mreich:
Najgadniji igraći su na burzi. Ovi na planini i u šumi su samo folklor.
Svaka čast i ja tak mislim medvjede.
kada? zar ne trebaju (bivsi/postojeci) radnici tek dobiti pravo na kupnju? s time da ih onda odredjeno vrijeme ne smiju prodavati? ili sam nesto propustio…
[/quote]
– nisam upućena u detalje.
– pisala sam onako općenito stanje tržišta.
Ponedjeljak.
– biti će jako inreresantna igra.
– burza radi, a mnogi će biti na kratkom godišnjem,
– a i kraj mjeseca možda interesantno i za neke fondove.
– promet će biti sigurno mali, dati će se tu dosta toga jeftino kupiti, a indexi će svakako biti u crvenom (moje mišljenje, više želja), ali normalno poslovanje očekujem u srijedu.
– i zadnji put kad burza nije duže radila, mislim za Uskrs smo isto imali lijepo dizanje dionica.
– zato dragi investitori, savjeti za one što će kupovati, a može i što prodavati od onih koji zazivaju korekciju.
Pozdrav !
Kakva korekcija, čujem da se nema što kupovati od strane fondova, pa nastaje panika što sa tolikom pristiglom lovom.
@ivana Nitko ne spominje turiste LRH(daleko najpodcjenjeniji a najpotencijalniji turista,samo treba pričekati rasplet do 15.06.),ARNT (gotova studija Brijuni,najviše će profitirati Arena) [smiley11]
– imam nešto malo LRH. odradila je rast, očekujem još, ali dosadna dionica, zar stvarno misliš u rasplet 15/6.
– ARNT sam prodala, lijepa zarada, možda ju ponovno i kupim, ali još puno puta ćemo slušati o prodaji ARNT (samo moje mišljenje).
– imam ja još tih turističkih dionica, neke trenutno i kupujem, a neke i prodajem, više radi dosade, a turističke dionice su mi samo zbog disperzije na glavnim zicerima.
– što je s MAIS ni smrdi ni miriše, imam je ali dosadna.
Pozdrav !
Kakva korekcija, čujem da se nema što kupovati od strane fondova, pa nastaje panika što sa tolikom pristiglom lovom.
– dajte Gospodine Plavi, imate i toliko reklama, nabacite nešto.
– ali ja osobno znam napamet cijeli vaš portfelj, i cijenim Vaše pisanje.
– samo jednom ste Vi sijali paniku s korekcijom, ali svatko griješi.
– u ZABU nisam vjerovala kad ju nisam mogla jeftino kupiti, a tada sam i bila sve do nedavno 100% u dionicama, PBZ koju ste reklamirali lijepa zarada, prodala sam ju skoro po max cijeni.
– u VART nisam vjerovala ni kad je bio 140kn, nekako tekstilcima gdje su plaće 2.000kn ne vjerujem, a u nekretnine koje imaju se ne razumijem, a ko zna kome će to i ići u đep.
– nešto se događa s RIBA, je li znate što, imam dosta toga.
Pozdrav !
Ivančice evo ti šalje Edo prijedlog – prodaj sve i kupi Rnaf, tu ne možeš pogriješiti, trebaš samo pričekati Ruse.[smiley2]
PS: obzirom da ti ne vjeruješ dionicama koje su ti skupe, preporučam ti PUNT, on je trenutno dosta povoljniji od INE.
1. BZJK – godišnji rezultati kutjeva bolji su za preko 120%, prvi kvartal također briljantan, malo dionica na tržištu, prva veća prodaja tek na 2000 kuna, predstoje jedno preuzimanje i jedno spajanje , dakle veselo će bit od sada do kraja godine, a još nismo niti na 1 BV, dakle fundamentalno best buy trenutno, a u jako čvrstim rukama, teško da se može dobiti po bid-u, prije bliže ask-cijene, malo malih dioničara – paničara, što je super u vrijeme korekcije
2. THMT- odlični rezultati u 2006, dionica tek malo iznad 1 BV, malen broj dioničara, prilično čvrste ruke, jedini koji prodaju su radnici i nekoliko paničnih ručica kao u svuda, marina posluje odlično, prvi kvartal bit će vjerojatno bolji od lanjskog, brodogradilište čeka natječaj mup-a za patrolne čamce, a priča se o obnovi marokanske ribarske flote, neki dan porinut prvi od desetak tunolovaca sagrađenih sa poticajima vlade, po meni jako dobra dionica i vrlo jeftina obzirom na ogroman potencijal. Uz navedeno, tvrtka iz grupe tehnomont proizvodi uređaje za solarnu energiju, što dobro dođe u ova sušna vremena bez kiše+par firmi u nizozemskoj, njemačkoj i italiji – dakle debelo smo ispod cijene.
