pravilo broj 1:
Bull market je zabavniji od bear marketa. [emo_palacg]
konacno da vidim kako i to izgleda[emo_palacg], kao dionicar born and raised u bearu, ne znam za bolje[emo_smijeh]
Bull market je zabavniji od bear marketa. [emo_palacg]
Logika kaže da je na ZSE ( pardon ako smetam, jel to ovdje tema? ), sve u što će se pretakati dobit s KORFa.
Da li je to ADPL, Đuro, Petrokemija, Vupik ili sve pomalo budemo vidjeli.
Čovjek ima znanje i povjerenje ulagača i to će i dalje kapitalizirati ma što god tko rekao.
@Niminada
On je podosta velika ribica za ovu malu lokvicu.
Pošto je on najveća ribica onda on jede sve a oni pametniji i sposobniji koji nemaju toliku veličinu ga ne ugrožavaju.
Dakle samo veličina je prednost.
Ali dolaskom stranih ulagača sa daleko masivnijom konstitucijom naša velika ribica postaje mala i ima pun više prijetnji.
No, sada ga svi slijede jer ga slijede svi(drugi).
Kada dođu veliki igrači oni mogu imati totalno drugačiji vid stvari i ako ništa, samo rast drugih dionica će oduzeti značaj sa naše ribice.
Pazi se dolaska stranih veličina jer se njemu game tada jako mijenja.
Čini mi se da je dobar dio tvrtki u koje vrijedi ulagati on pokrio.
Ako uđu velik igrači a vjerujem da hoće, u što će ulagati?
U brodare i našu građevinu?
Kakva je budućnost HT i INA, jesu li baš toliko podcjenjeni da ih idu pumpati?
Meni se ČINI da bi ulaskom velikih riba sve male ribice mogle dobro proći, a pogotovo u njegovim favoritima.
Zasto bi uopce strane velicine dosle investirati na ZSE u dionice?
DDJH se trejda na vecoj multipli nego Facebook, a ARNT nego AMZN. Mozda netko pokusa privatizirati nesto od drzavnog portfelja, ali to obicno znaci uci u orvoren rat sa radnicima.
Mislim moguce je da ce profit DDJH rasti brze od Facebooka i profit ARNT brze od AMZN samo je ljude van Hrvatske tesko uvjeriti u to. Oni ne citaju ni blog ni jutarnji list. Svi oni vide Hrvatsku kao distressed market i takvu su cijenu spremni platiti. Bio je JP Morgan u Podravci pa je Mrsic ostao sokiran “sramotno malom ponudom”. Druge cak nisu ni posjetili.
Sve receno free float vecine kompanija na ZSE je vrlo mali i ne trebaju ti uopce strani investitori da ih napumpas u stratosferu.
Čini mi se da je dobar dio tvrtki u koje vrijedi ulagati on pokrio.
Ako uđu velik igrači a vjerujem da hoće, u što će ulagati?
U brodare i našu građevinu?
Kakva je budućnost HT i INA, jesu li baš toliko podcjenjeni da ih idu pumpati?
Meni se ČINI da bi ulaskom velikih riba sve male ribice mogle dobro proći, a pogotovo u njegovim favoritima.
HT ima vrlo privlacan yield i vrlo slabu konkurenciju. Problem je sto su mu trzista Hrvatska i BIH gdje kupovna moc stanovnistva pada kao kamen.
Brodari koji prezive ce vrijediti puno vise za 5-6 godina, samo je pitanje ko ce uspjeti prezivjeti. Ko zna koliko se ovaj supply/demand poremecaj trajati.
domach 1984
Kada dođu veliki igrači oni mogu imati totalno drugačiji vid stvari i ako ništa, samo rast drugih dionica će oduzeti značaj sa naše ribice.
[/quote]
Niste primjetili da su već stigli ?
@twixer – slažem se, to je i poanta priče o velikoj ribi u maloj lokvici. JA uvijek kažem, neka ode na USA tržište gdje je beznačajan, i neka preko bloga i inih pokuša ovaj projekt koji je napravio na ZSE. Ne kažem da sve firme koje on drži ne vrijede ali malo koja od njih ima uopće izvještaj na kraju godine duži od 4 strane – što je smijurija i vani se gleda kao treći svijet investiranja. Bez konkretnih projekcija i podataka vjeruje se što on kaže, dok se vidi na barem dvije od njegove 4 miljenice da je propalo. Ali herd je herd.
@Samby – koji veliki igrači?
@Niminada – pa normalno u izvoz a efektivno to brodari jesu. Vjeruj mi, vrlo će malo stranih ulagača ulagati u nešto tako netransparentno kao KORF.
Niste primjetili da su već stigli ?
kako ne, ni oni nisu mogli ignorirati pad kreditnog rejtinga pa se sad cepusaju tko ce sto ugrabiti prije nego udjemo u EU [emo_smijeh]
Informanka.
TO JE TAJ DOBAR OSJEĆAJ.
– danas, fan, fan, fantastično.
– stvarno ne pamtim kada sam u jednom jedinom danu kao danas zaradila brdo love.
– ja ne reklamiram svoj portfelj, ali sam preporučila portfelj gospon Drevila koji je po mojem ukusu kad su investicije u pitanju.
Informanka.
TO JE TAJ DOBAR OSJEĆAJ.
– ovaj tjedan, fan, fan, fantastično.
– stvarno ne pamtim kada sam u jednom tjednu zaradila ovako punooooo.
– I love this game.
Pozdrav !
Da stvarno, koji veliki ulagači?
Pa ja sam vidio samo Muju i Hasu.
Recimo gospon Todorić preuzel bi Mercator i pol Srbije, ali nema za plaće radnika. Ne bi ga nazval baš ulagačem. To kaj tip ima neke projekte kaj bi mu EU trebala dati novce je neizvedivo.
Kod jaaaaaaaaaaaaaaaako velikih poduzeća, što Agrokor je, fondovi iz EU ne daju lovu, jer se podrazumijeva da isti imaju dovoljno love da sami ulože.
Ili su čuli da ovaj ulaže samo kunu, pa je prošlo (ili bu moral vratiti novac)
Onda se preti da ne bu više ulagal ak bu moral vratiti državnu zemlju di krave uzgaja.
Koja 13 -ica. IVA, daj se skoncentriraj. ako buš mi tak izgubljena uzmem te dva dana na Plitvice za 14-15-16-17. Previše mi radiš. [emo_mrgud]
Rijeka, jel Vam vrijeme u redu? PUSA. [emo_smijesak]
lp[emo_namigusa]
PS: Sada je točno dva sata i 10 minuta,