Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

KuciloOro: ” Čudi me da nitko ne spominje BZJK kao priliku, ili se to samo po sebi razumije? ” Ja sam pokušao uloviti ponešto ujutro ali neuspješno pa prošla baba s kolačima. Eventualno ako Fima vrati babu [smiley2]

– potpuno isto mislimo.
– i ja jučer mislila na današnju kupnju.
– ali nemam pojma što je to, a bojim se igre ko zadnji magarac.
– možda je i dobra investicija, ni ja ne znam sve.
Pozdrav !

Moje preporuke LEDO, RIBA, KABA i BLJE.

Erste banka ima potencijal da vrlo brzo preleti 1.000kn, kaba je stabilna u svojoj cijeni već preduuugo te bi mogla planuti – šuška se o nakakvom preuzimanju, Belje po meni dosta podcijenjeno.

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Moje preporuke LEDO, RIBA, KABA i BLJE. Erste banka ima potencijal da vrlo brzo preleti 1.000kn, kaba je stabilna u svojoj cijeni već preduuugo te bi mogla planuti – šuška se o nakakvom preuzimanju, Belje po meni dosta podcijenjeno.

– LEDO imam, ipak je to nekada preporućio moj mačak kad je bilo puno jeftinije.
– RIBA imam dosta toga, nešto se tu kuha a ne znam što.
– KABA imam malo i toga, dosta sam isprodavala, ali mi se ta banka gadi kad pogledam vlasničku strukturu i dokaitalizaciju, s pravom su je investitori kaznili zbog sramotne dokapitalizacije.
– BELJE e to sam isprodavala po dobrim cijenama, u tu dionicu masovno ulaze dnevni trgovci i vade mizernu i jadnu dobit od 5%, zato to ne može gore, ali to je samo moje mišljenje.
Pozdrav !

– LEDO imam, ipak je to nekada preporućio moj mačak kad je bilo puno jeftinije.
– RIBA imam dosta toga, nešto se tu kuha a ne znam što.
– KABA imam malo i toga, dosta sam isprodavala, ali mi se ta banka gadi kad pogledam vlasničku strukturu i dokaitalizaciju, s pravom su je investitori kaznili zbog sramotne dokapitalizacije.
– BELJE e to sam isprodavala po dobrim cijenama, u tu dionicu masovno ulaze dnevni trgovci i vade mizernu i jadnu dobit od 5%, zato to ne može gore, ali to je samo moje mišljenje.
Pozdrav !

Slažem se sa tobom gotovo u svemu, ali bi nadodao za Belje [smiley2] da je istina da takvih ima u Belju, ali se obujam dnevnog trgovanja smanjuje(znači takvih je sve manje), te se može očekivati da rezultati poslovanja povuku i cijenu dionice. Poznato je i da je dnevno trgovanje vrlo riskantno i da se tu može dosta izgubiti/dobiti, te je mnoge otjerala na prosjačke štapove. Ja ipak kupujem zbog vjere u pozitivno kretanje cijena. Pozdrav!

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Po meni trenutnu najbolja kupnja je :

1. PDBA- završetak dokapitalizacije,dugo na ovim razinama,izvrsni godišnji i kvartalni rezultati
2. KODT – P i R najbolji rezultati,cijena daleko podcjenjena,
3. BLJE – već 6 mj. na ovim razinama ali se skuplja i skuplja.A mali dnevni igrači se istiskuju,ulaganja ogromna,rad firme odličan,sve u svemu samo UP
4. KOEI – vrijedi minimalno još 50% na ovu cijenu,procijena analitičara

To je samo moje mišljenje a svatko ima različito.

Trenutno mi je od banaka najprivlačnija Centar banka, redovna i povlašrena. Od ostalih Končareva djeca i zvečevo.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Si vidio Q rezultate CEBE? Podcijenjena dionica postaje još potcjenjenija.

Poznato je i da je dnevno trgovanje vrlo riskantno i da se tu može dosta izgubiti/dobiti, te je mnoge otjerala na prosjačke štapove. Ja ipak kupujem zbog vjere u pozitivno kretanje cijena. Pozdrav!

