusati nesto na nekim zapadnim trzistima. Usljed tog transfera kapitala normalno je da ZSE malo padne, a strane burze malo porastu.
Očito je kako se svijetski kapital odlučio realizirati profite ostvarene ove godine na ZSE i s tim novcima pokusati nesto na nekim zapadnim trzistima. Usljed tog transfera kapitala normalno je da ZSE malo padne, a strane burze malo porastu.
[/quote]
Da iz safetya ZSE na NYSE.
Risk on.
@lopina
Trebao si samo kupiti Dioki i imao bih u zadnjih tijedan dana ,sutra i idući tijedan 50%..
Pusti puste analize i zavjere sindikata ,gubiš energiju na nebitne stvari.
Dioki ti je ovaj tijedan uzlet.
Ne trebalo je kupiti ZIF VLBT
Cijena dionice 4,xx a po dionici u sudskom sporu dobijeno cca 100 kn po dionici.Čestitke vlasnicima ZIF Velebit.Njima se dogodilo isto što i SLPF,ali
je slpf “zaradio” samo 100% na cijenu.A oni preko 2000%.E to ti je biznis.
Ptica je još na grani ali bi mogla sletjeti u ruke!
ZIFOVI su i dalje najunosnije .Samo ugodna iznenađenja.
Na ZSE se događaju ćuda,ali nevjernim Tomama sigurno ne.
Nije interesantno kao promjene dionicara na KORF-u, VPIK-u ili PTKM-u, ali da ostane zapisano: Eric Schmidt ne posjeduje vise niti jednu dionicu Googla.
Nije interesantno kao promjene dionicara na KORF-u, VPIK-u ili PTKM-u, ali da ostane zapisano: Eric Schmidt ne posjeduje vise niti jednu dionicu Googla.
Čovjek je očigledno saznao da PTKM sprema dokapitalizaciju , pa je brže bolje pribavio keša kako bi mogao u njoj sudjelovati.
Usprkos Ivaninom ne prihvačanju mojih savjeta
revolucija se nastavlja:
Predstečajuše:INDG,VART,čak i DIOKI postaju interesantne za ziheraše
Novi val predstečajuša:DLKV,IGH toliko su potonuli da postaju vruće,vruće….
AUDIO izgorio,DUUDI zaustavio predstečajne nagodbe u HTPK,AMDA,HMDN
ELKL ..bi nogao biti slijedeća raketa,naravno ako predstečajna prođe
Ali tu je likvidnost nikakva za vas,ali za mene će biti dosta
ZIFovi rasturaju.
n SLPH i 68 mil dobivenih u sudskom sporu/cca 20 kn po dionici netto
bez plačanja poreza/jer tih 68 mil kn će biti neoporeziva dobit s obzirom na
rezerve od ostvarenih gubitaka iz ranijih razdoblja.Za zaraditi 68 mil kn neto
teba zaraditi 68X1,25 85 mil kn brutto.Recimo za toliko zaraditi kodt treba
pune dvije godine,u nekim godine ni ERNT ne može toliko/bez jednokratnih otpisaq
kao za Kazahstan/.
A sada i VLBT zatvoreni fond u likvidaciji dobio spor od 68 mil kn od države ,kao i SLPF.To neće biti netto nego bruto jer će se morati platiti porez na dobit s obzirom da nemaju rezerve iz gubitaka.Na 68 mil kn oni će platiti
68Xo,25 =17 mil kn porez na dobit.I ostati će samo 51 mil kn dobiti tj “samo”
80 kn po dionici.A cijena 4,41 a NAV bio 5 a sada netto 85.A Ivana piva borbene u KODT i ostalim zicerima.
A u ZIFovima će i dalje teći med i mlijeko.
Jedino me brine BRIN i FMPS….jer se Fimino carstvo raspada,bilo bi im najbolje da idu u likvidaciju,ma ne Finvestu,nego dioničarima pasivnim vlasnicima
u ta dva
zatvorena fonda.
QUNE i JAKT idu svojim likvidacijskim putem.
Da li će netko od ovih bisera isplatiti obilatu dividendu?Ivana odgovori!
Med i mlijeko teče na ZSE,a što bude lošije biti će ga i više,naravno za strpljive.
Ivana Vam piše o tvrtkama koje dobro posluju i imaju dividendni prinos.
Lopina ukazuje na skrivene vrijednosti fondova i neke tvrtke koje su jako podcijenjene u odnosu na fundamente.
– želja mi je bila potaknuti nekakvu raspravu koje su dionice trenutno ili dugoročno o.k. investicije za Best buy.
– ali u svom naumu nisam uspjela.
– jednostavno dionice nisu zanimljive široj publici.
– to nikako ne znači kako se na dionicama ne može zaraditi, ali šira publika jednostavno nema viška love, a za ovaj tip sporta je lova osnovna oprema.
– od ekipe koju poznajem cca 90% više ne investira u dionice, lova je otišla za neke druge životne potrebe ili se pogubila.
– možda se jednog dana vrate na burzu kada budu imali viška love.
– trenutno na našoj burzi vlada veliki strah od gubitka novca.
– ne sjećam se kad sam zadnji put u kojem kafiću čula koji razgovor o dionicama.
