Da li se to meni samo cini ili ste ti i Ivka sklopili pakt o nenapadanju 🙂
[/quote]
i ipkk i ernt, to bi bilo to otprilike.
[/quote]
ERNT je izvrsna firma sa skupom dionicom.
za cijenu od 1500 dobit po dionici bi trebala biti 150 minimalno ili cca 200 mil kn očekivane dobiti u slijedećem razdoblju
ove godine.a koja je ujedno i najbolja u zadnjih pet šest godina dobit po dionici je ispod 100 kn- 1.000 vrijedi,možda, sve preko toga je preskupo
ali naravno da se postavlja pitanje,tko sam ja da vam sudim jer mirovinci i ostali fondovi mogu pumpati koliko hoće
a na hrvatskom tržištu se pojavljuje nestašica kvalitetnih firmi,kriza je mnoge pomela,ali to je prilika i da neke buknu iz temelja
Na ZSE teče med i mlijeko.
[/quote]
Samo mi se ucinilo opet napada Lopinu na TNPL
Nazalost, sada imaju novu klasifikaciju pa nema informacije o izvozu zlata.
– taj izvoz zlata nam omogućuje taj tvz. zlatni standard.
– u svakoj ulici se to zlato otkupljuje, a vlada i velika potražnja za svim ostalim metalnim otpadom.
– u mom kraju rudnici zlata rade u 3 smjene.
– na dosta mjesta se je počela zemlja urušavati koliko toga su iskopali ispod zemlje.
– sve u svemu o.k. dok traje ova zlatna groznica.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
[/quote]
Nema razloga.Od brodara jedino LPLH iako to više i i nije brodar.Jedan brod, a što ih je manje, manji će biti i gubici.
Na ZSE će teći med i mlijeko!SAda je obilato,a moglo i biti još i više!
– taj izvoz zlata nam omogućuje taj tvz. zlatni standard.
– u svakoj ulici se to zlato otkupljuje, a vlada i velika potražnja za svim ostalim metalnim otpadom.
– u mom kraju rudnici zlata rade u 3 smjene.
– na dosta mjesta se je počela zemlja urušavati koliko toga su iskopali ispod zemlje.
– sve u svemu o.k. dok traje ova zlatna groznica.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Vrlo moguce da neki rudari zlata rade u tri smjene.
Postoji jedan novi izvor zlata koji trziste po mom misljenju zanemaruje. U elektronici i mobitelima ima zlata. Dosta ljudi prikuplja tu elektroniku, rastavlja i vadi zlato. Nije komplicirano, proces nije skup jer treabas samo nesto kiseline. Treba dosta vremena, ali vecina onih koji se bave time su nezapolsenini i to im nije problem.
Tako da ja ne mislim da se radi iskljucivo o otkupu nakita. Izvoz zlata iz Hrvatske zaposljava vise ljudi nego sto mnogi misle.
Nema razloga.Od brodara jedino LPLH iako to više i i nije brodar.Jedan brod, a što ih je manje, manji će biti i gubici.
Kako su uspjeli napraviti ovoliki gubitak samo s jednim brodom?
ERNT je izvrsna firma sa skupom dionicom.
ERNT.
– odavno gospon Lopina nije napisao jedan ovako dobar post.
– kao da sam ga ja napisala.
– ako imate dionicu ERNT prodati ju prije dividende ili ju prodati prvi dan nakon dividende, ili kombinacija.
– I love this game.
Pozdrav !
– ne napadam ga, ali mi je žao kada gubi lovu.
– I love this game.
Pozdrav !
– ne napadam ga, ali mi je žao kada gubi lovu.
[/quote]
Osim sto udomljujes napustene zivotinje, brines se i o starim i nemocnim.
To je za svaku pohvalu.
Kako su uspjeli napraviti ovoliki gubitak samo s jednim brodom?
[/quote]
Početkom 2012 imali su pet brodova.Prodali su tri i sada imaju još dva, još
jedan ide na bubanj.Razlog ovako velikih gubitaka je taj što su, mislim,2007 ili 2008.kupovali stare brodove po izuzetno visokim cijenama,nisu ih
uspjeli izamortizirati pa je knjigovodstvena vrijednost bila veća od cijene na tržištu.Poklopile se velike kreditne obveze,male vozarine,veliki gubici dok
brodovi voze,još veći kada se prodaju.Godina najvećih gubitaka za LPLH je
2012.Ovo bi mogla biti godina stabilizacije poslovanja i puno manjih gubitaka,utoliko prje jer brodogradnja i turizam postaju važnije od brodarstva s obzirom da LPLH ima samo 50% vlasništva u tom segmentu.Dakle,dioničarima će nakon prodaje predzadnjeg broda pripadati samo “pola”broda.
Ipak,uprava se i nije baš slomila za bolji PR.Tko nema strpljenja bolje mu je da zaobilazi ovu dionicu.
Na ZSE teće med i mlijeko!