Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedina dionica sa kojom sam uspio napraviti minus je HLF. [emo_smijesak]
Ovako nesto ce se tesko ponoviti.

– greške činimo kako bi iste mogli ponoviti.
– tu se napravi stop loss i život ide dalje.

– kupila sam i ja OPTE, zbog velike likvidnosti.
– znam OPTE je firma u velikim dugovima i nikako taj tip firme ne spada u invsticije koje reklamiram na ovoj temi.
– taj tip investicije je za trenutni stop loss ako što krene po zlu ili iskoristiti rast u par dana i izići iz te dionice.
– kod izlaza kada sam u plusu najprije režem 1/3, potom ide rezanje do početnog uloga, a ako se ostvari koji veći dobitak s time se kockam do kraja.
– pritom je jako važna likvidnost dionice.

– da ne bi bilo kakve zabune, ne drukam vas na kupnju, jer ovo je kockanje koje nikako ne spada u dugoročno investiranje.
– tu nema dividende, tu se radi o stečaju-predstečaju, ali je prilika jer se nadam te dionice uvaliti nekoj “većoj budali”.

– I love this game.
Pozdrav !

Ma kupio sam samo 100 kom nakon Ackmanove prezentacije, jer sam ocekivao da ce Ichan udariti neku kontru i podici dionicu 10%. Nisam uopce citao izvjesca. Sada sam mislim -2.3%

Ali hvala za savjet. Kada znam da si ti uz mene, lakse podnosim gubitke. 🙂

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

stvarno pitanje je sto slijedi, evo bas danas citam u lideru neke literarne akrobacije oko toga jesmo li u bikovskom vremenu ili smo se i ove godine prerano ponadali. hm…
i isto se pitam sto ce biti sa ciprom i slovenijom. izgleda da ce svaka zemlja imati svoju godinu, nakon islanda, irske, portugala, madzarske, grcke, italije eto nam sada novih pacijenata. ili je ovo drugacija situacija?
jedino sto mi se cini da moze biti presudno je ulazak u eu i priljev vanjskog kapitala kao i u posljednjem ciklusu rasta, valjda ce se ponoviti. u suprotnom bi mogli biti u banani jos jako jako dugo… svi skupa neovisno o sektoru i investicijskim pristupima

Uspjeli su prodati ove obveznice po 5.62% (cini mi se). Obveznice su ti najbolje mjerilo rizika. Taj rizik je trenutacno manji nego u Portugalu, a veci nego u Spanjolskoj. Jos uvijek prilicno visok. Dakle nekog interesa za investiranje stranog kapitala bi moglo i biti. Pitanje je da li se u Hrvatsku uopce moze uloziti, da li ljudi zele da strani kapital dodje i da li politicari istinski zele investicije.

Sa vise investicija i vise privatnog kapitala ljudi bi bili manje ovisni o vladi. Manje ovisni ljudi su kriticniji prema vlasti i spremniji su podrzati promjenu vlasti.

Slusao sam onaj govor Ingrid Anticevic Marinovic u EU parlamentu. Ona tamo mori zastupnike kako je privatni kapital opasan u medijima. U SDP-u postoji jak blok koji je ideoloski protiv privatnih investicija. I veliki dio stanovnistva je protiv investicija. Cak i da netko zeli investirati u HR, pitanje je koliko je dobrodosao i da li je to uvijek izvedivo.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ljudi, sretan Vam Uskrs svima!

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

SRETAN USKRS !

http://www.vecernji.hr/felix-1364338800/

.

stvarno pitanje je sto slijedi, evo bas danas citam u lideru neke literarne akrobacije oko toga jesmo li u bikovskom vremenu ili smo se i ove godine prerano ponadali. hm…
i isto se pitam sto ce biti sa ciprom i slovenijom. izgleda da ce svaka zemlja imati svoju godinu, nakon islanda, irske, portugala, madzarske, grcke, italije eto nam sada novih pacijenata. ili je ovo drugacija situacija?
jedino sto mi se cini da moze biti presudno je ulazak u eu i priljev vanjskog kapitala kao i u posljednjem ciklusu rasta, valjda ce se ponoviti. u suprotnom bi mogli biti u banani jos jako jako dugo… svi skupa neovisno o sektoru i investicijskim pristupima

Uspjeli su prodati ove obveznice po 5.62% (cini mi se). Obveznice su ti najbolje mjerilo rizika. Taj rizik je trenutacno manji nego u Portugalu, a veci nego u Spanjolskoj. Jos uvijek prilicno visok. Dakle nekog interesa za investiranje stranog kapitala bi moglo i biti. Pitanje je da li se u Hrvatsku uopce moze uloziti, da li ljudi zele da strani kapital dodje i da li politicari istinski zele investicije.

Sa vise investicija i vise privatnog kapitala ljudi bi bili manje ovisni o vladi. Manje ovisni ljudi su kriticniji prema vlasti i spremniji su podrzati promjenu vlasti.