– pa i na ovom forumu najviše se piše o politici, svi u ovoj državi su postali političari.
– bavim se i ja politikom kad iziđem na izbore, išaram listić i na njemu napišem nešto bezobrazno, zadnji put sam se i malo duže zadržala jer sam dobila 4 listića pa sam na nekima nešto i nacrtala.
– trenutno u RH imamo nesposobne i ljeve i desne, i dok to traje, a trajati će još dosta godina nema nam nikakvog napretka.
– možda nas EU dovede u red.
– kod nas su veliki problem kleptomani, ima ih previše u politici, a za burzu je problem što u puno uprava sjede kleptomani.
– e sada ako mislite ne izgubiti lovu na burzi probajte pronaći dest firmi u kojim u upravi ne sjede kleptomani.
– RH je trenutno jako bolesna država, zbog toga vam nema investicija, nezaposlenost će rasti, plaće će padati, odnosno živjeti će se lošije osim kod nas na moru gdje se jako dobro može živjeti i od malo rada ali to nikako nije dovoljno za neki boljitak cjelokupne RH.
– ovu zemlju ubijaju veliki porezi,
– np. porez na dobit 20%, porez na dividendu (koja također spada u dobit) 12%, pa im ni to nije dosta i još lupe prirez na to (ZG 18%).
– a poslodavac, odnosno firma da bi došla do te dobiti mora proći kroz preko 500 nameta.
– i sada se čudimo zašto kod nas nema investicija ???
– ali mi zato imamo štedljivi proračun, štede tako da se svake godine zadužuju za novih 20 milijardi kuna ili 3 milijarde eura, stvarno neka čudna štednja u RH.
– pišem onako bezveze što mi padne na pamet, mogu pisati o ovoj temi još satima i satima, ali stvarno nema smisla, investitori kuže u čemu je problem.
– ali nije ni svako zlo za zlo, u RH imamo cca 5 firmi koje su o.k.
– barem možemo jeftino kupovati te firme, najgore je onima koji nemaju novca pa moraju prekopavati kontejnere.
– zbog svega toga savjetujem vam oprez na burzi jer je svakim danom sve manje investitora a sve više onih koji kopaju po kontejnerima ili se iseljavaju iz ove preljepe zemlje.
– nisam ni ja sretna iako imam sve, stvarno mi je žao gledati svakim danom sve više sirotinje u ovoj mojoj zemlji.
– žao mi je i svih onih koji su pogubili velike novce na burzi nadajući se velikim zaradama.
– možda vam je gl.p ovaj moj tip investiranja, ali ja ne gubim novce, a od dividendi se može lijepo živjeti i ne trebate svaki dan buljiti u gledalicu, ne trebate drukati na forumu i navlačiti investitore na tip dionica tko zadnji m.g.rac.
– I love this game.
Pozdrav !
ivana 7 :
”
– bavim se i ja politikom kad iziđem na izbore, išaram listić i na njemu napišem nešto bezobrazno, zadnji put sam se i malo duže zadržala jer sam dobila 4 listića pa sam na nekima nešto i nacrtala.
…..
– trenutno u RH imamo nesposobne i ljeve i desne, i dok to traje, a trajati će još dosta godina nema nam nikakvog napretka.”
@ ivana 7 ,
u pravu ste , trenutno imamo nesposobne na vlasti , one koje ste vi nacrtali na izborima .
Pozdrav
Postavio stanje u razotkrivajmo portfelje:
-vozim po planu kupnje, kvartalna fi ga nisu izmijenila,
-nema prodaja jer jos nisam uocio ni jedno gnjilo jaje u portfelju u 2013.,
-podbaciti ce dividende u ovoj godini u odnosu na moja ocekivanja, ukupno vise nego lani, ali ne koliko sam mislio,
-razmazio me zivot u plusu, sad me vec smeta sto mi je zarada pala ispod izracuna kumulativnih kamata da sam u orocenja ubacivao novac istim iznosima i tempom kao u dionice, uz kamate koje su vladale u svakoj godini.
-prva godina da ne uocavam neku zamamnu dionicu izvan onoga sto je u portfelju i da je pocmem sakupljati, malo me to brine,
-postao sam mr. roe, nakon kvartalnih 8 mojih dionica na prvih osam mjesta u mojoj roe tablici. unatoc obozavanju dividende i niskog P/E ispadam growth investor, mozda garpovac?
Pero i Ivana.
Što se rasplakali.A kreativnost.Imate tipičan socijalistički mentalni sklop.
Očekujete da će vam vlada otvoriti prostor za napredak.Nema šanse.Sami ste kovači svoje sreće.
Zato vam dionice ne rastu.Pa kako će rasti kada ste ziheraši.Moj portfelj raste,a rasti će i više,jer je moj pristup pravilan.Biram dionice sa jakim dividendnim potencijalom.Da,čak i neke predstečajuše kada prođu predstečajne
nagodbe će to postati.I držim se disperzije.
Nikada povoljnije prilike za ulazak u dionice nije postojao u zadnjih pet šest
godina.Samo strpljenja.
Dobre prilike za ulazak sve češće.Problem je što nemam keša za dnevno trejdanje!
A možda i bolje,jer se češće gubi nego zarađuje.
Na ZSE će teći med i mlijeko.