3. ELKA – nakon finog rasta, strašljive rukice su sve prodale naravno s gubitkom jer su bile namamljene na kupovinu dionica koje su brzo rasle. sad su blokirani u drugim dionicama, a oni koji su držali elku i izdržali mogu odahnuti jer do 140 kuna još je jedva 200 komada. Treba i dalje čekati, eventualno dokupiti, jer hpb još neće dizati cijenu jer im trenutno dobro ide i bez elke. No, čim se nakupi na prodaji preko 100 komada po povoljnoj cijeni, hpb će dignuti cijenu i uzeti što se nudi. Inače, HPB je ulazio po 126 i 133 (HPB Dynamic) i po 134 i 137 (HPB dionički), dakle s elkom su u minusu, što fond-manageri ne vole pa očekujem uskoro pumpanje cijene prema gore. Naravno, firma je odlična i puna potencijala, ali naš narod je daleko od osvještenosti pa tu treba pričekati, no za 2 godine mislim da smo na 300 kuna sigurno (a po meni vrijedi i više od toga). Uz to, zanimljivi igrači u top 10 sa nekoliko skrbničkih.
4. DDJH – očekujem još neko vrijeme stagnaciju cijene i onda nagli rast do najmanje 260 kuna. OVa stagnacija je zato što FIMA maximum skuplja i hoće po što nižim cijenama. Neki dan ušli su u top 10 i pitanje je dana ili tjedna kad ćemo prema gore. U 6. mj. stiže delegacija iz Kuvajta na potpis ugovora o modernizaciji i kupovini novih tenkova + ide obnova vagona za njemačke željeznice + potpis ugovora sa steyerom ili patriom, a moguće je i preuzimanje od General Dynamicsa u narednih 2-5 godina (osobno sam uvjeren u to). Uz sve, ulazimo u NATO pa će sve industrijske dionice narasti i to prilično.
5. LLRB – što reći, sve je napisano, ali da podsjetim. Nakon godine gubitaka, u prvom kvartalu nazire se sunce nakon kiše…Dobit je tu (doduše jedva 5000 kuna) ali ipak je i to dobit – vjerojatno je to i posljedica novog proizvoda Narcis jastučići od vate koji se nudi u svim većim šoping-centrima po povoljnijoj cijeni od uvoznih, a najjača je akcija u Konzumu (o tome sam već pisao) i Kozmu gdje za plaćena 2 dobiješ 3 paketa. Očito se to ženama sviđa pa kupuju ko mahnite. U intersparu jedva da ga ima koliko dobro se prodaje, tako da očekujem i idući kvartal bolji nego lani.
evo malo za mozganje sutra…
1. BZJK – godišnji rezultati kutjeva bolji su za preko 120%, prvi kvartal također briljantan, malo dionica na tržištu, prva veća prodaja tek na 2000 kuna, predstoje jedno preuzimanje i jedno spajanje , dakle veselo će bit od sada do kraja godine, a još nismo niti na 1 BV, dakle fundamentalno best buy trenutno, a u jako čvrstim rukama, teško da se može dobiti po bid-u, prije bliže ask-cijene, malo malih dioničara – paničara, što je super u vrijeme korekcije
Ja cu se osvrnut na BZJK,
Apsolutno se slazem da BZJK uzlet temelji upravo na Kutjevu d.d., a daljnji rast je neminovan. Upravo se sadi novih 100 hektara vinograda, svake godine sve vise, jer po ulasku u EU, postoje kvote, i treba se dobro pripremiti. E sad vec pomalo nastaje problem da jednostavno uskoro – nece biti mjesta za nove nasade. Tesko je naci parcelu da ima barem 10 – 15 ha, a da je na pogodnoj mikrolokaciji.
A prosla godina je bila rekordna i po prinosu i po kvaliteti, tako da ce biti puno dobra vina, a sto ce se i vidjeti krajem godine po financijskim pokazateljima.
Ivančice evo ti šalje Edo prijedlog – prodaj sve i kupi Rnaf, tu ne možeš pogriješiti, trebaš samo pričekati Ruse.[smiley2] PS: obzirom da ti ne vjeruješ dionicama koje su ti skupe, preporučam ti PUNT, on je trenutno dosta povoljniji od INE.
– znam ja gdje Edo ulaže, ali njegova lpva pa nek radi što ga volja.
– ma ti si mi ipak ozbiljni ulagač i nije u redu pisati o PUNT. Nekada je to bila vrhunska navlakuša, znamo i od kojih ulagača.
– skupa je i INA pa ju opet kupujem.
– ukratko ne ulažem u dionice koje su već odradile rast.
– imam u planu dosta toga kupovati u ponedjeljak pa me baš interesiraju i Vaši prijedlozi.
Pozdrav !
KuciloOro:
”
Ivančice evo ti šalje Edo prijedlog – prodaj sve i kupi Rnaf, tu ne možeš pogriješiti, trebaš samo pričekati Ruse.[smiley2] PS: obzirom da ti ne vjeruješ dionicama koje su ti skupe, preporučam ti PUNT, on je trenutno dosta povoljniji od INE.
”
– znam ja gdje Edo ulaže, ali njegova lpva pa nek radi što ga volja.
– ma ti si mi ipak ozbiljni ulagač i nije u redu pisati o PUNT. Nekada je to bila vrhunska navlakuša, znamo i od kojih ulagača.
– skupa je i INA pa ju opet kupujem.
– ukratko ne ulažem u dionice koje su već odradile rast.
– imam u planu dosta toga kupovati u ponedjeljak pa me baš interesiraju i Vaši prijedlozi.
Pozdrav !
Pravac Viadukt.[smiley2]
Onako usput rečeno – ovo više nije burza nego ruski rulet.[smiley1]