Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

postoji rekordna short pozicija među non-comercial traderima koja će u jednom trenutku izazvat face-ripping short covering rally, kako bi se reklo u mom kraju. isto vrijedi i za kavu, s tim da kava ove godine ima onu ciklički lošiju godinu.

postoji rekordna short pozicija među non-comercial traderima koja će u jednom trenutku izazvat face-ripping short covering rally, kako bi se reklo u mom kraju. isto vrijedi i za kavu, s tim da kava ove godine ima onu ciklički lošiju godinu.

Buffett je kupio veliku poziciju u ADM-u. ADM je najveci proizvodjac ethanola na svijetu i rast cijene secera vrlo pozitivno dijeluje na njihove rezltate.

Dobro Buffett je dugorocni ulagac, medutim da zna kako ce cijena secera padati vjerojatno bi sacekao sa kupnjom.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Buffett je kupio veliku poziciju u ADM-u. ADM je najveci proizvodjac ethanola na svijetu i rast cijene secera vrlo pozitivno dijeluje na njihove rezltate.

Dobro Buffett je dugorocni ulagac, medutim da zna kako ce cijena secera padati vjerojatno bi sacekao sa kupnjom.
[/quote]
ako su grainsima ljetos trgovali kako su preporučavali javnosti u svakodnevnom obraćanju, žali bože novaca. kad smo već kod poljoprivrede di mi je kolega babyface sa svojim tonama kukuruza i soje kupljenih na ATH?
svaki high im je bio dodatni buy signal, pa –

http://www.dryships.com/pages/report.asp

Brodari vani opet rasturaju.Dali je ovo opet come back?
Bez da navlačim meni se čini da je svakako dobro imati u portfelju barem jednog brodara u ovom trenutku,jer vozarine kada se zahuktaju teško da će stati.
A sad jeli ovo samo sezonski rast,mišljenja sam da nije,vidjeti ćemo vrlo brzo.
Ne moraju brodari rasti jer dugo nisu.Svi glavni indexi su odavno skoro na ath,a neki i preko,dok su im brodari na povjesnom 30-godišnjem minimumu..
Osobno preferiram tnpl,iako je i atpl ok,.Naime dobro sam prostudirao i proanalizirao sve brodare i tnpl je definitivno moj pick.Stabila,sigurana i sa puno casha što je najbitnije u ovome trenutku.Napravili su revalorizaciju brodova,što atpl recimo nije, i smatram da su dobro očistili bilancu.Sad još kada pošalju ovih 120 uz otpremnine,biti će to pravi trenutak za krenuti naprijed na zdravim temeljima i to punim plućima..
540 kn na računu a dionica 390.
Neka naravno opet svatko odluči za sebe i koliko je voljan riskirati.
Ovaj post zaista nije nagovor na ništa,samo razmišljanje jednog samostalnog ulagača koji se recimo može svrstati u srednju kategoriju po veličini portfelja.
Molba moderatoru da objavi post.

Pozdrav svima i ugodan vikend

Na ZSE teče med i mlijeko za najlikvidnija izdanja i fondovsko smeće,a za treću i moju četvrtu ligu samo krv,znoj i suze.

– na ZSE imate samo desetak o.k. dionica.

– gospon Lopina nemate tu treću ili četvrtu ligu.
– ali imate stečejne, predstečajne i ostale vrste nagodbi.
– istiskivanja, delistiranja…
– vaša lova, vaše investicijske ideje, ali mi vas je žao gledati kako gubite i gubite lovu.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Za sada ništa ne gubim.
Dapače,svi fondovi povečavaju NAV SLPF raste,BRIN nakon čiščenja raste,a i
dalje će bujati
Nekretninski fondovi se trže na četvrtini NAV što bi dugoročno trebalo donijeti
visoku zaradu.
NA JAKT i BRIN se pojavio sofisticirani kupac pored kojeg je nemoguće kupiti ako se pojavi neki padobranac.Već nekoliko puta sam izgorio u igri najbrži prst.Protiv stroja se ne može.

Ali u međuvremenu tražim priliku u predstečajnim nagodbama.
Sada sam zaokupljen sa INDG i AMDN.
Naravno da bježim od Diokija,Dalekovoda,ali mjerkam Magmu.U Magmi će se izgubiti sve ili dobiti višestruko,ali tu bih ušao sa minimalnim iznosom.
Naravno da sam stalno oko INGR,tu najbolje trejdam.

Ipak u ovom trenutku dajem prednost dionicama koje bi mogle ući u crobexplus
,a samim time i u sektorske indekse.Nadam se da će INDG biti ljetni hit i da ću imati dovoljno vremena da otkrijem novi-recimo AMDN.
ELKL ima predstečajnu nagodbu,koju bi nazvao kao pokušaj predstečajne pljačke gdje bi vjerovnici trebali pokriti sve gubitke,a u korit sadašnji dioničara.
I zato predstečajna u ELKL neće proći,barem ne po sadašnjem prijedlogu. Iz fondova ne izlazim dok ne dođu na cca 70% NAV i tu sam dugoročni.

