KuciloOro: ” Čudi me da nitko ne spominje BZJK kao priliku, ili se to samo po sebi razumije? ” Ja sam pokušao uloviti ponešto ujutro ali neuspješno pa prošla baba s kolačima. Eventualno ako Fima vrati babu [smiley2]
– potpuno isto mislimo.
– i ja jučer mislila na današnju kupnju.
– ali nemam pojma što je to, a bojim se igre ko zadnji magarac.
– možda je i dobra investicija, ni ja ne znam sve.
Pozdrav !
Moje preporuke LEDO, RIBA, KABA i BLJE.
Erste banka ima potencijal da vrlo brzo preleti 1.000kn, kaba je stabilna u svojoj cijeni već preduuugo te bi mogla planuti – šuška se o nakakvom preuzimanju, Belje po meni dosta podcijenjeno.
Moje preporuke LEDO, RIBA, KABA i BLJE. Erste banka ima potencijal da vrlo brzo preleti 1.000kn, kaba je stabilna u svojoj cijeni već preduuugo te bi mogla planuti – šuška se o nakakvom preuzimanju, Belje po meni dosta podcijenjeno.
– LEDO imam, ipak je to nekada preporućio moj mačak kad je bilo puno jeftinije.
– RIBA imam dosta toga, nešto se tu kuha a ne znam što.
– KABA imam malo i toga, dosta sam isprodavala, ali mi se ta banka gadi kad pogledam vlasničku strukturu i dokaitalizaciju, s pravom su je investitori kaznili zbog sramotne dokapitalizacije.
– BELJE e to sam isprodavala po dobrim cijenama, u tu dionicu masovno ulaze dnevni trgovci i vade mizernu i jadnu dobit od 5%, zato to ne može gore, ali to je samo moje mišljenje.
Pozdrav !
– LEDO imam, ipak je to nekada preporućio moj mačak kad je bilo puno jeftinije.
– RIBA imam dosta toga, nešto se tu kuha a ne znam što.
– KABA imam malo i toga, dosta sam isprodavala, ali mi se ta banka gadi kad pogledam vlasničku strukturu i dokaitalizaciju, s pravom su je investitori kaznili zbog sramotne dokapitalizacije.
– BELJE e to sam isprodavala po dobrim cijenama, u tu dionicu masovno ulaze dnevni trgovci i vade mizernu i jadnu dobit od 5%, zato to ne može gore, ali to je samo moje mišljenje.
Pozdrav !
Slažem se sa tobom gotovo u svemu, ali bi nadodao za Belje [smiley2] da je istina da takvih ima u Belju, ali se obujam dnevnog trgovanja smanjuje(znači takvih je sve manje), te se može očekivati da rezultati poslovanja povuku i cijenu dionice. Poznato je i da je dnevno trgovanje vrlo riskantno i da se tu može dosta izgubiti/dobiti, te je mnoge otjerala na prosjačke štapove. Ja ipak kupujem zbog vjere u pozitivno kretanje cijena. Pozdrav!
Po meni trenutnu najbolja kupnja je :
1. PDBA- završetak dokapitalizacije,dugo na ovim razinama,izvrsni godišnji i kvartalni rezultati
2. KODT – P i R najbolji rezultati,cijena daleko podcjenjena,
3. BLJE – već 6 mj. na ovim razinama ali se skuplja i skuplja.A mali dnevni igrači se istiskuju,ulaganja ogromna,rad firme odličan,sve u svemu samo UP
4. KOEI – vrijedi minimalno još 50% na ovu cijenu,procijena analitičara
To je samo moje mišljenje a svatko ima različito.
Trenutno mi je od banaka najprivlačnija Centar banka, redovna i povlašrena. Od ostalih Končareva djeca i zvečevo.
Poznato je i da je dnevno trgovanje vrlo riskantno i da se tu može dosta izgubiti/dobiti, te je mnoge otjerala na prosjačke štapove. Ja ipak kupujem zbog vjere u pozitivno kretanje cijena. Pozdrav!
– strah je vrag.
– mnoge uplaši dobit od 20% i brže bolje to prodaju, kapitaliziraju dobit.
– sve je to u redu dok ne uđu u igru ko zadnji magarac.
– evo zadniji primjer je JDOS.
– vade se zarade 5 – 10%. ali sigurno tu ima dosta i onih s prinosom -5%.
