I….jeste pripremili prijave poreza na dohodak?
http://www.vecernji.hr/biznis/dionice-fondovi-ponovno-fokusu-burzovni-indeksi-rastu-clanak-526545
e sad jeli to pocelo pumpanje? opet?
ka nazad ono par godina kad su reklame iskakale iz svakog kantuna
a rast dionica i burzovnih indexa strelovit bio
pa pad jos brzi.. ima slicnosti ima 😉
Ako ne uspijete upisati dijete na prestizni Ekonomski Fakultet u Splitu, ne ocajavajte. Postoje i druge opcije za razmatranje.
http://www.vecernji.hr/biznis/dionice-fondovi-ponovno-fokusu-burzovni-indeksi-rastu-clanak-526545
Ima i jedna bitna razlika. Hrvatska je u to vrijeme bila u periodu nevjerojatne kreditne ekspanzije, a ekonomija je rasla preko 5%. Danas je Hrvatska u periodu nevjerojatne kreditne kontrakcije, a ekonomija pada -2%.
Fondovi koji ulazu u strane dionice bi mogli privuci novac, domaci puno teze.
Ima i jedna bitna razlika. Hrvatska je u to vrijeme bila u periodu nevjerojatne kreditne ekspanzije, a ekonomija je rasla preko 5%. Danas je Hrvatska u periodu nevjerojatne kreditne kontrakcije, a ekonomija pada -2%.
[/quote]
Točno,ali je točno i to da postajemo uskoro punopravan član EU!!!
Dakako da to ne znači automatski strelovit rast svih dionica,ali niz podcjenjenih društava poglavito iz poljoprivrednog sektora i možda neke turističke dionice mogu postati vrlo interesantne kako stranim tako i domaćim investitorima.
Pozdrav
[/quote]
Stoji, samo ja mislim da je cronomy sada na dnu i da nema puno mjesta za pad. Isto mislim da će se kamatne stope na štednju kao i naravno na izdavanje kredita smanjiti postupno nakon ulaska u EU. Znamo što smanjenje prinosa na štednju znaći za tržište dionica.
Ono što je najgore je nedefinirana gospodarska politika, prevelika ovisnost o turizmu i naravno demografija.
Osim demografije, ne vidim problema koji se uz puno muke ne mogu riješiti.
Revolucija!
Crobexplus i sektor indeksi.Uvjeti za ulazak, 10 mil kn MCAP slobodnih dionica i
70% dana trgovanja.
Prva liga:_crobex 10
Druga liga:crobex
Treća liga:crobex plus i paralelno sektorski indeksi
Četvrta liga:redovno trgovanje,stećajuše i predstečajne nagodbe
Peta liga:poseban režim,dobre firme,loš PR
Šesta liga:poseban režim,predstećajne nagodbe
Tko pronađe četvrtpligaša,petoligaša i šestoligaša koji će postati drugoligaš
multiplicirati će dobit.I treća liga je dobra.Može se dogoditi da u samo
mjesec dana trećeligaš upadne u drugu ligu
Likvidnost sve bolja.
MAIS,RIVP,ISTT sa dobrovoljnim ili obvezujućim ponudama za preuzimanje ukazuju
da je turistički sektor podcijenjen.
Konzum će isto u delistiranje.
Pa tko će ostati.Fondovi neće moći ulagati na plitko tržište u Hrvatskoj.
Nema dovoljno dionica.
Da li bi bilo potrebno da se fondovima dozvoli da ulažu u dionice,a da
uvjet za kupnju budu da te dionice kotiraju u crobex plus.Mirovincima mogu
i ostati na ovim limitima od minimalno 100 mil kn free float,odnosno MCAP
od 300 do 350 mil kn.
Kakav bi to bio bum i rast cijena dionica,a ne samo napumpane elite tipa
ERNT,ATGR…
Nedostaju nam privat fondovi rizičnog kapitala koji bi od mrtvaca mogli napraviti žive firme.Uskoro će Uskrs.Pa svi koji uskrsnu ulaze u povijest.
Kod nas je umiranje prirodno stanje,bolesni padaju u depresiju,umjesto da im
se pruži malo nade na ozdravljenje.
Predstečajne nagodbe su jedna od tih metoda oživljavanja.Nađite mrtvaca koji će oživjeti i imat ćete veliuku multiplikaciju.
