Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Već sam vam napisao bez obzira imate li jednu dionicu ili tristo i jednu dionicu država vam uzme odmah porez 12% ( konkretno na ERNT od 170 kuna dobijete 149.6 kuna) a ako ne podnosite poreznu prijavu više ništa.

Već sam vam napisao bez obzira imate li jednu dionicu ili tristo i jednu dionicu država vam uzme odmah porez 12% ( konkretno na ERNT od 170 kuna dobijete 149.6 kuna) a ako ne podnosite poreznu prijavu više ništa.

Točan obračun poreza na dividendu.

– ERNT, dividenda 170kn, porez 12% (20.4kn),
– plus prirez (np. za ZG ide 18%) naplata ide na gornjih (20.4kn) što daje 3.672kn.
– dividenda 170kn minus 20.4kn porez (12%) minus prirez 3.672kn = 145.928kn za isplatiti.
– ako prijavite mjesto boravka np. općina vukohebina gornja koja ne naplaćuje parking ni prirez možete proći i bez toga prireza.

– I love this game.
Pozdrav !

Sa tolikim primitcima od dividende koju ulaze u dohodak on bi placao skoro 40% poreza na dividendu.

– zakonski niste dužni prijaviti poreznu prijavu (zbog dividende).
– ako dividendu prijavite ona vam ide u dohodak.
– ako ju ne prijavite ili prijavite država vam oduzme pri isplati 12% + prirez.

– I love this game.
Pozdrav !

Točan obračun poreza na dividendu.

– ERNT, dividenda 170kn, porez 12% (20.4kn),
– plus prirez (np. za ZG ide 18%) naplata ide na gornjih (20.4kn) što daje 3.672kn.
– dividenda 170kn minus 20.4kn porez (12%) minus prirez 3.672kn = 145.928kn za isplatiti.
– ako prijavite mjesto boravka np. općina vukohebina gornja koja ne naplaćuje parking ni prirez možete proći i bez toga prireza.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Što znači da uz ovo….
http://www.business.hr/ekonomija/kaos-na-cipru-svi-pohrlili-na-bankomate-da-spase-depozite-od-oporezivanja
+ smanjene kamate na depozite u bankama, dionice koje nemaju dividendni prinos a u budućnosti imaju veliki potencijal zarade postaju čisti best buy.
Budući da vani već odavno traje bull što se za većinu naših izmasakriranih dionica nebi moglo reći( osim ovih strogo kontroliranih + barcelona)..
Pa kad uz ovo još i ulete strani investitori sa stranom lovom na zse….ima da frca na sve strane..
Svatko neka nađe svoga konja za utrku pa makar i on puran bio ako više leti od konja..[emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

…….A i sijećam se da je prije 5 godina bilo” tko preživi pričat će”….
Sad bi moglo opet biti ali konstantno,lagano-umjereno bez velike pompe….obrnutim smijerm naravno…[emo_dolar]
Pametno,strpljivo ….sve ovo neki debelo naplatiti…

A zapravo PREDUJAM poreza na dividende ide po stopi od 12%, a imaš pravo na povrat tog predujma za prvih 12.000,

povrat ili oslobođenje za prvih 12.000kn.

– oslobođeni ste plaćanja poreza za prvih 12.000kn dividende.
– ali porez (bez prireza) na tih 12.000kn je 1.440kn.
– 1.440kn je relativno mali navac te sigurno nije vrijedan zahebancije tipa porezne prijave.

– I love this game.
Pozdrav !

A zapravo PREDUJAM poreza na dividende ide po stopi od 12%, a imaš pravo na povrat tog predujma za prvih 12.000,

povrat ili oslobođenje za prvih 12.000kn.

– 1.440kn je relativno mali navac te sigurno nije vrijedan zahebancije tipa porezne prijave.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Pa nebi baš rekao…
Recimo danas za taj novac možete kupiti 3,5 dionica tnpl , a prije 5 godina to je bila 1/7 vrijednosti tnpl…

Pa sad 100 X 1500 kn je cca 350 dionica tnpl…[emo_smijesak]

Tipična linićevska muljaža, svjesno su prevarili javnost i to su skrivali sve dok nisu tiskali porezne prijave.

Porezi.

– tu je sve potpuno jasno, nikoga oni nisu prevarili.
– postoje penzići koji su glavni stup ovog društva (prikupe 19 milijardi a podjele 35 milijardi), branitelji, veliki državni aparat koji se brine o naplati parkinga do plaćanja poreza na dividendu.
– za sve to prehraniti potrebni su veliki i novi porezi.

– evo ja bih mogla nešto otvoriti i zaposliti 5-10 radnika, ali zbog tih poreza najbolje mi je ništa ne raditi i dobro zarađivati.
– radim poslove u kojima ne treba platiti porez ili je on minimalan 12%.

– posljedica te politike je 400.000 nezaposlenih.
– poslodavci zatvaraju biznise, novih biznisa nema.
– tako će i ova država uz sve veće i veće nameta svakim danom s tim porezima skupiti sve manje i manje novaca.
– iz ove zemlje se je najpametnije iseliti.
– ako je vaš kapital 10.000kn budite sigurni da se nećete obogatiti, tu lovu na burzi možete samo pogubiti kao moji prijatelji gospon Lopina i Splićo.

– I love this game.
Pozdrav !

Fizičke osobe nebi trebale kupovati dividendne dioinice,već samo pravne osobe i to preko firmi koji su kronični gubitaši.

– gospon Lopina.
– znam kako nikad u životu niste kupili dividendnu dionicu, te nikada niste ni dobili dividendu.
– znam kako ste na burzi pogubili lovu,
– ali ne kužim zbog čega trebate pisati netočne inf.

– I love this game.
Pozdrav !

Ali sve preko 12000 kuna se racuna kao dohodak. Ako netko primi recimo 500000 kuna poreza od dividende onda on placa porez od skoro 40% na dividendu.

Baram tako kaze ovaj primjer sa stranice porezne uprave.

Vidim da XY ne kupuje dividendne dionice od kada je uveden porez. Neki veliki dionicari izlaze iz dividendnih dionica, a neki prebacuju dionice na nezaposlenu djecu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Tražim neke postove koje sam pročitala na ovoj temi prije dan dva a sada ih nema.

– izbrisani su, pohvala moderatorima.
– nije sramota nešto ne znati pa pitati.
– ali kada se o nečemu nema pojma pa se ide pisati zdravo za gotovo to je žalosno.
– još žalosnije je kada gospon Lopina koji puno toga zna namjerno piše netočne informacije kako bi svojim pisanjem doveo u zabludu neiskusne investitore te ih naveo na svoje dionice koje nemaju nikakvu perspektivu osim uvaliti ih “većoj budali”,
– u toj igrici se može najviše zaraditi, ali je nezgodno što i oni najbolji u takvim igricama gube novce.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close