Primjetio sam da za pozitivno pisanje dobivam niske ocijene,a ako blatim neku dionicu visoke.Dakle,kešoljupci imaju viška kešovine,sada više nego kada je
crobi bio 1.700.Fondovsko smeće je dobro povuklo/cca 20%/dobar je i blogex,a
druga liga,a naročito treća i četvrta su u bezdanu.Ali mjerkaju se i te dionice.I one će krenuti ali kada to krene onda to ide ne dvadesetak posto nego puno,puno više.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Lopina živnuo si malo kako je crobex dogurao do 2000. Nije valjda da ti je ulaz na toj razini

Naravno da bježim od Diokija,Dalekovoda,ali mjerkam Magmu.U Magmi će se izgubiti sve ili dobiti višestruko,ali tu bih ušao sa minimalnim iznosom.

Ako nista dobro se zabavljas.

Mislim da se znacajno promjenila dinamika kada su u pitanju ove zombie dionice koje ti kupujes. Jos ne tako davno bilo ih je nekoliko i svaki put kada bi se objavila pozitivna vijest znacajno bi skocile jer bi traderi kupovali.

Medutim vremenom se broj zombia znacajno povecao zbog procesa predstecajnih nagodbi. A s druge strane broj tradera na ZSE je ostao isti. Sada primjecujem da su skokovi na pozitivne vjesti puno manji i krace traju. Izgleda da su se traderi disperzirali po vise dionica i niti na jednoj ne postojoji trading volume dovoljan za visi spike.

Uz to ne pogoduje im ni uvodjenje certifikata koji su im direktna konkurencija.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Deficit robne razmjene RH se povecao u sjecnju 2013 u odnosu na sjecanj 2012 za 120 milijuna dollara. Uvoz se povecao za 2%, a izvoz je pao za 8.9%.

Nazalost, sada imaju novu klasifikaciju pa nema informacije o izvozu zlata.

Ako nista dobro se zabavljas.

Mislim da se znacajno promjenila dinamika kada su u pitanju ove zombie dionice koje ti kupujes. Jos ne tako davno bilo ih je nekoliko i svaki put kada bi se objavila pozitivna vijest znacajno bi skocile jer bi traderi kupovali.

Medutim vremenom se broj zombia znacajno povecao zbog procesa predstecajnih nagodbi. A s druge strane broj tradera na ZSE je ostao isti. Sada primjecujem da su skokovi na pozitivne vjesti puno manji i krace traju. Izgleda da su se traderi disperzirali po vise dionica i niti na jednoj ne postojoji trading volume dovoljan za visi spike.

Uz to ne pogoduje im ni uvodjenje certifikata koji su im direktna konkurencija.
[/quote]

U najlikvidnija izdanja sa najvišim MCAPovima ulaze uglavnom fondovi.I to je dobro povuklo ali mali dioničari su ostali bez dionica i ušli u keš.Odavna na tržištu nije bilo ovoliko keša kod malih dioničara.Prva liga je preskupa kao npr.ERNT i ATGR,skupa kao HT i ADRS.Jedino ADPL može proći,možda i KODT i gotovo.
Ali ima niz jako podcijenjenih izdanja i treba pronači dionice firmi koje imaju stabilno poslovanje i koje mogu u crobexplus.I tu slijedi veliki skok.
Naravno da treba izbjegavati stečajuše u predstečajnoj nagodbi.Međutim,najveća
greška je smatrati da predstečajna nagodba je i automatska likvidacija firme.

Dokapitalizacije,predstečajne ili u normalnom poslovanju mogu biti jako interesantne jer dokapitalizacija VABA na 14 je sedmina BV,dok je dokaptalizacija AMDN po 220 u omjeru 1:1.I u VABa imate pad BV od preko 50%,P/S pada tri,četiri puta,a u AMDN gubitaš počima zarađivati,BV ostaje isti
a broj dionica se povećava za 50% a P/s je nepovoljniji za trećinu.
Naravno,da sklonost fundamentalnom promatranju utjecaja dokapitalizacija na poslovanju mene potiče da djelujem prije tehničara.Tehničari će se uključiti tek kada se bude ulazilo u veći promet ovih nelikviduša,a to će biti daleko
skuplje od sadašnjih cijena.
Naravno,da je teško predvidjeti dno,ali je lako utvrditi da je nešto fundamentalno podcijenjeno i za ove “bisere” treba strpljenja.

Nadam se da kontroliras kolicinu afatoksina u mlijeku.

Nadam se da kontroliras kolicinu afatoksina u mlijeku.
[/quote]
Dok je ovakva vlada,ako u dokapitalkizaciji sudjeluje i država sa svojim potraživanjima,vrlo lako med i mlijeko se pretvori u akvatoksin i iako to labaratorijski primjetiš nemaš dovoljno vremnena da izbjegneš čašu otrova jer se
radi o nelikvidušama.Veliki rizik toksinizacije i dugoročnoe detoksinacije.

Jedino ADPL može proći,možda i KODT i gotovo.

Da li se to meni samo cini ili ste ti i Ivka sklopili pakt o nenapadanju 🙂

New Report

Close