Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@James

Ove stvari koje si “protuargumentirao” nisam naveo kao razloge za kupnju ADPLa nego samo kao pozitivnu stranu te kompanije…Razlozi za kupnju trebali bi se prvenstveno naci u trenutnom poslovanju ADPL, investicijama te potencijalom koje donose te investicije..Pogotovo Rusija i ponovni oporavak EU sto sam naveo dalje u postu koji si citirao…Vec je domach gore odgovorio pa necu ponavljati

Naravno ako netko ima argumente zasto bi adpl bio za “sell” rado ću ih poslušati

...

@Davor

Rast od 2009 nije organski rast nego uglavnom potaknut FED-om i akomodativnim politikama.
On daje prostor ekonomiji ali na donjoj strani ne na gornjoj tj pravom rastu.
Tvoj pogled je u redu ali moraš razlikovati organiski rast i onaj koji je umjetno stvoren.
Onaj koji ja ocekujem je rast ekonomije uz rast kamatnih stopa i onda smanjivanje i naravno recesiju kada se inflacija zahukta.
Ovo od 2009 ne smatram rastom kako spada, bar ja ne.

To je u redu što kažeš. No što ako opet iskrsnu problemi u Italiji ili Španjolskoj, francuskoj, eu pregovori, američki dug i sl. to bi opet odgodilo rast kamatnih stopa, oporavak, inflaciju, a prinosi na portfelj bi stagnirali ili čak padali. Mada takve probleme malo ljudi očekuje ipak spadaju u red nepoznanica što predstavlja određeni rizik. kako upravljati tim rizikom? Taj rizik nije ništa manji nego da sada kupiš recimo Goldman sachs -ti su rizici potpuno jednaki.
zato je bolje gledati mikro, a ne makro.
lijep pozdrav

Informanka.

– u jednom ne tako davno napisanom postu sam napisala kako bih u ovoj godini bila zadovoljna s prinosom 10-20%.
– portfelj mi uzastopno raste već 7 tjedana.
– u 3 ovogodišnja tjedna planirani prinos za ovu godinu 10-20% je ostvaren.
– a tu još trebam pridodati očekivani dividendni prinos cca 5%, nakon dividendi cijene dionica padnu za dividendu pa i preko toga ali se i oporave ako je dionica o.k.

– I love this game.
Pozdrav !

Za uzeti 10 – 20% dovoljno je sutra kupiti Badel. [emo_novac] Ugovor s kinezima, ugovor s podravkom, dubinsko snimanje u tijeku…..država kompenzirala nedavno po 100 kuna, cijena trenutno 48,50kn. Fakat Best buy.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Zlato.

– na ovoj temi sam vam napisala donji target za zlato i još nadodala kako će rasti, sve sam pogodila.
– prodala sam 2/3 , nije neka zarada jer nisam imala puno toga.
– još se tu učim pa me je strah upucati veću lovu da mi se ne dogodi kao na DAX-u.
– stvarno se tu može zaraditi s polugom na većim oscilacijama a može se i izgubiti, zbog toga oprez.

– I love this game.
Pozdrav !

Za uzeti 10 – 20% dovoljno je sutra kupiti Badel.

BDEL.

– kada investiram u takav tip investicije ne volim o tome pisati na ovoj temi, jer to spada u špekulaciju.
– ali zašto ne zaraditi na burzi.
– kada ulazim u takve investicije to mi je svakako sitna lova jer je rizik prevelik, a taj rizik nosi i velike zarade.
– najveća lova koja se gubi na burzi (cca 90% investitora) su upravo dionice ovog tipa.
– možete vi pogoditi zaredom 4-5 puta, a onda će te na nekoj investiciji zbog vaše pohlepe pogubiti svu zarađenu lovu plus vašu vlastitu.

KSST.
– i na toj dionici druka gospon Golub, činjenica je kako je jedan veliki druker na toj dionici zaradio za stan i više nije podstanar (Smart).
– a taj KSST kako onda, tako isto i danas ne vrijedi ništa.
– a moglo se na KSST punooo zaraditi, moja najveća greška je bila u tome što sam imla samo 5 tih dionica, ali za takvim greškama ne žalim.

SLRS.
– i na toj dionici je drukao gospon Golub, dizao je cijenu te sam mu skupo uvalila dionice SLRS.
– kako tu nije bilo ništa od velikog rasta gospon Golub tu izlazi iz pozicije i cijena pada, ja tu radim veliku grešku ne kupujem na jeftinim cijenama (a i nije greška jer jednostavno nisam imala slobodne love).
– a tu nisku cijenu uočava i najveći druker na našoj burzi, akumulacija pa veliko dizanje cijene, ali nije prodao kao gospon Smart te je još uvijek podstanar.

– kako na SLRS tako je i na dosta dionica, stvarno nije problem s ne tako velikom lovom podići cijenu dionice ali je stvarno veliki problem ili nemoguća misija izići iz investicije s velikom lovom bez znatnog rušenja cijene.

– I love this game.
Pozdrav !

