James Knox@ sto cemo sa funtom? di je cekamo http://www.business.hr/ekonomija/britanija-prvi-put-u-povijesti-bez-savrsenog-rejtinga
petak je vec poceo masakr ..
poduvo sam u ovih 1300 pipsa pada bar 300 pipsa u stoplossima, pokušavat dok ne uspijemo, nema tu više nikakvih razina, na slijepo.
James Knox@ sto cemo sa funtom? di je cekamo http://www.business.hr/ekonomija/britanija-prvi-put-u-povijesti-bez-savrsenog-rejtinga
poduvo sam u ovih 1300 pipsa pada bar 300 pipsa u stoplossima, pokušavat dok ne uspijemo, nema tu više nikakvih razina, na slijepo.
[/quote] pustimo funtu…CORN 688duplo dno long..pokusaj 685 stop
[/quote] pustimo funtu…CORN 688duplo dno long..pokusaj 685 stop
[/quote]702 out upravo..pametnom dosta ,jesi ga ubo
Imam samo jednu rečenicu:
ZVONO ZA UZBUNU
KRAH BARCELONE Zasićeni su, pročitani i bez trenera:
[emo_smijesak]
Ciao!
Na ZSE teče med i mlijeko za najlikvidnija izdanja i fondovsko smeće,a za treću i moju četvrtu ligu samo krv,znoj i suze.
– na ZSE imate samo desetak o.k. dionica.
– gospon Lopina nemate tu treću ili četvrtu ligu.
– ali imate stečejne, predstečajne i ostale vrste nagodbi.
– istiskivanja, delistiranja…
– vaša lova, vaše investicijske ideje, ali mi vas je žao gledati kako gubite i gubite lovu.
– I love this game.
Pozdrav !
Kolegice Ivana???
O kojem Vi to portfelju mom pričate i gubicima, kad je općepoznato
da ste bili krcati Tankerskom plaćenom 1300kn, nadalje Validusom po 13kn, IGH po 1600kn i sličnima,a tu već gubite preko 70%.
Dapače jako sam siguran da vam je slabo od silnih gubitaka i pogubljenog novca.
A najgore i dalje ćete gubiti jer ne znate gdje i kako i što.
Vidite ova HIDRA koju kupujete po preporuci James Knoxa će Vas uskoro doći glave.
Udavi me. Ugasio sam u trenutku kada je pocela objasnjavati kako banke rade. Vjerojatno jos jedna teorija zavjere.
Do krize je doslo jer je internet omogucio da polukvalificirani i nekvalificirani poslovi odu u siromasne zemlje gdje je radna snaga puno jeftinija. Danas mozes puno lakse iz Berlina, Toronta i San Francisca upravljati proizvodnim procesom u Kini, Indiji ili Indoneziji.
U isto vrijeme potrosaci u zemljama u razvoju ne mogu znacajnije povecati svoju potrosnju jer sve te zemlje namaju adekvatan nivo socijalne zastite. Posljedica je pad agregatnog potrazivanja za robama i uslugama na globalnoj razini koji se pokusava kompezirati prekomjernim zaduzivanjem zapadnih drzava i njihovih potrosaca.
Rijesenje je da Kina, Indija i slicne zemlje trose vise novaca na socijalnu zastitu svojih gradjana, pogotovo u zdravstvenu zastitu. To ce dati poticaj domacoj potrosnji i pomoci globalni rast potraznje za robama i uslugama.
poštovanje kolega, jeste uspjeli nabaviti Damodaran o valuaciji 2. izdanje?
Nitko te ne prisiljava ninašto stoga, slobodno ignoriraj video.
Internet je omogućio najbitniju stvar – protok informacija za pismenog ili polupismenog stanovnika Zemlje, sto u konačnici kao rezultat reflektira smanjenje redudantnosti u svakodnevnim obvezama, tj. lakšu kotrolu ljudskog kapitala & novčanih glasova.
Zbog nemogućnosti egalitarizma u svijetu, egzistencijalni minimum nije moguće provesti u jednakoj mjeri & kvaliteti. Svrsihodno tome, to nikako ne može biti pokretač rasta globalne ekonomije.
Pad agregatne potražnje za dobrima & uslugama (npr. socijalna zaštita) na globalnoj razini ekvivalentan je ponudi novih proizvoda (inovacija) na svjetskom tržištu. Porast ponude novih proizvoda (inovacija) i insourcing postojećih proizvoda, a pod uvjetom da usluge ostaju u zemljama trećega svijeta, može dovesti do oporavka globalne ekonomije, u dugom roku.
U kratkom roku, utjecaj na cijene rada, usluga i proizvoda flukturira, stoga je idiferentno govoriti o značajnijem oporavku; čak naprotiv.
U srednjem roku, tržišta nastoje uskladiti cijene na/za globalnu razinu i time potaknuti već gore navedeno.
Prekomjerno zaduženje kao protustavku bilježi i očitava prekomjernu štednju u određenim institucijama, što tim istim institucijama daje svjetsku upravljačku moć i kontrolu nad gotovo svim svjetskim resursima.
Zdravstvena zaštita kao Sizifov posao u zemljama trećeg svijeta jednaka je potražnji za svim mogućim resursima tih istih zemalja.
Krucijalno: ti isti resursi pokretači su inovacija svjetske ekonomije.
Zanimljivosti:
SGI Indicators (11) Vaš link …
IMF report 2012/jly Vaš link …
IMF working paper Vaš link …
nisam, uzeti cu nesto njegovo preko amazona, ali jos nisam siguran sto.
[/quote]
negdje prije sam napisao, uglavnom, ako vas zanima imaju Damodaran o valuaciji drugo izdanje u knjižnicama grada Zagreba, knjiga je prevedena na hrvatski
LP!