Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@James
– slike.

http://www.businessinsider.com/china-ghost-cities-2011-11?op=1

Los kvalitet. Da su to radili Hidra i Lavcevic bilo bi davno rasprodano.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Oporezivanje dividende.

Ovo mi nije jasno. Receno je da ce se sve iznad 12000 Kn oporezivati po stopi od 12% + prirez.

Medutim, na stranici porezne uprave (primjer na stranici 26) primitak od dividende se oporezuje po visoj stopi. Odnosno sve iznad 12000 kuna se tretira kao dohodak.

Vaš link …

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Oporezivanje dividende.

Ovo mi nije jasno. Receno je da ce se sve iznad 12000 Kn oporezivati po stopi od 12% + prirez.

Medutim, na stranici porezne uprave (primjer na stranici 26) primitak od dividende se oporezuje po visoj stopi. Odnosno sve iznad 12000 kuna se tretira kao dohodak.

Vaš link …

Tipična linićevska muljaža, svjesno su prevarili javnost i to su skrivali sve dok nisu tiskali porezne prijave. A zapravo PREDUJAM poreza na dividende ide po stopi od 12%, a imaš pravo na povrat tog predujma za prvih 12.000, ali taj povrat možeš dobiti samo na taj način da cijelu dividendu prijaviš kao dohodak.

Predstečajne nagodbe će neke dioinice lansirati visoko.
Turistički portfelj postaje interesantan.
AMDN_dokapitalizacija po BV 220,država ulazi u vlasništvo 40% i KAPF 41 ili 81%
HTPK dokapitalkizacija od 10 do 190 kn,država vlasnik 52% prije dokapitalizacije,poslije dokapitalkizacije minimalno isto 52 %
HMDN_BV 250,dokapitalizacija po 300 ,država vlasnik preko 80%,prije 60%.
VIS će ostati pod državnom kapom,HEfA Starigrad Hvar nema kome nego državi

Država povečava svoe vlasničke udjele u turističkim poduzećima,a gubitaši su im
omiljena meta.

Dakle,za nekoliko mjeseci imamo značajan SDP turistički portfelj,koji bi trebao
u privatizaciju,i vjerovatnoi nakon dugogodišnjih gubitaka bi ova turistička poduzeća bi mogla početi poslovati pozitivno.Nakon dokapitalizacija,otpisa državnih potraživanja ili pokrića
gubitaka sa ulaskom države u vlasničku strukturu država bi mogla podobnim pokloniti ,ili jeftino prodati ,ali i pokrenuti znaćajan investicioni ciklus
u ova turistička poduzeća izborom financijski potentnog strateškog partnera.

Ovdje je do sada bilo tropa,a vrijeme bi bilo i za opa.
Važna napomena:Jaja ne držati u jednoj košari.

Na ZSE teče med i mlijeko ko u bajci!

[/quote]

Tipična linićevska muljaža, svjesno su prevarili javnost i to su skrivali sve dok nisu tiskali porezne prijave. A zapravo PREDUJAM poreza na dividende ide po stopi od 12%, a imaš pravo na povrat tog predujma za prvih 12.000, ali taj povrat možeš dobiti samo na taj način da cijelu dividendu prijaviš kao dohodak.
[/quote]

Ovo je potpuno točno. Osobno sam imao primitaka od dividende nekolika tis. kuna, a kako sam zaposlen zbrajaju se dohotci i na kraju upadneš u višu stopu poreza i još budeš državi dužan umjesto da oni tebi vrate. Zato nisam niti podnio prijavu.

[/quote]

Ovo je potpuno točno. Osobno sam imao primitaka od dividende nekolika tis. kuna, a kako sam zaposlen zbrajaju se dohotci i na kraju upadneš u višu stopu poreza i još budeš državi dužan umjesto da oni tebi vrate. Zato nisam niti podnio prijavu.
[/quote]

jesi siguran ja se nebih bas slozio s tobom dohodci se ne zbrajaju jer se različito oporezuju.

Ja sam se pitao zasto XY ne kupuje dividendne dionice od kada je uveden porez na dividendu. Sada mi je jasno. Sa tolikim primitcima od dividende koju ulaze u dohodak on bi placao skoro 40% poreza na dividendu.

Ja sam se pitao zasto XY ne kupuje dividendne dionice od kada je uveden porez na dividendu. Sada mi je jasno. Sa tolikim primitcima od dividende koju ulaze u dohodak on bi placao skoro 40% poreza na dividendu.
[/quote]
Da li to znaći da će Drevil izvući gaće na štapu.IO Ivana,naravno.
I nebi li veći ulagaći trebali početi razmišljati da što je veća dividenda,da je veća pušika i u širokom luku zaobilaziti ERNT,HT i ostale dividendne dionice i orijentirati se na firmr koje dividende ne isplaćuju već replasiraju u poslovanje.Čak u tom slućaju ne plaćaju porez na dobit.Dakle,jedan veći ulagač koji ima ERNT platit će državi 70 kn poreza.
Na 20 kn redovne dividende ERNT je već platio 20% poreza tj.5 kn.
Ako na tih 20 kn platimo 40% ošišat će nas dodatnih 8 kn.Dakle,od 25 zarađenih
drava naplaćuje 13.Dakle preko 50%.Fizičke osobe nebi trebale kupovati dividendne dioinice,već samo pravne osobe i to preko firmi koji su kronični gubitaši.
Zaista na Linić smatra kao parazite kojižele zaraditi kruha bez motike.
Kumrovačka škola ,teško je to mjenjati.

I pored svega med i mlijeko teće.

Atpl ili Tnpl?
Može nešto pametno.

Evo jedna pametna. Odaberi onu koja se selu više dopada ne onu koja je tebi najljepša. Možda je “tvoja” stvarno najljepša ali mis će postati ona koja dobije najviše glasova od ostalih seljaka.[emo_smijesak]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Kolega ako nemate za ERNT Vi kupite dionice do 10 kuna a što se tiće dividende ako ne podnosite poreznu prijavu platite samo onih 12% koje vam odmah uzmu,jedino ako podnosite prijavu e onda vas oderu 25-40% ovisno o primanju.

Sad opet ne valja onima koji su kupili dividendne dionice jer moraju platiti porez.
A lijepo smo Vas molili , da kupite i jedne i druge, pa niste htjeli…
Na jednima ćete zaraditi na kapitalizaciji dobiti tj. rastu cijene da ste ih kupili / brodari, građevinari i ostali/ a na drugima, od dividende, na koju
plaćate porez.
Ali, Bože sačuvaj, da bi slušali druge!
Zeznuli ste nas koji imamo nedividendne, i sebe jer ćete uredno platiti državi poreze..
Nema veze. Popravak slijedi.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close