Slusao sam onaj govor Ingrid Anticevic Marinovic u EU parlamentu. Ona tamo mori zastupnike kako je privatni kapital opasan u medijima. U SDP-u postoji jak blok koji je ideoloski protiv privatnih investicija. I veliki dio stanovnistva je protiv investicija. Cak i da netko zeli investirati u HR, pitanje je koliko je dobrodosao i da li je to uvijek izvedivo.
[/quote]

Ima puno stranih državljana koji su po karakteru , a I znanju bolji od domaćih ljudi . Ono bi nas oplemenili I obogatili , a takvih iz ovih krajeva je jako malo .

Jedina dionica sa kojom sam uspio napraviti minus je HLF. [emo_smijesak]
Ovako nesto ce se tesko ponoviti.

– kupila sam i ja OPTE, zbog velike likvidnosti.
– znam OPTE je firma u velikim dugovima i nikako taj tip firme ne spada u invsticije koje reklamiram na ovoj temi.
– taj tip investicije je za trenutni stop loss ako što krene po zlu ili iskoristiti rast u par dana i izići iz te dionice.
– kod izlaza kada sam u plusu najprije režem 1/3, potom ide rezanje do početnog uloga, a ako se ostvari koji veći dobitak s time se kockam do kraja.
– pritom je jako važna likvidnost dionice.

– da ne bi bilo kakve zabune, ne drukam vas na kupnju, jer ovo je kockanje koje nikako ne spada u dugoročno investiranje.
– tu nema dividende, tu se radi o stečaju-predstečaju, ali je prilika jer se nadam te dionice uvaliti nekoj "većoj budali".

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Dokapitalizacije su idealna prilika za se riješiti dionica u igri:Tko zadnji magarac.
Nakon saznanja da OPTE vjerovatno neće u stećaj dionica raste do svog višemjesenog ATH i u jednom danu se protži više nego tri mjeseca ranije.
A bitna činjenica je da je broj dionica povećan za cca sedamnaest puta sa 2,6 mil komada na cca 51 mil komada dionica.
Nakon uspješne provedene dokapitalizacije,pozitivnog poslovanja u 2013.barem
prema planu u predstećajnoj nagodbi
BV bi trebao biti 0,41kn a dobit po dionici 0,2 kn.
I ako se to ostvari vrijednost dionice nebi trebala biti veća od 2 kn,ako je usporedimo sa HT.
Predstečajne nagodbe su izvrsna prilika za kratkoroćnu zaradu,aki još veća prilika za dugoročni zgubitak.
Preporuka:Ako ste trejder,a većina od nas koji smo aktivni na forumu smo lovci u mutnom,posvetite se malo i fundamentalnoj vrijednosti dionice jer potezom
pera dionca može dobiti na vrijednosti,ali u predstećajnim nagodbama sa štampanjem i dokapitalizacijom miliona dionica da bi se pokrili gubici u predhodnim razdobljima
dolazi do razvodnjavanja buduće dobiti,naravno ako je i bude u budućem razdoblju.Skok u OPTE po 8 je opasan kao i skok sa vrha nebodera,u odnosu na skok u HT po 220,koji predstavlja skok sa prizemlja.
Jedan ozbiljan investitor kao što je Ivana 7,sa ovakvim pristupom pokazuje
da je neozbiljan investitor jer će igubiti ili smanjiti zaradu od početka godine,a ovdje smo da bi imali više.
Naravno da sindikat uvijek može plivati i uzvodno,tako da se ovo ćudo može i napucati.Ali možda i ne može jer se u prodaju mogu uključiti i veći
investitori pa čak i većinski Matić jer nakon dokapitalizacije i njegov udio
pada na ispod 5% ukupnog broja dionica.

U OPTE kratkoročno …pojma nemam
dugoročno krv,znoj i suze uz povremene kapi meda i mljeka!!!!

@lopina

Zašto se toliko opterećuješ sa bilancama,plovi na valovima,ako ovaj uzlet OPTE dotakne 10-12 kn ,biježi van..

Vrijeme za analizu troši na kvalitetnim dionicama ,koje imaju dividendni prinos.
Naprijer -HT,uskoro će skupština i dividenda,cijena bi mogla do 220-225 kn…

Broj pretplatnika se izgleda povecava.

Vaš link …

USDA report out. Corn inventories much higher than expected.

Cijena kukuruza je danas pala 6.18%. Psenica -2.51%. Nadam se da se Knox rijesio onih bushela koje je drzao u garazi na vrijeme.

Jakovina pocni ce spremati za prosvjede.

Ovo postaje sve zanimljivije

Kukuruz -8.31%
Psenica -3.96%

Broj pretplatnika se izgleda povecava.

Vaš link …
[/quote]
Pa predviđaju pet posto rasta u slijedečih pet godina.
A BROJ dionica sa 2,8 mil skače na 51 mil.Veliki nesrazmjer i mala dobit po dionici za opravdati ovu visoku cijenu i MCAP od preko 400 mil kn nakon
dokapitalizacije.

New Report

Close