Investicije 2.(nastavak).
– zlato, imam malo toga, ali to je očito odradilo onaj pravi rast, a na pad se ne isplati kladiti.
– dionice.
– koliko vidim najbolje rastu dionice koje kupuju mirovinci,
– u tim dionicama ste i koliko toliko sigurni,
– ali ja te dionice trenutno ne kupujem niti ih mislim kupovati, np. ERNT je previše narastao, poslje dividende ide siguran pad.
– HT, imam toga, tu sam napisala da je kojim slučajem došao do 170kn bila bi toga krcata, ali mirovinac koji ga skuplja nije dozvolio veći pad.
– zanimljivost na HT je da ste ga kupili na IPU danas bi bili u plusu cca 40%, a većina vas pametnih je napravila gubitke boli glava.
– što ne kupiti odvrtite par prethodnih stranica ove teme, o tome sam pisala.
– I love this game.
Pozdrav !
Investicije 3.(nastavak).
– sada ću vam citirati najbolji post koji sam ikada na forumima pročitala,
– zapišite ga negdje, nemojte ga zaboraviti.
– autor tog posta je gospon Axy.
– “gubitak kompletnog početničkog uloga kroz razvodnjavanje,
– istiskivanje,
– dokapitalizaciju po nominali,
– dokapitalizaciju uz isključenje,
– stečaj,
– stečaj s preustrojem uz prijenos imovine u istoimeni-Nova d.o.o.,
– krađu novca od strane brokera, s izdvojenog računa ili kroz stečaj depozitne banke brokera,
– u najboljem slučaju kroz orkestriranu i koordiniranu igru insidera.”
– i sada vam je u toku igrica na više točki ili crtica ovog citata.
– domaći zadatak, koje su to dionice na kojima su u toku gore spomenute igrice.
– I love this game.
Pozdrav !
Investicije 4.(nastavak)
– na dionicama 90% investitora gubi lovu (ovo mi do ove krize nikako nije bilo jasno što je i o čemu se tu radi, sada je sigurno svima sve to i više nego jasno).
– ja sam na dionicama zaradila dosta love, a u krizi tu lovu nisam pogubila, još sam i zaradila.
– zaglavila sam i ja u 4 dionice (investiranje 3.nastavak), ali radilo se o manjim ulozima, velikoj disperziji, stop losss, a bilo je nešto i insidera.
– gledala sam svakako izbjeći dionice koje bi mogle spadati u prethodi post.
– moja politika investiranja u dividendne dionice, koliko toliko likvidne dionice, dionice s malim p/e (previše mali vam govori kako s tom dionicom nije nešto u redu)
– ulagati u cikluse, koliko puta sam tu napisala ne ulagati u brodare i građevince (sada i ti investitori kuže što je to ciklus i gubitak preko 90%).
– ulaz HR u EU će svakako podići cijene dionica koje imaju mirovinci (likvidne).
– ali moja politika investiranja i dalje ostaje ista cca 70% investirati u dionice koje su value + growth + yield.
– a jednog dana kada budete moći živjeti samo od dividendi to bi bilo to.
– a koje bi to bile dionice to morate otkriti sami,
– ili i dalje oročavaje u banci svoju lovu, ponavljam tu 90% investitora gubi.
– većina moje ekipe ne investira više jer su u krizi zbog pohlepe pogubili lovu, a ove moje dionice im bile dosadne, s limitiranim rastom.
– I love this game.
Pozdrav !
Odgovor: SVE. Kroz krizu profilirali su se svi oblici manipulacija na burzi.
I traju- na svim dionicama. Napiši naziv dionice- i priča počinje…..
Sta mislite o zivotnim osiguranjima??
Investicije 5.(nastavak)
– životno osiguranje,
– stambena štednja,
– 3. mirovinski stup,
– investicijski fondovi….
– ovo su najučestalije investicije gdje drugi rade za vaš račun s vašim novcima uz plaćanje provizije.
– životno osiguranje.
– bit tog osiguranja je osiguranje života i to mu je prvenstvena namjera (svrha), osiguravate svoj život.
– najveća dobit na tom osiguranju je ako umrete na početku osiguranja, ali ja tu ne vidim nikakve radosti i smisla za tako nešto uplaćivati lovu, jer ako umrete kog vraga će vam lova.
– možda je dobro ako nekoga životno osigurate, polica na vas, i vi ga pošaljete na onaj svijet.
– nisam nikada ozbiljno proučavala taj tip investicije jer me ne zanima.
– vi mislite kako tu štedite jer će vam na kraju osiguranog perioda (cca. 20g.) isplatiti neku lovu.
– ta lova će biti uvećana cca 100%, vic je u tome što će vam inflacija pojesti lovu.
– tu nikada nećete dobiti natrag one realne novce koje ste uplatili, to će biti puno umanjeno.
