kako ne, ni oni nisu mogli ignorirati pad kreditnog rejtinga pa se sad cepusaju tko ce sto ugrabiti prije nego udjemo u EU [emo_smijeh]
[/quote]
– strani ili domaći investitori, stvarno nemam pojma.
– razročava li se lova u bankama, i za to stvarno nemam pojma.
– ali pratim promete, i tu vidim sve.
– dosta dugo, prometi su 5-10M, s tim da dnevne promete od cca 5 milijun kuna mogu tokom godine raditi sami mirovinci.
– zadnjih mjesec dva, prometi 10-20M.
– ovaj tjedan prometi preko 20M.
– upravo rast tih prometa podiže Crobex.
– ako ti dnevni prometi budu rasli 30-50M, jako brzo će doći Crobex na 3.000 bodova.
– ova godina će biti različita od ostalih, možda neće biti proljetne dobitonosne prodaje jer ovo ljeto ulazimo u EU.
– činjenica je kako puno toga raste, neke dionice s razlogom jer su bile na dnu i debelo podcijenjene, a dosta toga ima što će sigurno bankrotirati ali i to raste kad sve ostalo raste.
– da li sada kupovati, nemam pojma, velika većina kapitala mi je u dionicama pa me problem tog tipa ne brine.
– očekivala sam manje korekcije, ali ih u ovoj euforiji jednostavno nema.
– moram pohvaliti i ovu vladu jer su s nikakvim bankarskim kamatama, porezom na nekretnine, bezperspektivnom poduzetničkom politikom, velikim porezom na zlato (a i da hoćete nemate u RH za kupiti investicijsko zlato) – ovo su samo neke od vladinih mjera s kojima su oživjeli odnosno dali vjetar u leđa našoj burzi.
– zbog tih vladinih mjera ja stvarno ništa ne radim a bezobrazno puno zarađujem.
– svaki dan kad upalim komp. čudim se koliko sam puno zaradila a nisam ništa radila.
– a ova vlada koju jedino ja podržavam na ovom forumu neće mi na moju zaradu naplatiti ni kune poreza.
– I love this game.
Pozdrav !
danas moje lete, kao i ukupno gledano cijelu ovu godinu.
– tko leti, vrijedi.
– tko ne leti, ne vrijedi.
– I love this game.
Pozdrav !
Dionice prema kojima su ispitanici najviše bullish su Adris d.d. (povlaštena), Tisak, Valamar Adria holding d.d., Končar EI d.d., Podravka d.d. te AD Plastik d.d.
pravilo broj 1:
Bull market je zabavniji od bear marketa. [emo_palacg]
– danas sam dobre volje pa ću vam odati neke najveće investicijske tajne.
– pravilo broj 1:
– “ako mislite zaraditi, ne smijete izgubit.”
– ostala pravila:
– “tko izgubi dobitak, dobije zgubitak.”
– “tko utekne s bojišta doživi da se ponovno bori.” (stop loss).
– “bolje vam je živjeti 100 godina kao miljuner, nego 7 dana u bijedi.”
– “bolje je biti bogat nego ne biti.”
– za gospon Barmena:
– “bolje izdati knjigu nego prijatelja”. (xy).
– i za kraj:
– “ne vjerujte ženi koja laže.” (analize i preporuke za kupnju stručnih…)
– I love this game.
Pozdrav !
– ova godina će biti različita od ostalih,
Naci ces decka?
Zaposlit ces se?
Napokon ces se odseliti od roditelja?
@twixer – slažem se, to je i poanta priče o velikoj ribi u maloj lokvici. JA uvijek kažem, neka ode na USA tržište gdje je beznačajan, i neka preko bloga i inih pokuša ovaj projekt koji je napravio na ZSE. Ne kažem da sve firme koje on drži ne vrijede ali malo koja od njih ima uopće izvještaj na kraju godine duži od 4 strane – što je smijurija i vani se gleda kao treći svijet investiranja. Bez konkretnih projekcija i podataka vjeruje se što on kaže, dok se vidi na barem dvije od njegove 4 miljenice da je propalo. Ali herd je herd.
