Prva liga je preskupa kao npr.ERNT i ATGR,skupa kao HT i ADRS.Jedino ADPL može proći,možda i KODT i gotovo.
Prva liga.
– i ovo je dobro napisao gospon Lopina.
– ERNT, čekati ga na 1.000kn, ali čisto sumnjam kako će ponovno doći do tih razina.
– HT, idealna kupnja bi bila na 150kn, možda i 170kn, dugoročno će sigurno doći do tih cijena.
ADPL i KODT.
– ove dvije firme rade za izvoz, neovisne su o HR tržištu.
– ADPL, prihodi mu ovise o prodaji automobila u EU i Rusiji, zbog krize je prodaja pala, ali dugoročno su o.k.
– KODT, prihodi i prodaja o.k., ali trenutno su marže na dnu te je dobit mala, dugoročno bi trebali imati dobru zaposlenost a i te marže bi trebale rasti.
– ADPL i KODT, tu imamo porast cijene u zadnjih par mjeseci, ADPL je isplatila i dio dividende.
– trenutno su skupe ADPL i KODT, za kupnju je bolje pričekati ljeto i isplatu dividende kada cijena pada više nego što isplate dividendu.
– samo ova godina će biti bitno različita od ostalih godina.
– ovo ljeto mi ulazimo u EU, a to će sigurno bitno utjecati na cijene nekih dionica.
– teško je sada tu davati neke savjete jer nam je zemlja u banani a Crobex raste.
– ja sam pretežno u dionicama i na dosta toga sam zaradila 20-30%, hoću li još zaraditi nemam pojma ali ove godine ne mislim na standardnu proljetnu prodaju upravo zbog tog ulaska u EU.
– investiranje u dionice tvz. stečajuše nosi i delje velik rizik,
– ulaskom u EU dosta naših firmi gubi tržište Cefte, odnosno ulaskom u EU prihodi tih firmi će drastično pasti.
– a i dalje imamo nekih sektora koji trenutno nemaju nikakvu perspektivu te je najbolje izbjegavati i te dionice.
– i nikako ne investirati u tvz. 3. i 4. ligu gospon Lopine.
– ovo su vam mali savjeti kako ne pogubiti lovu, jer lovu na burzi u normalnim uvjetima gubi 90% investitora a u krizi taj postotak se penje i na preko 98%.
– I love this game.
Pozdrav !
– KODT, prihodi i prodaja o.k., ali trenutno su marže na dnu te je dobit mala, dugoročno bi trebali imati dobru zaposlenost a i te marže bi trebale rasti.
Otkuda ti znas da su marze na dnu?
Prva liga je preskupa kao npr.ERNT i ATGR,skupa kao HT i ADRS.Jedino ADPL može proći,možda i KODT i gotovo.
Prva liga.
– i ovo je dobro napisao gospon Lopina.
– ERNT, čekati ga na 1.000kn, ali čisto sumnjam kako će ponovno doći do tih razina.
– HT, idealna kupnja bi bila na 150kn, možda i 170kn, dugoročno će sigurno doći do tih cijena.
ADPL i KODT.
– ove dvije firme rade za izvoz, neovisne su o HR tržištu.
– ADPL, prihodi mu ovise o prodaji automobila u EU i Rusiji, zbog krize je prodaja pala, ali dugoročno su o.k.
– ADPL i KODT, tu imamo porast cijene u zadnjih par mjeseci, ADPL je isplatila i dio dividende.
– trenutno su skupe ADPL i KODT, za kupnju je bolje pričekati ljeto i isplatu dividende kada cijena pada više nego što isplate dividendu.
– samo ova godina će biti bitno različita od ostalih godina.
– ovo ljeto mi ulazimo u EU, a to će sigurno bitno utjecati na cijene nekih dionica.
– teško je sada tu davati neke savjete jer nam je zemlja u banani a Crobex raste.
– ja sam pretežno u dionicama i na dosta toga sam zaradila 20-30%, hoću li još zaraditi nemam pojma ali ove godine ne mislim na standardnu proljetnu prodaju upravo zbog tog ulaska u EU.
– investiranje u dionice tvz. stečajuše nosi i delje velik rizik,
– ulaskom u EU dosta naših firmi gubi tržište Cefte, odnosno ulaskom u EU prihodi tih firmi će drastično pasti.