BDEL
Od kad su sami sebi pojeli bilancu(2009), počeli su sa restruktuiranjem koje je značajno do sad napredovalo.
Svake godine polako cca 10% veći prihodi i 10% manji rashodi. Čak su ovaj treći kvartal ako se ne varam došli na pozitivnu nulu.
Država pomogla otpisivanjem rashoda i time dobila udio koji će vrlo vjerojatno sada moći dobro naplatiti s obzirom na potencijal Badela koji očito nitko ne vidi.
Turn-over situacija ili kako se već zove, prelazak iz gubitala u dobit se dobiva jednostavnim izračunom čak kroz 2013-2014 godinu ČAK pod državnim vlasništvom, a kamoli ako ga preuzme privatnik koji god bio…a od povlaštenosti tranzicije iz državnog i privatno vlasništvo možete vidjeti na Bakićevom blogu. Ako nastave s ovim restruktuiranjem, a koliko vidim odlično im ide pogotovo ovo s Podravkom i kinezima, možemo gledati potencijal preko peer grupa i viditi gross margin, EBITDA-u i ostale parametre koji mom oku daju potencijal neto dobiti čak 30-50 kn u budućnosti. Podcijenjenost ove firme je zbog enormno zadanih gubitaka u bližoj prošlosti, ali ja Fundamente gledam malo drugačije od statičkog pogleda…
Due diligende se ne radi baš bezveze, mnogi uvide potencijal i potencijal glupe države koja je ovo kadra jeftino prodat, ali kako god bilo, uvjeren sam da ne bum loše po BD62-R-A

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

Podcijenjenost ove firme je zbog enormno zadanih gubitaka u bližoj prošlosti,

BD62

– u prethodnom postu moja greška (napisala sam Badel bez a), burzovno BD62.
– točno dionica je potcjenjena zbog tih gubitaka iz prošlosti.
– ali te iste gubitke ili kredite koje imaju treba i vratiti (banke ne opraštaju).
– a sada hoće li oni raditi kako bi bankama vraćali kta. nemam pojma.
– puno bi bolje bilo firmu baciti u stečaj pa krenuti od nule, (tada gube banke i dioničeri), i stavi se novo ime BD13.

– nemojte tu navlačiti investitore, jer ovo je očita špekulacija, nitko tu sada ne kupuje dionicu zbog neke buduće dividende.
– tu se sada izgrađuje lanac sreće ili igrica tipa tko zadnji magarac.

– I love this game.
Pozdrav !

Za uzeti 10 – 20% dovoljno je sutra kupiti Badel. [emo_novac] Ugovor s kinezima, ugovor s podravkom, dubinsko snimanje u tijeku…..država kompenzirala nedavno po 100 kuna, cijena trenutno 48,50kn. Fakat Best buy.

Golube,

Je si li ti ikada kupio dionice tvrtke koja pozitivno posluje?

Smisao investiranja na burzu nije naci vecu budalu kojoj ces uvaliti dionice problematicne tvrke po visoj cijeni nego sto si platio. Iako se to ponekada ostvari. Smisao je investirati visak novaca u profitabilan business koji ce te novce oploditi.

Vecina naivnih i neiskusnih je pogubila novce i otisla sa burze. Cak i legende navlacanja, kao Zimzelen, danas imaju problema izaci iz problemaicnih investicija. Potrebna je ogromana medijska infrastruktura i ogroman napor da se na ovako nelikvidnoj burzi napravi pump and dump sa vecim iznosom. A i tada ishod je vrlo neizvjestan.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– na ovoj temi sam vam napisala donji target za zlato i još nadodala kako će rasti, sve sam pogodila.

S obzirom da sve pogadjas nevjerojatno je da si jos uvijek na forumu. Ljudi koji pogadjaju 60-70% vec odavno vode odjel u Goldman Sachsu.

Gdje ce biti cijena zlata za 6 mjeseci, a gdje za godinu dana ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

zasto vise nitko ne zeli davati savjete, cak i ivana7…

– obično kad su investitori u fazi akumulacije tada vam savjeti ne idu.
– kada vam idu savjeti tada vam idu i prodaje od tih istih koji vas savjetuju.

– najskuplji su vam besplatni savjeti, na nekim blogovima imate o-ho-ho savjeta tog tipa.

– a zašto ni ja ne dajem savjete ???
– pišem vam što ne kupovati, i to je nešto, zbog toga me nagrađuju jedinicama.
– a sada da vam pišem u kojim sam dionicama stvarno nema smisla, jer u nekim investicijama sam kratkoročno (uskoro idu prodaje ili ih trenutno prodajem),
– a u svojim dugoročnim investicijama stvarno ne želim hrpu malih špekulanata,
– trenutno će te podići cijenu dionice a potom kada krene mali pad s svojim sitnim prodajama rušite dionicu do besvjesti jer vidite potencijalnu zaradu na nekoj drugoj investiciji ili ste za 5min. trgovine na burzi 100% u keš poziciji.
– a opet mi je nezgodno navlačiti vas na neku investiciju koju ću ja u nekoj budućnosti rušiti 20%.

– I love this game.
Pozdrav !

@Twikser

Ne interesiraju me tvrtke koje pozitivno posluju. Imam svoju tvrtku koja pozitivno posluje i to mi je dosta.
Time hranim familiju a po konstantnom povečanju tjelesne mase svih članova pa i mene izgleda da nismo gladni. Nismo ni goli.[emo_smijesak]

Naravno da su na burzi papirići i bedaki s tim da Kostolany kaže da nigdje na svijetu nema toliko bedaka po m2 kao na burzi. S obzirom da nisam Zweištain i sam spadam u bedake koji kupuju papiriće koji u Hrvatskoj čak nisu dokaz o vlasništvu.
A što da kupujem? Nekretnine? Zar neznaš da u Hrvatskoj gruntovnica ne garantira vlasništvo?

A što se tiće Badela nemam ti ja tu nešto puno toga. Ali i to malo što imam mi daje za pravo da napišem kako očekujem višu cijenu od sadašnje. Još nekaj?[emo_beztona]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

New Report

Close