vec je 20 % gore , ali ovdje ocekujem u 2013 200-300 %
[/quote]
Poštovane kolege investitori,
ovaj prijedlog sam vam dao 28.12.2012 na cijenovnom rangu 1.20-1.30, danas samo je pphm vec skocio 55 %, a od preporuke 80 %, u svakom slucaju ocekujem ovdje jos dobrih vijesti, kada puste partnera za bavixutum u fazu III lung-cancer trial, ocejum daljni rast od 100 %. hvala
NAKON 4 GODINE I NEKOLIKO MJESECI OD KUPNJE SVOJE PRVE DIONICE, PO PRVI PUT OD 2008., JA SAM U PLUSU!
– portfelj gospona Drevila sam više puta isticala na ovoj temi.
– stvarno mi je drago što je došao do plusa.
– taj plus je ostvaren u doba najveće krize na našoj burzi.
– koje su to dionice možete vidjeti na temi moj portfelj, gdje gospon Drevil redovno posta svoj portfelj.
– a taj portfelj je upravo onakav kakve dionice ja tu reklamiram godinama,
– dividendne, niski p/e, i da nema opasnosti od bankrota.
– mnogi su u krizi puno izgubili ili su bankrotirali, nije sada taj portfelj stvorio neku zaradu jer na tržištu za to nisu bili uvjeti, ali nije izgubio ni kune.
– sigurna sam kako je taj portfelj u ovih zadnjih desetak dana zaradio cca 10%.
– ja sam imala ili imam skoro sve te dionice koje ima gospon Drevil u portfelju.
– I love this game.
Pozdrav !
Brodari.
– moje mišljenje je kako brodari kod nas, preko bare u japanu… sigurno nisu dobra investicija u ovoj godini.
– imam nešto malo dionica ATPL, to je sada naraslo cca 10%, ali to je čista špekulacija.
– sada kod nas puno toga raste, ali većina neopravdano, nema iza toga rezultata firme koji bi potakli rast, ali kad je dobar vjetar i purani lete.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana, na čemu si zaradila? SDX1 gdje je pad 70%? Ili na zlatu gdje si kupila long zlato?
– moram i na provokacije ovoga tipa odgovoriti.
– 3 dionice koje sam prošle godine u siječnju reklamirala na ovoj temi su u 2012.g. ostvarile prinos s dividendom 16.57% .
– taj prinos u ovoj državi, s ovom vladom, i ekonomijom koju imamo je fenomenalno dobar uspijeh.
– DAX, tu sam izgubila lijepu lovu, ali u postotku mojeg portfelja to nikako nije puno, manje od 0.5%, a to sam nadoknadila s povećim rastom cijene na više mojih investicija.
– portfelj mi raste konstantno 5 tjedana.
– ne može se svugdje zaraditi, certifikati su previše opasni, pa sam vam pisala, u tu klasu investicija nikako preko 5% portfelja.
– na zlatu sam u sitnom minusu, nisam prodala, ali sam dokupila, i nisam kupila 4kg zlata nego cca 4 unce zlata a to je za mene zanemarivo mala količina.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana, na čemu si zaradila?
Ili možda na KODT? Na njemu si govorila da ga treba kupiti na 1050kn.
– odgovor na provokaciju.
KODT.
– imam tu dionicu, zanimljiva mi je ova cijena od 1050kn koju spominje gospon gklemenc.
– da ste ju i kupili na toj cijeni (serija R), danas bi s dividendnim prinosom bili točno na nuli, (novci se nisu izgubili, ali se nisu ni zaradili).
– istina je kako sam drukala na rast koji je išao do 1.350kn, zarada ostvarena.
– većina zlobničara će napisati kako sam ju kupovala na 1.350kn.
– ali istina je i kako sam drukala na pad i rušila cijenu dionice kad je isto tako bila na cca 1.050kn, možete provjeriti na temi KODT, bar desetak postova o padu i molila vas da ju rušite i prodajete.
– ali sam i kupovala, naročito na dnu.
– ako niste radili ništa s ovom dionicom sada ste cca na nuli.
– žao mi je svih onih koji psihološki nisu izdržali pad i prodali su ovu dionicu na dnu, ali ako ste dobili dividendu maksimalni gubitak vam je mogao biti 10% a to nije puno kad su dionice u pitanju, koliko su izgubili love investitori u građevincima, brodarima ili Đakovštini.