– a i dalje imamo nekih sektora koji trenutno nemaju nikakvu perspektivu te je najbolje izbjegavati i te dionice.
– i nikako ne investirati u tvz. 3. i 4. ligu gospon Lopine.
– ovo su vam mali savjeti kako ne pogubiti lovu, jer lovu na burzi u normalnim uvjetima gubi 90% investitora a u krizi taj postotak se penje i na preko 98%.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ti si vjerovatno u ovih 10 odnosno 2%.
ERNT je izvrsna firma sa skupom dionicom.
Krista ti Lopina, samo reci da je cijena visoka i to je to.
Što je skupo ili jeftina sada ili kada, s obzirom na što.. nije to tako lako reći.
Krista ti Lopina, samo reci da je cijena visoka i to je to.
Što je skupo ili jeftina sada ili kada, s obzirom na što.. nije to tako lako reći.
[/quote]
meni nakon pet godina gledanja medvjedjeg trzista i rasta portfelja kroz 2012. i na to jos nesto manje od 20% od pocetka godine sada cijene izgledaju visoko/skupo, ali to vise i ne mora pasti nize, pa cak ni standardno za iznos dividende na ex-dividend day. zato sigurno necu prestati kupovati dionice, samo sam presao na manje i iste iznose kupnje sto ravnomjernije kroz godinu i ravnomjerno za onih nekoliko poduzeca koje vec imam i od kojih ocekujem ok poslovanje, a i puska za slonove ce imati pokoji metak spreman ako se na nekima dogodi suprotno i bude ljetnog safarija.
meni nakon pet godina gledanja medvjedjeg trzista i rasta portfelja kroz 2012. i na to jos nesto manje od 20% od pocetka godine sada cijene izgledaju visoko/skupo, ali to vise i ne mora pasti nize, pa cak ni standardno za iznos dividende na ex-dividend day. zato sigurno necu prestati kupovati dionice, samo sam presao na manje i iste iznose kupnje sto ravnomjernije kroz godinu i ravnomjerno za onih nekoliko poduzeca koje vec imam i od kojih ocekujem ok poslovanje, a i puska za slonove ce imati pokoji metak spreman ako se na nekima dogodi suprotno i bude ljetnog safarija.
sad će fundamenti počet stizat cijene, isto onako kako su ih stizali s par kvartala zaostatka u padu.
Da slažem se.
Svi imamo “recession mentality” (pogotovo moje godište) koji nismo niti imali baš aktivnih investcija prije 20-te godine.
Svi smo navikli da je sve osuđeno na pad i propast, a nije nužno tako kao što nije nužno niti obratno.
Da slažem se.
Svi imamo "recession mentality" (pogotovo moje godište) koji nismo niti imali baš aktivnih investcija prije 20-te godine.
Svi smo navikli da je sve osuđeno na pad i propast, a nije nužno tako kao što nije nužno niti obratno.
Slažem se.Ako u stečaj ide recimo Konstruktor a njegove poslove preuzme LVCV
jasno je da je LVCV u fazi prosperiteta,a ukupni građevinski radovi se mogu i smanjivati.
Ako BDP pada 1%,a jedna grana 5% logićno je da one druge rastu.
Cijene dionica u Hrvatskoj prema fundamentalnim vrijednostima.O tome nema ni
govora s obzirom na needuciranost većine ulagača.
To ne znaći da ću zanemarivati najbitnije,a to je fudamentalna analiza,jer namjeravam biti dugoročni na tržištu kapitala.
Naravno,da to ne znači da jučer nisam ušao u DIOKI i naravno da nisam u njemu prenočio/uzeo 5% na 2000 kn prodaje/.
Na ZSE teče med i mlijeko!Sto kuna je 100 kn.
Na ZSE teče med i mlijeko!Sto kuna je 100 kn.
U RH teče med i mlijeko !
– 200 boca je 100kn.
– a sto kuna je 100kn.
– I love this game.
Pozdrav !
barcelona ponovno dominira, svemir je opet u ravnoteži.
ako ćemo gledati ove napucane u crobexu i eventualna da neko želi minjat skupu za jeftinu to je adris i vupik