Jel tko radio usporedbu kretanja burzi uz rast svjetske populacije u zadnjih 150 godina cca)?
Jako je zanimljivo.
ja nisam, bojim se da će me izdat srce od toliko uzbuđenja [emo_smijeh]
metali odradili sve po zapovijedi, sad će vjerovatno pretjerat malo pa onda u sriejdu, četvrtak, petak opći urnebes od događanja i podataka.
Jel tko radio usporedbu kretanja burzi uz rast svjetske populacije u zadnjih 150 godina cca)?
Jako je zanimljivo.
ja nisam, bojim se da će me izdat srce od toliko uzbuđenja [emo_smijeh]
metali odradili sve po zapovijedi, sad će vjerovatno pretjerat malo pa onda u sriejdu, četvrtak, petak opći urnebes od događanja i podataka.
[/quote]
James, što kažeš na slijedećih 5 godina za equitye
kod nas i vani?
domach,
lani si, koliko se sjecam, pratio i zagovarao ernt u pravo vrijeme na 1000 kn, poslije mislim bio skeptican s 2013-tom. imas li kakav komentar na kvartalno, mene ugodno iznenadilo, ostvarili trecinu lanjske neto dobiti u prvom kvartalu bez Rostelekom posla (manje od 20% prihoda doslo s ZND trzista). Mozda je razina lanjske dobiti odrziva?
Sto se ROstelekoma tice, on idalje ima utjecaj na poslovanje ERNT
Ericsson Nikola Tesla (ENT) posted sales growth by 35% YoY to HRK 330.2m (1Q12 HRK 245.4m). We belive sales growth in 1Q13 was due to postponed realization of contract with Rostelekom. It is the largest contract the company has signed in recent years, which has been almost completely realized in 2012 (additional HRK 100m revenues can be expected in 2013).
/cut
1Q13 earnings are in line with our expectations and therefore we maintain our target price for Ericsson Nikola Tesla shares from our last update.
Moj dodatak..Ta ciljana cijena bila je 1.243,10 HRK.
P.S
Nemam dionice ERNT nije nagovor na kupnju/prodaju istih
domach,
lani si, koliko se sjecam, pratio i zagovarao ernt u pravo vrijeme na 1000 kn, poslije mislim bio skeptican s 2013-tom. imas li kakav komentar na kvartalno, mene ugodno iznenadilo, ostvarili trecinu lanjske neto dobiti u prvom kvartalu bez Rostelekom posla (manje od 20% prihoda doslo s ZND trzista). Mozda je razina lanjske dobiti odrziva?
Ej Drevil,jesam da.
Gle, ja ti takav big deal poput Rostelekom ne očekujem skoro. Ovo jesu zaostaci tj utjecaj Rostelekoma i dalje.
CEO je rekao da je Rostelekom rijedak event i da se neće skoro ponoviti u što vjerujem. ERNT Je super firma, jako ime(pogotovo za naše uvjete) ali mislim da je na vrhuncu krivulje i sada imamo daljnji tijek po krivulji prema dolje.
Ja govorim o lokalnoj, dakle nekih 3 godine vremenski slici poslovanja.
Tako ja vidim, ako pitaš.
Da li to znaci da prodaš? Mislim da bi prodaja sada mogla biti vrlo slatka odluka retrospektivno kroz 6 mjeseci.
Ali pusti mene;)
Nego protupitanje, Dr. Zlo, što msiliš i znas li stogod o Jadran Galenski Laboratorij? JDGL?
Tako ja vidim, ako pitaš.
Da li to znaci da prodaš? Mislim da bi prodaja sada mogla biti vrlo slatka odluka retrospektivno kroz 6 mjeseci.
Ali pusti mene;)
Nego protupitanje, Dr. Zlo, što msiliš i znas li stogod o Jadran Galenski Laboratorij? JDGL?
Hvala za ernt, ja cu drzati, necu podebljavat,
JDGL – prvo, nisam u stanju bas nesto analizirati poduzece, malo petljam po tablicama, drugo ne sjecam se da sam im otvorio neki fi, mozda jesam, znam da sam trazio podatke o njima po internetu, ali da znam gdje se ovi mogu kupiti kupio bih (dobro, prije bih ipak potrazio brojke) i tako mislim vec 2-3 godine, izgledaju kao zdrava rastuca firma sposobne uprave i zadovoljnih visokokvalificiranih radnika, cujem iz druge ruke misljenja radnika i prodjem gdje im nice novi veliki pogon, izgleda da ce prodati jos puno morske vode:)
Kolektivni godišnji ZSE, poslovni, i dobit HT-a.
Moglo bi ovo biti dosta nezgodno za index i za neke mirovinske fondove, sigurno je vijećanje staraca u tijeku.
James, što kažeš na slijedećih 5 godina za equitye
kod nas i vani?
šta možeš predvidjeti na pet godina, ne znam koliko ću kila imat a ne di će dionice bit. cijene će fluktuirati, al nisam ja tu da mislim.
Uzeo sam long Brent/WTI spread na 8,30 USD i CADMXN long na 11,95.
I ova prava Barcelona je potopljena, skoro ko ddjh, adpl, ptkm i vupik!
Jel ima neko m.da da pita kod Superhika komentar o financijskom izvjescu “barcelone”?
od svih firmi koje su dale izvijestaje jadino fondovski i mirovinski fondovi koji imaju ERNT mogu biti zadovoljni a firme poput CROS-a ili Janafa koje su ok ili nisu interesantne jer su u zadnjoj fazi prodaje ili su nelikvidne kao da je neko namjerno inscenirao ovakav izvijestaj