Naci ces decka?
Zaposlit ces se?
Napokon ces se odseliti od roditelja?
[/quote]
I ja mislim isto, kolegica Ivana je pogubila sve dobivene novce pa i dalje je pod ludim gljivama kako zarađuje nove makete vozila.
Ako se dobro sjećam kupovala je sumanuto KODT na 1400kn, HT na 290kn, Validus na 13kn… da ne nabrajam dalje….
otkud ti ideja da pada produktivnost rada? svugdje u svijetu raste, a posebno u usranim državama, a najviše u gčkoj i irskoj.
Smo baš sigurni da produktivnost rada raste po svijetu?
Evo tablica produktivnosti rada od 98′ do danas.
Malo koja zemlja je napredovala, dok su Litva, Latvia i Estonija jako dobro napredovale i usprkos gospodarskoj klimi.
Zanimljivo je i da te zemlje po Gallupu drže prva mjesta država sa najoptimističnijim stanovništvom u EU.
http://www.eustat.es/elementos/ele0002500/tbl0002544_i.html#axzz2KZZPfbdT
gledam ovo danas, sto ne kupis jucer, danas je skuplje, bolilo je npr. dokupiti viro po 639nesto kao ici kod zubara, ali sam srecom obavio. nadam se da jos uvijek vrijedi ono iz beara, sto propustis kupiti po dobroj cijeni, dobra ako ne ista cijena ce se vratiti za pola godine ili godinu dana. morati cu i ovaj nalog na drugoj dionici dignut i poklopiti, a ne cekati.
Ako već voliš šečerane, si razmišljao o IPKK-a?
To bi ti bilo ok za diverzifikaciju u tom sektoru.
@Drevil
Ako već voliš šečerane, si razmišljao o IPKK-a?
To bi ti bilo ok za diverzifikaciju u tom sektoru.
sad sam blizu desetak posto portfelja u viro, portfelj dovoljno zaslađen:),
otkud ti ideja da pada produktivnost rada? svugdje u svijetu raste, a posebno u usranim državama, a najviše u gčkoj i irskoj.
Smo baš sigurni da produktivnost rada raste po svijetu?
Evo tablica produktivnosti rada od 1998 do danas.
[/quote]
rekli smo u krizi, znači usporedba 2007/2008 – danas (brojke su bolje nego 2011.).
ESP 103/108
IRL 127/143
POR 74/76
USA 138/144
Grčka je ovdje još u padu, na drugim izvorima sam vidio da raste.
to svakako.
Pa jasno je da u krizama raste produktvinost rada/radnika jer sa manje inputa radi isto ili manje ali ne toliko manje koliko bi smanjivanje inputa dalo misliti.
I onda dobiš surge kapitala koji ti daje produktivnost ali i uništava jer izgubiš kvalitete steknute u krizi.
Kina ti ima grdi crowing out efekt gdje masa kapitala uz rast cijene rada uništava i produktivnost i efektivnost.
Kina ti ima grdi crowing out efekt gdje masa kapitala uz rast cijene rada uništava i produktivnost i efektivnost.
opet on na Kinu s nekom opskurnom teorijom… ko da bacaš jaja na buldožer.
izgleda da se danas otkrilo hupz i smjesak mi vratilo na lice, a rekao bih da je prica je tek pocela[emo_smijesak]
Informanka.
– nemam za napisati ništa pametnog osim što sam i danas zaradila bezobrazno punooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!
– I love this game.
Pozdrav !
I meni je prinos 21 % , pa nemam blage veze s dionicama…….kaj ste Vi sad
pametniji od mene, a prepucavate se stručno i pojmovno, da se sve praši…?
– gospođa Miami ima prinos od 21% (moje iskrene čestitke).
– ali i moj prijatelj Splićo ima isti prinos kao i gospođa Miami.
– evo kako ga je ostvario (cijene ću zaokružiti zbog lakše matematile).
– Splićo je nekad davno imao 10.000kn (dobio od mame i bake) te je za te novce kupio INGR-r-a točno 25 dionica, (400kn dionica).
– ali igrica nije išla u dobrom smjeru te je 1.1.13. dionica došla na 3kn,
– te je Splići portfelj došao na 25 dionica x 3kn =75 kuna.
– ali nakon dugog tmurnog vremena pojavilo se sunce odnosno mom prijatelju Splići portfelj je takoreći preko noći porastao 21%.
– sada Splići nije više portfelj 75 kuna, s tim porastom od 21% Splićo danas ima respektabilnih 90 kuna i 75 lipa, te opravdano razmišla o budućim zaradama.
– Splićo je i više nego o.k. investitor jer njega stvarno ne zanima kako će knjižiti taj gubitak od 9.909,25 kn (uostalom to i nije neki veliki novac).
– najvažnije u cijeloj pričici je kako sada Splićo zarađuje.
– “ČIK POGODI” pod kojim nickom sada piše moj prijatelj Splićo.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana7 i dalje ne želi otkriti, na kojem portfelju je zaradila. Na svojim ili
tuđim novcima.? I naravno, koje veličine , su njeni osobni novci, a koliko su narasli novci nekih ulagača , koje portfelje vodi…..
Takodjer, kod vođenja tuđih portfelja investitora, uloga investirora nije
zanemariva, naročito, ako sam vodi politiku kupnje i prodaje…
Ne znam stvarno s čim se Ivana7 može osobno pohvaliti.
Vrijeme je da se razjasne misterije oko portfelja
-A- koji vodi cijela ekipa
-B – onaj s kojim se ona malo igra…
p.s. brokersko društvo, danas mi više pomaže u izračunima i prijedlozima,nego
prije – i to besplatno. Tako, da mi je , kao amateru- danas , puno lakše
neke stvari računati …..