Vrlo se lako moze provjeriti interes stranih ulagatelja. Umjesto da pises blog pises na Seeking Alpha. A ako su ti clanci citani Seeking Alpha te jos i placa za to pisanje.
– tko leti, vrijedi.
– tko ne leti, ne vrijedi.
– I love this game.
Pozdrav !
zivjela nam grunfova mudrost i nase alan fordovsko okruzenje!
plus od pocetka godine i ocekivana dividenda daje zajedno 20%, vise mi do kraja 2013. ne treba, prosjek P/E portfelja popeo se do 10, vidjeti cemo nakon godisnjih fi.
DDJH se trejda na vecoj multipli nego Facebook, a ARNT nego AMZN.
Mislim moguce je da ce profit DDJH rasti brze od Facebooka i profit ARNT brze od AMZN samo je ljude van Hrvatske tesko uvjeriti u to.
DDJH (50%) prihodi rastu brže nego FB (40%) u zadnjem kvaratalu, a AMZN je neto, a skoro i bruto gubitaš.
Nego reci mi, pad osobne potrošnje… jel to proces koji ima početak i kraj ili konstantno nepromjenjivo stanje? Kako se kretala osobna potrošnja 2007. godine i kakvo je to bilo vrijeme za nove investicije i shodno tome kakva je korelacija između tih fenomena.
I meni je prinos 21 % , pa nemam blage veze s dionicama…….kaj ste Vi sad
pametniji od mene, a prepucavate se stručno i pojmovno, da se sve praši…?
DDJH (50%) prihodi rastu brže nego FB (40%) u zadnjem kvaratalu, a AMZN je neto, a skoro i bruto gubitaš.
Nego reci mi, pad osobne potrošnje… jel to proces koji ima početak i kraj ili konstantno nepromjenjivo stanje? Kako se kretala osobna potrošnja 2007. godine i kakvo je to bilo vrijeme za nove investicije i shodno tome kakva je korelacija između tih fenomena.
AMZN nije netto gubitas ali funkcioniraju vise kao non-profit organizacija nego kao ozbiljna firma. Medutim, ljudi vjeruju da ce pobiti svu konkurenciju. U AMZN multiplu su ugradjena enormna ocekivanja da ce firma jednog dana povecati margine zarade jer ce u medjuvremenu ubiti svu retail konkurenciju. Ja to ne bih preporucio nikome, ali ne bih ni shortao u ovom trenutku.
Potrosnja je u Hrvatskoj funkcija sposobnosti gradjana i drzave da se zaduze. U Hrvatskoj se stanovnistvo smanjuje, postaje starije(trosi manje) i svakim je danom sve manje produktivno. Odrziv rast svake ekonomije se temelji na rastu populacije i rastu produktivnosti. U Hrvatskoj se rast ekonomije temelji gotovo iskljucivo na rastu duga. U 2007-oj sposobnost zaduzenja drzave i gradjana je bila na vrhuncu i shodno tome i potrosnja je dozivjela vrhunac.
Pad potrosnje nemoze trajati vjecito, ali moze trajati jako dugo. U stvari trajat ce sve dok god se stanovnistvo smanjuje i produktivnost pada. Amerikanci su zaustavili trend pada potrosnje jer se vlada masivno zaduzila i kompezirala smanjenje osobne potrosnje. Hrvatska vlada to nemoze napraviti. Ona u ovom trenutku moze samo povecavati poreze i rezati kapitalna ulaganja kako bi zatvorila masivne rupe u proracunu.
Ukratko, kada Hrvatska vlada nadje nacina da se dodatno zaduzi doci ce do rasta potrosnje. Mozda to bude ovaj mjesec, a mozda za 10 godina.
Ovo sve ne znaci da ce burza padati ako padne domaca potrosnja jer mnogi prodaju robe i usluge van Hrvatske.
otkud ti ideja da pada produktivnost rada? svugdje u svijetu raste, a posebno u usranim državama, a najviše u gčkoj i irskoj.