@Drevil – svakako Damodarana i sve knjige o investiranju bilo TA ili FA čitati na engleskom, puno će vam lakše biti kasnije na ino tržištima i sa izvještajima.
@Twixer i Matrix
Jednostavno, manjak buduće socijalne zaštite u obliku mirovina znaći manje potrošnje sada jer se štedi sada za ovo gore navedeno sutra.
Kada države uvedu socijalnu zaštitu i mirovinska osiguranja, obično to znaći i par efekata koji se ušuljaju u cijeli sustav.
Sadašnji štediše postanu potrošaći zbog novog osjećaja sigurnosti
Sadašnji štediše(sada potrošaći) i manje rade jer manje štede jer su socijalno osigurani u budućnosti
Veliki socijalni sustavi i “manje gladna radna snaga”(ružno zvuči) dovode do zaduživanja države koja osigurava novi “socijalni mir”.
Kina će to morati odraditi u cijelosti kao i Indija. Ja to vidim samo kao nevjerovatnu kupovnu moć za izvoznike sa Zapada.
Apropo,
dosta sam siguran da će slijedeći Papa biti iz Latinske Amerike.
Vatikan je država kao svaka druga, sa svojim interesima.
Ako nekoga zanima dobra kompanija sa perspektivom na prostorima ex yu neka obrati pažnu na NIIS(naftna industrija Srbije)
To je likvidna dionica na P/E 3,5 i ROE 46%,novi vlasnik je Gasprom,dijele dividendu,upravo preuzimaju OMV-ove crpke u BiH,osim naravno Srbije posjeduju i crpke u Rumunjskoj i Bugarskoj,kao i modernizirane rafinerije.
U Hr ja ne vidim dionicu sa tolikim potencijalom.
I tako dok se mi natežemo sa Molom Rusi polako preuzimaju tržišta,već sad su jači od INE a kako stvari stoje to je tek početak.
Herbalife halted, news pending
Birticu drzim ti palceve
Herbalife halted, news pending
Birticu drzim ti palceve
+7.6%. Stata da Ivana nije bila ti da i ona drzi placeve, bio bi barem +15%.
[/quote]
Po pisanju kultnog Nene Bakića, Birta ima 1000 zelembača u Herbalifu.
To drugo da je založio stan pa čeka da postane kunski milioner porastom cijene dionica.[emo_naivan]
To drugo da je založio stan pa čeka da postane kunski milioner porastom cijene dionica.[emo_naivan]
Vi sigurni u to? [emo_vrtimise]
Kolike bi tek kolumne bile da je uložio 50 000?
[/quote]
[/quote]
Kako je to saznao?
HLF je po meni cista kocka: Dijeli ih jedna recenica od propasti; FTC:”We started formal investigation into HLF”, ali ih isto tako dijeli samo jedna recenica da se vrijednost dionice udupla: “We take company private”.
[/quote]
[/quote]
Kako je to saznao?
HLF je po meni cista kocka: Dijeli ih jedna recenica od propasti; FTC:"We started formal investigation into HLF", ali ih isto tako dijeli samo jedna recenica da se vrijednost dionice udupla: "We take company private".
[/quote]
Pa nije to neka nauka. Pisao je (Birtić) da je u HLF ulagao lovu od tantijema za biografiju Kostelićevih i Dnevnik malog ulagača. I to ti je to.
Pa nije to neka nauka. Pisao je (Birtić) da je u HLF ulagao lovu od tantijema za biografiju Kostelićevih i Dnevnik malog ulagača. I to ti je to.
Na tako malom ulogu commisions su ogroman postotak.
camim cuceci na dokupu tuho vec neko vrijeme, bio sam preskrt, svaki dan u dilemi hocu-necu odrjesiti kesu i promijeniti nalog, mislim si samo malo pritiska prema dole i skupiti ce me, a danas pomelo ask, ostalo 7 dionica na prodaji, nista od ovog dokupa tako skoro. i ostali potencijalni dokupi poskupili i u bid/ask omjer poremecaju.