– strah je vrag.
– mnoge uplaši dobit od 20% i brže bolje to prodaju, kapitaliziraju dobit.
– sve je to u redu dok ne uđu u igru ko zadnji magarac.
– evo zadniji primjer je JDOS.
– vade se zarade 5 – 10%. ali sigurno tu ima dosta i onih s prinosom -5%.
– ja igram na duže igre i puno više zarađujem, np. INA, a i jutros sam ju nadokupila, imam i JDOS, ali kako je tu krenulo s ovim igraćima mislim kako ću ga i ja prodati, najopasnija je ova igra stada.
Pozdrav !

Collina:

Poznato je i da je dnevno trgovanje vrlo riskantno i da se tu može dosta izgubiti/dobiti, te je mnoge otjerala na prosjačke štapove. Ja ipak kupujem zbog vjere u pozitivno kretanje cijena. Pozdrav!

– strah je vrag.
– mnoge uplaši dobit od 20% i brže bolje to prodaju, kapitaliziraju dobit.
– sve je to u redu dok ne uđu u igru ko zadnji magarac.

Taj magarac je vrag! [smiley2]

@ivana

Nitko ne spominje turiste LRH(daleko najpodcjenjeniji a najpotencijalniji turista,samo treba pričekati rasplet do 15.06.),ARNT (gotova studija Brijuni,najviše će profitirati Arena)

[smiley11]

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

Tržište.
– odvija se točno kako sam i pedviđala.
– strah od korekcije, privtizacija HT, te smo imali lagani prijelaz u keš poziciju, ja prva.
– međutim novi investitori željni dobre zarade, a nemaju pojma o burzi pune lovom fondove, a kupuju samostalno i dionice, privatizacija HT na jesen, a i smanjivanje keš pozicija, kupnjom dionica.
– razlog su predviđenog rasta tržišta, istina je kako je i sad visoko tržište.
– doći će na tržište i MAGMA, ali to je ipak privatna imovina biti će skupo, kad bi država prodavala bilo bi OK.
– a tu će sve ovisiti koliko će luda masa investitora to podići u nerealne visine.
– evo JDOS sve se odvija kako sam planirala, a ipak sam se uvukla u magareću igru.
– prije sam kupila IPKK po 1.200 pa je palo sve skoro do 1.000kn sad se podiglo na 1.300kn.
– dokupila sam i INU po 3.250kn, je skupo, ali ne vidim ništa dobro a sigurno, INU mislim još nadokupljivati,
– ADRS nadokupljujem u dva navrata, računam bio je na ovim cijenama i prije 3g. ali cijena nikako gore, zna li ko razlog.
– nadokupljujem još i dvije Hotelske dionice neću reći koje.
– ne da mi se kupovati na ovakvom tržištu slabo likvidne dionice.
– imam još dosta keša, a ne bih htjela pogriješiti, dajte savjete i preporuke što raditi u sljedećem tjednu.
– biti će i prodaje INE od strane radnika, vjerojatno će i cijena pasti, ali u svim ovim korekcijama jako sam malo toga uspijela kupiti po niskim cijenama.
– pratim redovito INU u Londonu, jako mali prometi, jednostavno se ne mogu dobiti veće kolićine na ovim cijenama.
– preko ljeta bi morala biti uobičajena korekcija, ali lani je nije bio, odnosno bio je odlićan rast, a stagnacija osim INE je jedino bila u 4Q.
– ne zaboravimo ovo ljeto bi mogli mirovinci kupovati JDD kotaciju, što će opet pozitivno utjecati na dionice, samo koje.
– evo ja u ove sitne sate pišem sve i svašta što mi padne napamet, ali tokom vikenda od Vas ipak očekujem preporuke i dobre savjete.
Pozdrav !

Kaj bi bilo da bi bilo…

A ko zna njemu dva…

Sve to štima dugoročno al izgleda da bi ti kratkoroćno puno zaradila, zato i tolko riskiraš.
Makar je to na našem trištu teško (mislim riskirati).

Verujem da je tijekom ljeta do kraja Q3 dobro investirat u turiste(tereba pratit broj noćenja po lokacijama kroz ljeto i brojat hotele firmi u istim plus+++ ostatak) a onda BOOM, stari recept, šljakl je do sad za min. 10-15%.
I Magma (al private-bumo vidli, ak ne i uložili) a THT ko zna, bude al kolko?
ja bi rađe kupio dionicu DTK-a đ
[smiley1].
Kad bi naši bili pametni, zar ne.
Građevinari rastu abnormalno, al mislim da nisu ni otprilike odradili rast, bar poneki, a posla bude još i više i to pretpostavljam onih pravih… itd

Da se ne gubim dalje…

x

New Report

Close