Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

znanje, lapsus.

želiš reć da navedeni sektori u hrvatskoj funkcioniraju efikasno?
[/quote]

efikasno je sirok pojam. vjestaci su efikasno u sustavu pdv-a, kao i biljeznici, velike odvjetnicke kuce takoder, mutan prostor je jedino kod samostalnih odvjetnika koji zastupaju fizicke osobe po principu donesi mi 500 kuna pa cu ti sastaviti podnesak.

Ali nisam mislio naglasak staviti na to, nego ustavnu odredbu gdje jasno stoji da je odvjetnistvo samostalna i neovisna sluzba, a ne gospodarska djelatnost, pa sukladno tome ne podliježe čl. 3 Zakona o fiskalizaciji i u tom dijelu Ustavna tužba je u cijelosti osnovana.

Uglavnom št0 linić i porezna radi kako u praksi, tako i sa zakonima [ novi stečajni ] je amaterski, u suprotnosti sa svim ustavnim načelima i u praksi provedivo samo na štetu slabije strane.

http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/236299/Drzava-ukida-poticanje-stambene-stednje.html#.UO6ERaz75vA

Slavko is back! [emo_kuna]

prijatelji, kolege, i ostali
da igrate na short squeeze na hlf,
na koliko biste postavili nalog uoči herbalifeove kontraprezentacije?

ukratko,
einhorn je rekao nekoliko rečenica i dionica se u svibnju stropoštala,
onda je ackman govorio tri sata uz 330+ slajdova, šortao je za 1,000.000.000 dolara,
no moj greenblatt, chapman, loeb, a eto sad i icahn su long,
i nije bez izgleda da se ponovi vw scenarij…

savjet ne tražim, niti bih ga dao,
ali zanima me što mislite

www.knjigara.com

a gle kako su se slovenci zašortali međusobno[emo_smijeh]

who dares, wins

savjet ne tražim, niti bih ga dao,
ali zanima me što mislite

– savjet ne tražim, niti bih ga dala,
– ali mislim kako je to trebalo prodati na 72 (ili stop loss 10%) i ponovno kupiti na 25.
– sve ostalo je potpuno nebitno.

– I love this game.
Pozdrav !

@ivana7,
a šta misliš o šortu izmeđi te dvije cifre? ne ćeš valjda to samo iz publike gledati?

who dares, wins

Informanko;(savjet ne tražim niti bih ga dao)

Peugeot.

Dakle;

Eu ima najviši car density per 1000 habitants – 477, unutar Eu se proizvodi oko 38 vozila na 1000 stanovnika godišnje.

Konstantan rast(10%) ima prodaja vozila koja proizvode manje od 120 gC02 na km gdje Peugeot ima prosjek flote ispod tog “cilja”

Od 1589 vozila tog raspona u svijetu, Peugeot ima 98 dakle 6,3%(drugi nakon VW).

OK ako uzmemo u obzir da se EU stabilizira a projicirani pad prodaje vozila u EU poraste na -3-5% sa sadašnjih -9-10% onda Peugeot ima ok priliku, pogotov sa novim 208 koji ima oddlične rezultate prodaje.

Peugeot ima i podosta duga.

Cijena je vrlo niska i čini se zanimljivo.

MIšljenja?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Peugeot.

MIšljenja?

švabo je švabo, a peugeot nije švabo.

domach zaista interesantan pogled na mogućnosti peugeota, ali što je je, @g. Knox te riješio u prvoj sekundi jednim uppercutom [emo_smijeh]

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

– puno toga raste a na glavnoj temi za drukanje ni slova.
– nemam ni ja ništa pametnog za napisati.
– portfelj mi već šest tjedana kontinuirano lijepo raste.

– I love this game.
Pozdrav !

Investicije.

– imam više upita na p.p. a i van ovog foruma, što kupiti ???

– bankarska kta. na oročenje je pala na cca 3%,
– na nekretnine vam ide porez i kontinuirani pad cijene,
– kešolovci više ne mogu zaraditi ni na stambenoj štednji,
– ako idete u koji legalan biznis tu je država koja će vas uništiti porezima.

– sada svi vide kako se je na buzi u ovoj godini moglo laganini zaraditi na puno dionica bar za dvije godine oročenja na banci.
– e sada držati taj novac na banci ili ga ulupati na burzu.
– takve savjete ni ja ne želim davati, pogotovo što kupiti na burzi, novac na banci vam je koliko toliko siguran, još nema poreza koji su uveli na dividendu.

– I love this game.
Pozdrav !

Sta mislite o zivotnim osiguranjima??

New Report

Close