– ja igram na duže igre i puno više zarađujem, np. INA, a i jutros sam ju nadokupila, imam i JDOS, ali kako je tu krenulo s ovim igraćima mislim kako ću ga i ja prodati, najopasnija je ova igra stada.
Pozdrav !
Collina:
”
Poznato je i da je dnevno trgovanje vrlo riskantno i da se tu može dosta izgubiti/dobiti, te je mnoge otjerala na prosjačke štapove. Ja ipak kupujem zbog vjere u pozitivno kretanje cijena. Pozdrav!
”
– strah je vrag.
– mnoge uplaši dobit od 20% i brže bolje to prodaju, kapitaliziraju dobit.
– sve je to u redu dok ne uđu u igru ko zadnji magarac.
Taj magarac je vrag! [smiley2]
Nitko ne spominje turiste LRH(daleko najpodcjenjeniji a najpotencijalniji turista,samo treba pričekati rasplet do 15.06.),ARNT (gotova studija Brijuni,najviše će profitirati Arena)
[smiley11]
Tržište.
– odvija se točno kako sam i pedviđala.
– strah od korekcije, privtizacija HT, te smo imali lagani prijelaz u keš poziciju, ja prva.
– međutim novi investitori željni dobre zarade, a nemaju pojma o burzi pune lovom fondove, a kupuju samostalno i dionice, privatizacija HT na jesen, a i smanjivanje keš pozicija, kupnjom dionica.
– razlog su predviđenog rasta tržišta, istina je kako je i sad visoko tržište.
– doći će na tržište i MAGMA, ali to je ipak privatna imovina biti će skupo, kad bi država prodavala bilo bi OK.
– a tu će sve ovisiti koliko će luda masa investitora to podići u nerealne visine.
– evo JDOS sve se odvija kako sam planirala, a ipak sam se uvukla u magareću igru.
– prije sam kupila IPKK po 1.200 pa je palo sve skoro do 1.000kn sad se podiglo na 1.300kn.
– dokupila sam i INU po 3.250kn, je skupo, ali ne vidim ništa dobro a sigurno, INU mislim još nadokupljivati,
– ADRS nadokupljujem u dva navrata, računam bio je na ovim cijenama i prije 3g. ali cijena nikako gore, zna li ko razlog.
– nadokupljujem još i dvije Hotelske dionice neću reći koje.
– ne da mi se kupovati na ovakvom tržištu slabo likvidne dionice.
– imam još dosta keša, a ne bih htjela pogriješiti, dajte savjete i preporuke što raditi u sljedećem tjednu.
– biti će i prodaje INE od strane radnika, vjerojatno će i cijena pasti, ali u svim ovim korekcijama jako sam malo toga uspijela kupiti po niskim cijenama.
– pratim redovito INU u Londonu, jako mali prometi, jednostavno se ne mogu dobiti veće kolićine na ovim cijenama.
– preko ljeta bi morala biti uobičajena korekcija, ali lani je nije bio, odnosno bio je odlićan rast, a stagnacija osim INE je jedino bila u 4Q.
– ne zaboravimo ovo ljeto bi mogli mirovinci kupovati JDD kotaciju, što će opet pozitivno utjecati na dionice, samo koje.
– evo ja u ove sitne sate pišem sve i svašta što mi padne napamet, ali tokom vikenda od Vas ipak očekujem preporuke i dobre savjete.
Pozdrav !
Kaj bi bilo da bi bilo…
A ko zna njemu dva…
Sve to štima dugoročno al izgleda da bi ti kratkoroćno puno zaradila, zato i tolko riskiraš.
Makar je to na našem trištu teško (mislim riskirati).
Verujem da je tijekom ljeta do kraja Q3 dobro investirat u turiste(tereba pratit broj noćenja po lokacijama kroz ljeto i brojat hotele firmi u istim plus+++ ostatak) a onda BOOM, stari recept, šljakl je do sad za min. 10-15%.
I Magma (al private-bumo vidli, ak ne i uložili) a THT ko zna, bude al kolko?
ja bi rađe kupio dionicu DTK-a đ
[smiley1].
Kad bi naši bili pametni, zar ne.
Građevinari rastu abnormalno, al mislim da nisu ni otprilike odradili rast, bar poneki, a posla bude još i više i to pretpostavljam onih pravih… itd
Da se ne gubim dalje…