– za životno osiguranje vam traže stalne mjesećne uplate, ako ne uplatite imate neke kazne ili vam smanjuju vrijednost uloga (nisam sigurna ali to nekako tako ide), a pitanje je hoćete li imati viška novca kontinuirano za te uplate koje i nisu tako velike (opet ovisi o visini osiguranja).
– kod ostalih investicija (na početku posta) platite ako imate, ako nemate ništa se neće dogoditi i nitko vas za to neće financijski kažnjavati.
– zbog svega toga ne preporučam investiratri u ta životna osiguranja jer ima i puno pametnijih investicija na kojima se može zaraditi.
– I love this game.
Pozdrav !
ajd, ako netko zna,
nek’ bude drug i kaže koliki je bio pe na vrhuncu epizode volkswagen
http://www.marketoracle.co.uk/Article7075.html
thanks in advance
Investicije 6.(nastavak)
Oročena štednja.
– EUR oročenje 24mj.
– Zagrebačka banka 2.4%
– PBZ 2.85%
– to su dvije banke koje su najveće i gdje je lova relativno sigurna.
– manje banke i bančice daju nešto veće kta., ali je pitanje koliko vam je novac siguran u dužem vremenskom periodu oročenja.
– ove kta. su stvarno nikakve, jer uz inflaciju 4-5% vi svake godine na štednji kontinuirano gubite novce (2-3%).
– ali te kta. koje banke daju su više nego o.k. za ovu burzu.
– vidim kako se promet kontinuirano povećava, a to povećanje likvidnosti burze nam donosi i rast cijena dionica.
– sada stvarno nije lako kešolovcima gledati rast burze, jer tu dvogodišnju kta. mogu na pojedinim dionicama zaraditi u 1 (jedan) dan.
– a i oni koji nemaju pojma o investiranju kupe indeksni fond (Crobex), najmanja provizija, (gledam na hrportfolio) najveći prinos cca 8%, (ja toga imam cca 1%).
– zbilja nema razloga da se ovaj trend odljeva love s banaka i priljeva na burzu ne nastavi, a upravo to će dizati Crobex i cijene dionica.
– samo budite oprezni s tim novcima koje upucavate na burzu, nemojte biti pohlepni, bolji vam je i manji prinos ali povećana sigurnost investicije.
– I love this game.
Pozdrav !
Da li imaš potvrdu /dokaz/ da je ovaj rast Crobexa, uzrokovan donosom novca
iz oročenja na burzu..? Ako jest, onda će sve biti o.k…..ako nije, onda su kamate još uvijek prevelike………
Razlog nepokretanja takvih radnji je , naravno- marketing. Ova Vlada- nije
koristila / još uvijek/ marketing/TV/ u nastojanju – da privuče kapital građana-i namami ga na ulaganju u burzu.
U situaciji, ovakvog stanja na ZSE sa dioničkim društvima, gdje nema
transparetnog informiranja – bilo bi nepošteno reći građanima, kupite
npr. DIOKi ili KODT…to su Vam super firme, i tu će Vam zarada biti veća.
Ova Vlada ne ide lopovlukom HDZ-a…
Kompanije moraju sebe izvući iz krize kako god znaju..država će pomoći gdje može.Država mora omogućiti zaštitu ulagača primjenom ZAKONA..
Građani će uložiti novac na burzu….kad osjete da je to SIGURNO…/ prinos
li-la…ako je veći od kamate, mora biti logična posljedica takvog ulaganja…
Svaki investitor koji je pobjegao na vrijeme s burze- zna- kad se mora vratiti…
Goldman i Morgan kick ass.
Koliko vidim Burza je ko lanac sreće….dok ide dobro, svi su u lancu i nadograđuju ga, čim lanac pukne…gotovo…Imala sam prilike prije 5 godina
vidjeti, formiranje jednog LANCA SREĆE.. na ZSE ….bili smo pijani od sreće kak
je sve raslo i bujalo…Danas, čekamo trenutak kad netko podijeli piće i
sve opije trenutak radosti i rasta balončića….Svaki od nas , nada se
da će ga gorčina gubitka- ostaviti trijeznog pa većina nas, u tim
situacijama pokore i straha od ponovnog sloma- apstinira.
Koje dionice imaju mali p/e a da s njima “nije nešto u redu” ???
– ovo pitanje sam dobila na p.p., pitanja ovog tipa postavljajte na ovoj temi.
– stvarno nije sramota nešto ne znati, puno je gore zbog neznanja gubiti novce.
– a opet odgovor na ovo pitanje bi bio previše dug,
– možda vam se odgovor na ovo pitanje krije u knjizi gospon Barmena/Birtić,
– a mogao bi i gospon Barmen dati odgovor na ovo pitanje umjesto što druka na ovoj temi i u svojoj kolumni.
– I love this game.
Pozdrav !