Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

stotka ovcici, bio sam i ja takav dugo godina dok mi nije do kraja sjelo kolika su ljudi *ovna. Sada zanimanje: cinik, cilj: fym

Usput danas rzu i galopiraju moji konji, osjecam se kao Ben Hur na ovoj burzovnoj stazi.

….

Pošteno bi bilo reći da je DAX u toj godini narastao više od od tih 28% (oko 34% ako sene varam), tako da bi tom logikom od vaše metoda bila metoda čistog kupovanja indexa 🙂

Kad će "vaša metoda" 3 godine za redom donjesti prinos za 10% veći od čistog DAXa, e to je onda nešto za hvaliti se 🙂
[/quote]

FYI:
Previous Close: 7,707.54 52-Week Range: 5,914.43 – 7,789.94 1-Year: +20.06% !!!!!!!! (friško skinuto s Bloomberga, i bruto) Dakle, nekih 8% manje od mog net-a (nakon troškovima trgovanja).

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Kinezi su iscrpljeni, također.

Ja mislim da su Kinezi pretjerali sa friziranjem statistika i ulagaci im sve manje vjeruju. Jucer sam pratio reakcije na objavu izvrsnog kineskog PMI-a. Izuzev Kine gotovo da ih i nije bilo.

Mislim u istom mjesecu povecanje izvoza od 14% i pad PPI od 2%. Ipak je tesko za povjerovati. Uz to CAT je objavio da su ih izvarali kada su kupvali kinesku tvrtku prosle godine.

S druge strane ovo je period tranzicije vlasti u Kini kada je razim najranjiviji. Oni nece zaliti stimulacija i novca do proljeca kada bi se novi vladari trebali ucvrstiti na vlasti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ja mislim da su Kinezi pretjerali sa friziranjem statistika i ulagaci im sve manje vjeruju. Jucer sam pratio reakcije na objavu izvrsnog kineskog PMI-a. Izuzev Kine gotovo da ih i nije bilo.

Mislim u istom mjesecu povecanje izvoza od 14% i pad PPI od 2%. Ipak je tesko za povjerovati. Uz to CAT je objavio da su ih izvarali kada su kupvali kinesku tvrtku prosle godine.

S druge strane ovo je period tranzicije vlasti u Kini kada je razim najranjiviji. Oni nece zaliti stimulacija i novca do proljeca kada bi se novi vladari trebali ucvrstiti na vlasti.

gledam prije mjesec dana emisiju s Goranom Milićem kako ide po americi pa je skrenuo do CAT HQ-a. Pokazuje mu neki direktor novi bager i priča kako im u HR raste prodaja enormnim stopama i očekuju da će se tako nastavit još godinama sigurno… bila je to repriza emisije koja je snimljenja 2007. Šta misliš šta je taj direktor pričao na sastanku kad je predlagao kupnju kineske podružnice?

Kina je uspješno obavila soft-landing i ponovno ubrzava, najavio sam vamto prije 6 mjeseci kad su bili na dnu, sad su 20% više a trebaju još barem toliko da se uopće počne pričat o fair value. posljednje preostalo podcjenjeno globalno tržište dionica.

Uzeo sam AAPL na 454.

koncept zaposljavanja visokoobrazovanih ljudi za 1600hrk jeste rezultat necije mentalne bolesti, takosto je nemoralno, degradirajuce i ponizavajuce za bilo kog akademskog gradjanina ove zemlje SRAMOTA[emo_bijesan]

Za mene, visokoobrazovnog akademskog gradjanina ove zemlje i intelektualca, nije sramota raditi za 1600kn. Cak stovise, trenutno radim i za manje, nesto sto volim i sto me ispunjava i usput skupljam dragocjeno iskustvo i znanje koje cu, nadam se, u buducnosti moci adekvatno i naplatiti. Ono sto je prava sramota, je raditi samo i iskljucivo radi novca, i k tome jos raditi lose…
[/quote]

u konačnici se sve svodi da je cilj radnika za što manje rada dobiti što više novaca, a cilj poslodavca je obrnut

gledam prije mjesec dana emisiju s Goranom Milićem kako ide po americi pa je skrenuo do CAT HQ-a. Pokazuje mu neki direktor novi bager i priča kako im u HR raste prodaja enormnim stopama i očekuju da će se tako nastavit još godinama sigurno… bila je to repriza emisije koja je snimljenja 2007. Šta misliš šta je taj direktor pričao na sastanku kad je predlagao kupnju kineske podružnice?

Gledanje Gorana Milica je lose za tvoje mentalno zdravlje, a da ne govorim o financijskom uspjehu.

CAT je rekao da je greska njihova da su to lose odradili jer su u isto vrijeme bili zaokupljeni puno vecom akvizicijom.

Ja sam long FXI, ali gotovo sigurno cu izaci do kraja travnja.

Moj call bi bio FXI long najdalje do , a onda out. Vidjet cemo.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Uzeo sam AAPL na 454.

ja šorto na 459 ali siću neku. očekujem klasično pretjerivanje do cca 400. danas možda neki plusić, a sutra nastavak jučerašnjeg filma. 700 je bilo pretjerivanje pa zašto ne bi bilo i 400? puno ljudi će tu pare pogubiti a to i je smisao burze.

who dares, wins

Usput danas rzu i galopiraju moji konji, osjecam se kao Ben Hur na ovoj burzovnoj stazi.