– sada KODT raste i raste, dokle će to nemam pojma, tko to diže također nemam pojma, kakvi će biti rezultati firme također nemam pojma, a iskreno nemam pojma ni što oni proizvode i čemu taj proizvod služi.
– ali sam i više nego sigurna ako na KODT naredna financijska izvješća budu o.k. leti ovo gore, jer dobar rezultat će još spustiti niže p/e koji je trenutno na ovim cijenama i s ovim rastom još nizak a dividenda nosi puno veći prinos od oročenja u banci.
– suprotno ovome loš FI ruši ovu dionicu sigurno preko 10% dolje.
– a možda netko zna FI pa kupuje, ja ga neznam.
– I love this game.
Pozdrav !
Dobro je da imaš ful malo dionica koje padaju, a za koje mi znamo, dok imaš ful puno dionica koje rastu, a koje su to mi ne znamo. Pa daj nas prosvjetli koje su to dionice. Jer može svatko pričati puste priče koliko je zaradio dok drugi ne znaju šta ima. Ja jedino znam da si rekla da treba kupiti ovo šta sam gore nabrojao. Znači SDX1 – 70%, gold long -15% i KODT -10%. Gubitak portfelja -33,67%.
NAKON 4 GODINE I NEKOLIKO MJESECI OD KUPNJE SVOJE PRVE DIONICE, PO PRVI PUT OD 2008., JA SAM U PLUSU!
– portfelj gospona Drevila sam više puta isticala na ovoj temi.
– stvarno mi je drago što je došao do plusa.
Pozdrav !
[/quote]
Zahvaljujem Ivani, Twixeru i Jamesu na cestitkama, budimo realni, moj prelazak u + pohvalili su najbolji ovdje. Twixer i James se bave stvarima koje previse ne razumijem da bih mogao uciti od njih, ali iz Ivaninih postova sam neke principe naucio ili mi je skrenula paznju na njih da o njima trazim i ucim dalje, Ivana hvala!
Ja sam sredovjecan mali investitor, na pola radnog vijeka, s zeljom da dodjem do fym i slobode od obaveznog radnog vremena prije penzije (da li ste znali da su lovci sakupljaci trosili tjedno oko 15 sati na sakupljanje hrane tj. tjedno su radili dva dana po 8 sati, onda se neki i*iot sjetio saditi i sijati da bi mogao imati puno djece, pa je poslije radio puno, jeo jednolicno, zivio krace, zaostao rastom, izlozio se zaraznim bolestima, dobio vodju, crkvu itd:)
Mjereno kroz godisnju “rentnu” kapitalnu dobit (kao dividende ili kamate), tek sam presao 20% fym. Moje projekcije – model uz pretpostavku postojecih okolnosti (sutra se sve moze u zivotu preokrenuti), doinvestiranje, reinvestiranje, umjerene priraste i slozeni kamatni racun, pa nije dobro, moglo bi mi se dogoditi da investicijski fuck you money dobijem zajedno s rjesenjem o penziji:)
Upotrijebili ste nedopustene rijeci! Evo stavljam *
Odvjetnici protiv fiskalnih blagajni: Mi nismo kao ugostitelji ili frizeri
naravno da odvjetnici nisu ugostitelji, to bi bila uvreda jer odvjetnici su stoput gori.
zamisli odvjetnicima, bilježnicima, gruntovčanima, katastrima, vještacima i ostalima napravit šta se napravilo taksisitma… sutra bi nam GDP skočio 3,2%.
Odvjetnici protiv fiskalnih blagajni: Mi nismo kao ugostitelji ili frizeri
naravno da odvjetnici nisu ugostitelji, to bi bila uvreda jer odvjetnici su stoput gori.
zamisli odvjetnicima, bilježnicima, gruntovčanima, katastrima, vještacima i ostalima napravit šta se napravilo taksisitma… sutra bi nam GDP skočio 3,2%.
cijenim tvoje ekonomsko stanje, ali imati “tvrd” stav o pitanjima za koje nisi kompetentan ne doliči intelektualcu.
znanje, lapsus.
želiš reć da navedeni sektori u hrvatskoj funkcioniraju efikasno?