Vidim kupila si jos 2 komada KODT-a. Ti ovo kupujes ko kave, svaki dan 1 ili 2 komada. Koja je uopce poanta ovakvog kupovanja?
I ako mislis kupovati neku dionicu zbog cega drukas. Zar ti nije cilj kupiti sto jeftinije?
Informanka.
– osnovni dio portfelja mi stoji fan fan fantastično, stvarno sam puno zaradila.
– radim i neke velike greške, ali zbog sitnog postotka u portfelju nisu mi toliko bitne.
– prodala sam jednog hoteljera, godinu dana imam tu dionicu, zaradila sam tu 10-15%, ali kada sam to prodala dobijem info kako bi to bilo dobro kupiti, a što ću kupiti kada sam to prodala, a prodala sam na početku rasta, u tjedan dana ta dionica poraste 20%.
– ponovno kupim zlato, računam ovo je fenomenalno jeftino, kladim se na long, i to zlato se sruši ko kula od karata, zbog čega nemam pojma.
– možda se tu i izvučem jer mi je ulaz stvarno nizak.
– nemam pojma je li pametno sutra to dokupljivati.
– I love this game.
Pozdrav !
– prodala sam jednog hoteljera, godinu dana imam tu dionicu, zaradila sam tu 10-15%, ali kada sam to prodala dobijem info kako bi to bilo dobro kupiti, a što ću kupiti kada sam to prodala, a prodala sam na početku rasta, u tjedan dana ta dionica poraste 20%.
Kako uvijek ti zadnja dobijes informaciju? Mozda nisi na vrijeme uplatila sindkalnu clanarinu?
– ponovno kupim zlato, računam ovo je fenomenalno jeftino, kladim se na long, i to zlato se sruši ko kula od karata, zbog čega nemam pojma.
– možda se tu i izvučem jer mi je ulaz stvarno nizak.
– nemam pojma je li pametno sutra to dokupljivati.
Ne znam da li je pametno dokupljivati, ali ti mogu reci koji su razlozi pada. Ima ih podosta:
Prvo je G20 uspio napraviti nekakav dogovor kojim se pokusava spreijeti currency wars. To je lose za zlato.
Onda su 13F izvjestaji pokazali da hedge fondovi prodaju zlato. I to je lose.
Onda se pokazalo da potpora QE-u unutar FED-a sve vise slabi. To je katastrofalno za cijenu zlata.
I na kraju, postoji opasnost da Obama ne izbjegne sequestration (automatsko rezanje proracuna) na kraju mjeseca. Sto bi bio deflatorni udar i lose za zlato.
Dionica o kojoj smo raspravljali prije dva mjeseca na ovoj temi, Hawlett-Packard Corporation (HPQ) je izbacila rezultate.
Sto bi rekla Ingrid; Top, bottom, and outlook, all beating expectations.
+6.55% in after-hours trade
Sutra pomor dionica na našoj burzici.[emo_palacd]
Koji je razlog?
Za uzeti 10 – 20% dovoljno je sutra kupiti Badel.
Ali bez lažne skromnosti, za uzeti još 20% od danas pa do kraja veljače ne treba ništa raditi, ako imate dionice BD62…..samo sjediš i gledaš.
ps: imam dionice BD62 i moji su postovi pristrani…
Ali bez lažne skromnosti,
– za uzeti još 20% od danas pa do kraja veljače ne treba ništa raditi,
– ako imate dionice BD62…..
– samo sjedite i gledate,
– kako se vaš kapital topi i nestaje.
– još bih dodala malo ulja na vatru.
– gospon Golub, kako komentirate ???
– rast Solarisa 100% (od vaše prodaje).
– ili da vam ne bude dosadno, zašto se bez problema može dosta KSST kupiti ispod 500kn.
– za razliku od gospon Lopine i mog prijatelja Spliće (ČIK POGODI pod kojim nickom sada piše moj prijatelj Splićo),
– gospon Goluba ubrajam u grupu investitora koji znaju zaraditi.
– ali je nezgodno kad vam se dogodi jedna ovakva serija promašaja.
– i nikako mi nije jasno zašto sve više i više investitora na ovoj burzi prelazi u najveće burzovne kockare.
– o.k. vaš novac, vaš problem gubitka ili dobitka, odnosno ako gubite, gubite svoj novac.
– zašto se upuštate u takve rizike ???
– burza je rizična, dionice su rizične, ali postoji i tip investiranja u dionice u kojima je rizik gubitka minimalan.
– točno je i to kako se na tom tipu dionica ne može puno zaraditi.
– ali jednim pametnim izborom investicija (ne špekuliranja), prateći cikluse može se zaraditi dobra lova.
– vaša lova – vaš izbor – uživajte vi meni u vašim investicijama.
– I love this game.
Pozdrav !
Vrlo jednostavno…
ni bog isus nije mogao znati da su toliko nesposobni da unatoč 11 zainteresiranih neće znati prodato Badel. Ali kako nema ulagača koji se ne može pohvaliti promašajem tako i ja promašujem[emo_mrgud]
Drugo….zna se kome sam prodao Solaris i da ga taj isti može napuhnuti pa onda uvaliti dugoročnima, jer Solaris nema zašto rasti – da ne ulazim u ponavljanje ponovljenog.
A kaj se k.plastenika dotikavle već u nekoliko navrata sam s Njenog računa prodao po 550 – 530 a kupio ispod 500 pa ću to opet napraviti[emo_smijesak] tak da mi jako paše da ga ima ispod 500….
ni bog isus nije mogao znati da su toliko nesposobni da unatoč 11 zainteresiranih neće znati prodato Badel.
Badel.
– dug/kapital 600.18% .
– I love this game.
Pozdrav !
Drugo….zna se kome sam prodao Solaris i da ga taj isti može napuhnuti pa onda uvaliti dugoročnima, jer Solaris nema zašto rasti…
Solaris.
– stvarno mi je žao što sam na toj dionici ošišala vas umjesto gospona xy po još većoj cijeni.
– SLRS, to je bilo stvarno jeftino, zbog toga sam ga i kupila.
– vi ste uočili kako se to čudo bez problema može napucati,
– ali to isto je uočio i gospon xy,
– stvarno se može napucati, ali izići iz toga ???
– nije da SLRS ne vrijedi, on je stvarno jeftin i na ovim cijenama.
– ali ima većinskog vlasnika koji uzme osobno kredit od Solarisa po 2%kta, a firmu zadužuje po 10%kta.
– tu imamo dobru firmu ali lošeg većinskog vlasnika koji izvlaći lovu na svoj račun i nije ga briga za male dioničare pušioničare.
– I love this game.
Pozdrav !