Informanka.

TO JE TAJ DOBAR OSJEĆAJ.

– danas, fan, fan, fantastično.
– stvarno ne pamtim kada sam u jednom jedinom danu kao danas zaradila brdo love.

– stvarno se radujem što se ista stvar dogodila i gospon Drevilu.
– ja ne reklamiram svoj portfelj, ali sam preporučila portfelj gospon Drevila koji je po mojem ukusu kad su investicije u pitanju.
– upavo na nekim dionicama koje reklamira gospon Drevil sam danas zaradila fenomenalno veliku lovu.

– a tek smo na Crobexu 1.900 .
– danas nisam pumpala niti jedu moju veću investiciju, stvarno je super, kada je moja roba tražena na tržištu i cijena ludo raste.
– ovih dana sam i prodavala, zlato i neke nelikvidne dionice koje su narasle.
– imam sada nešto slobodne love, ali nemam pojma što bih kupila.
– a ovo što mi ludo raste stvarno nema smisla prodavati jer će sigurno nakon izvješća još rasti, pa potom dolaze velike dividende.

– to je taj dobar osjećaj kada u jednom danu na velikom portfelju zaradim kao kešolovci na dvogodišnjem oročenju ali nakon dvije godine a ja u jednom jedinom danu.

– I love this game.
Pozdrav !

In memoriam.
– danas nas je napustila svima nam draga dionica VLDS.
– svim ožalošćenim tvz. malim dioničarima-pušioničarima moja iskrena sućut.

Pitam se zašto nam nema gospon Lopine na ovoj temi ???

– znam, čita on i prati ovu temu i klika mi jedinice.
– ali ću biti pristojna i izraziti mu iskrenu sućut za dionice iz njegova portfelja.

– polako ali sigurno napuštaju nas dionice meda i mlijeke te odlaze na put u vjećna lovišta (Đakovština…………Validus).
– popis tih dionica je dug, ja sam navela samo prvu i zadnju, ali na žalost to svakako nije kraj, jer su na tom putu meda i mlijeka još desetine dinica.

– I love this game.
Pozdrav !

Kina je uspješno obavila soft-landing i ponovno ubrzava, najavio sam vamto prije 6 mjeseci kad su bili na dnu, sad su 20% više a trebaju još barem toliko da se uopće počne pričat o fair value. posljednje preostalo podcjenjeno globalno tržište dionica.
[/quote]

Pazi se Kine, soft landing ili ne, znas da su prepuni nekretnina jer time centralna vlast pumpa rast GDP-a kojeg sam rast na nekretninama čini neodrživim.

Ne kudim Kinu, ali mislim da bi njihova statistika mogla biti gora od Grčke statistike.

Danas nemaš info koliko je zapravo praznih stanova na tržištu i kolika je potražnja godišnje. Dok to god nemaš, nemaš realnu sliku, a njihova ekonomija sve mi sliči na Enron.

Priča se o 20 milijuna stanova, i istina to je malo na milijardu ljudi ali kada izračunas prosječnu cijenu stana koja je debelo iznad standarda tj potrošnje građana onda vidiš da je tu realno mnogostruko veći faktor utjecaja od običnog stana jer su sami po cijenama napumpani i svaki je 3x vrijednosti neke normalnije ekonomije.

Tih 20 milijuna stanova je onda utjecaj kao 60 milijuna proporcionalno za neku zemlju sa nizim cijenama stanova a to je već ogroman broj.

Kina je tu, raste i ostaje ali veličina je usporava, i ima sve bolesti ovakovg rasta ekonomije.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

In memoriam.
– danas nas je napustila svima nam draga dionica VLDS.
– svim ožalošćenim tvz. malim dioničarima-pušioničarima moja iskrena sućut.

Pitam se zašto nam nema gospon Lopine na ovoj temi ???

– znam, čita on i prati ovu temu i klika mi jedinice.
– ali ću biti pristojna i izraziti mu iskrenu sućut za dionice iz njegova portfelja.

– polako ali sigurno napuštaju nas dionice meda i mlijeke te odlaze na put u vjećna lovišta (Đakovština…………Validus).
– popis tih dionica je dug, ja sam navela samo prvu i zadnju, ali na žalost to svakako nije kraj, jer su na tom putu meda i mlijeka još desetine dinica.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana

Pa DKVS i Validus nisu stalno padali.Dalo se tu zaraditi lijepih novaca.
INGRA na 3 mi je bila pun pogodakA i igh na 420 je bio jako solidan.
A onda sam se malo zaletija dva tri puta u BADEL.
A sada sam već u INDG.Skupljam i LPLH.

A BRIN,JDKP,SLPF i FMPS i QUNE mi za sada ne stvaraju gubitke,ali ni dobitke.
Tu sam dugoročno.
Ide mi jako dobro,a naročito sa malim slobodnim trejderskih kešom.

[/quote]

New Report

Close