Ako na hrvatskom tržištu kapitala nedostaju fondovi rizičnog kapitala,formirajte ga sami u svom portfelju ,recimo da to bude 10 do maksimalno trideset posto vašeg portfelja.
Tih 10 do trideset posto imovine tretirajte kao dugoročnu investiciju s time da ni u jednoj investiciji ne dozvolite da imate više od 30%.Dakle 3% maksimalno u jednom mrtvacu.Da li bi investicijska društva trebala nešto ovako ponuditi na tržištu.Sigurno da bi morali,a tada bi naše tržište dobilo na živosti i likvidnosti.
I u ovom segmentu vlada depresija i neaktivnost,a razlog su velike banke i
fondovi koji žele uništiti mala investicijska društva,a pri tome im pomaže i država.Čak mislim da to država ne radi namjerno,nego jednostavno pojma nemaju.Većina ministara u vladi nije kupil ani jednu dionicu,osim možda HT i INA u javnoj ponudi.I oni bi trebali donijeti napredak.Pojma oni nemaju.
Ipak će u Hrvatskoj poteći med i mlijeko,žilav je ovo narod!
[/quote]
to znaci para nema niti ce ih biti….
ali zato ono sta ima pokusat cemo opet zamracit
bilo ovako bilo onako…
[/quote]
Točno,ali je točno i to da postajemo uskoro punopravan član EU!!!
Dakako da to ne znači automatski strelovit rast svih dionica,ali niz podcjenjenih društava poglavito iz poljoprivrednog sektora i možda neke turističke dionice mogu postati vrlo interesantne kako stranim tako i domaćim investitorima.
Pozdrav
[/quote]
ah da
dosad nas je od europe dijelila zica badavica i minsko polje
i sad kad nas puste u europu
europljani odma trcu kupovat nase dionice
i nekretnine svakako po cijeni koliko pitam toliko dam
najvjerovatnije ovi s cipra prvi
[/quote]
Stoji, samo ja mislim da je cronomy sada na dnu i da nema puno mjesta za pad. Isto mislim da će se kamatne stope na štednju kao i naravno na izdavanje kredita smanjiti postupno nakon ulaska u EU. Znamo što smanjenje prinosa na štednju znaći za tržište dionica.
Ono što je najgore je nedefinirana gospodarska politika, prevelika ovisnost o turizmu i naravno demografija.
Osim demografije, ne vidim problema koji se uz puno muke ne mogu riješiti.
[/quote]
suprotno tvome misljenju ja ipak mislim da bi demografiju bilo najlakse rijesit 🙂 samo mi muski tribamo vise upirat a zene vise popustat ;))))
smanjenje prinosa na stednju kazes… eh da… ali tamo opet dobijes koji postotak malo po malo, a na TK izgubis veliki postotak veoma brzo… ali eto sta se kome svida
suprotno tvome misljenju ja ipak mislim da bi demografiju bilo najlakse rijesit 🙂 samo mi muski tribamo vise upirat a zene vise popustat ;))))
smanjenje prinosa na stednju kazes… eh da… ali tamo opet dobijes koji postotak malo po malo, a na TK izgubis veliki postotak veoma brzo… ali eto sta se kome svida
Stariji ljudi su manje skloni riziku, kako stanovnistvo stari to nizi prinosi na kamate postaju prihivatljiviji. I sto je kriza dulja to su ljudi skloniji prihvatiti nize prinose u zamjenu za vise sigurnosti. Naravno postoje neki koji se u 60-oj ponasaju kao da im je 16 godina pa ovo za njih ne vazi. Npr. Lopina.
Sto se tice demografije. Ljudi su skloniji imati vise djece sto su manje ovisni o drugima. U Hrvatskoj se promice ovisnost o drzavi, ovisnost o roditeljima, gusi se mogucnost da mladi ljudi nesto stvore sami. Mladi ljudi imaju vrlo krhko samopouzdanje, a to moze ocvrsnuti jadino ako sami pocnu nesto stvarati i ako vide rezultate svog rada.
Normalno bi bilo da mladi ljudi najkasnije do 25-e godine napuste roditelje. U Hrvatskoj mnogi ostaju zivjeti sa roditeljima daleko preko 30-e.