Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo na dijamantu zrenjanin nemilosrdna zarada,,kupovina malo po malo po 8 ooo i sada pravi gazda agrokor daje 30.ooo za bay bay ..pa vi sada govorite sto hocete ali agrokor je ispostovao zakon..svaka cast.

Mene su uvijek odbijale turističke firme.

Zašto?

Konstantna jedina vrijednost tih firmi u bilancama je u dugotrajnoj imovini i postoji stalna potreba za capex iznad amortizacije, fcf-a vrlo rijetko ima i ako ima ima vrlo malo.

Dakle dugotrajna imovina zna biti financirana kroz dugove koje su u CRO daleko skuplji nego što je imovina kroz zaradu isplativa.

Dakle obnova dugotrjane imovine pojačava bilancu i tu zapravo PE ne znaci nitsa nego P/BV jer plaćaš nekretninu, ona je tvoja vrijednost, klima i unikatnost podneblja.

Nekako sam skloniji misliti da mi je viša vrijednost znanje i tehnologoija nego ulaganje u zgrade. Ok, kada je nešto jeftino jeftino je, ali turističke kompanije nisu mi po ukusu, pričamo o onima koje drže hotele ne o travel kompanijama.

Možda sam debelo u krivu.

Ali ono što me brine kod turističkih firmi je ponuda znanja i zabave kroz učenje.

Mislim da je tu Hrvatska loša i da kroz ovog globalnog širenja informacija samo more i dobar ležaj nije baš neka ponuda.

Ja bih htio i intelektualnu zabavu, pa makar bilo i traženje primarnih brojeva.

Inače, cvjetaju sve destinacije koje su financijska središta dok čisti leisure nisam siguran.

NYC je imao rekordnu turističku godinu.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ivestitori ohrabreni posljednjom barmenovom kolumnom vratili su HLF nazad na 37 USD i zajedno s cijenjenim novinarom smiju se “komicnoj Ackmanovoj prezentaciji”…jedino ima ona neka izreka “tko se zadnji smije…”

...

Ja sam baš na turistima najviše zaradio.

Zar ovdje bas nitko ne vjeruje najavama uprave dure dakovica i ministra gospdarstva.

DDJH.

– tu imamo upravu koju je instalirala politika (isto kao i PODR), a gdje su takve neuke uprve najbolje je ne ulaziti u dionicu.
– na žalost i naš ministar gospodarstva je također neuk kad je u pitanju gospodarstvo.

– DDJH sam otpisala kad je dao ponudu za kupnju Ingre.
– DDJH puno radi, ali ne zarađuje ništa.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

DDJH, manekeni i mir u svijetu.

– nekoga je ovaj moj citirani post od samo dvije crtice izgleda naljutio, pa ću onda citiranom postu dodati još ponešto.

Pričica DDJH.
– to je išlo nekako ovako,
– akumulacija 25-30kn,
– pa reklama, i mislim se ja hoću neću ući u to na cca 40kn.
– ali tada dolazi nenadana izjava jednog manekena kako se on bori za mir u svijetu, kako je on protiv tvornica koje proizvode oružje i bla bla bla.
– i ja sam isto protiv tvornica koje proizvode oružje te ne želim u takve investirati.
– a DDJH je tada doživio dobar pad, cca 35kn.
– a onda vidim kako je maneken koji se bori za mir u svijetu najprije skupo prodao svoje dionice da bi potom iste puno jeftinije kupio.
– potom je išlo pumpanje na cca 70kn.

– eto vidite kad je novac u pitanju hebe se manekena za mir u svijetu.
– ja nemam dionice DDJH i ovo moje pisanje svakako nije nagovor za vašu prodaju ili kupnju dionica DDJH.

– što mislite koja bi cijena dionice DDJH bila kada bi se gospon maneken opet počeo boriti za mir u svijetu te rasprodao sve svoje dionice DDJH ???

– ja stvarno nikoga ne mrzim, zbog samog tržišta bi bilo super kada bi vi zaradili novce na DDJH, kada bi netko kupio taj DDJH po dobroj cijeni.
– i stvarno nemojte ozbiljno shvatiti ovo moje pisanje jer niti pratim niti imam pojma o tom DDJH, ali jedino zbog tog manekena koji se bori za mir u svijetu ja neću u portfelju imati DDJH.

– I love this game.
Pozdrav !

– vi godinama tu pišete o.k., ponekad zbog vašeg pisanja i uđem u neke investicije koje reklamirate.
– ali ovaj put me zanima nešto drugo nevezano za investicije.
– vi odnosno nick "DELUX" se isto spominje na blogu gospona xy odmah uz moje ime.

doduse, treba istine radi reci da je bakinjo prenio nesto sto je napisao busines. A posto npr. savage-a znam i osobno i skoro sam 1000% siguran da on nema nikakve multinickove mogu zakljucit da je taj clanak sta je pisao netko sa busines-a cisto smece. kad se vec daju takvi popisi onda trebaju biti 100% tocni. ne znam uopce koji je smisao sta je to objavio. vjerovatno potaknut mnogim drukerskim postovima a vjerovatno i zelja koja cuci u svakome da bude exkluzivni tumac dogadjanja. pogotovo kad kao on imas dosta love u dionicama pa se nekako moras i stititi.

@ivana7 stvarno nije u redu da s jednim nickom nesto napises a onda s drugim svima govoris kako nemas pojma [emo_smijeh]
ocito je nesto ljut, a moguce da si u pravu sto se tice razloga. nije lijepo da ne investiras u dionice za koje ti je lijepo objasnio da ce rasti. ni ja nisam investirao u turizam, ddjh, ptkm (ne hvalim se nego samo kazem, ne treba zaliti nad propustenim prilikama jer nisu jedine). ali mene nije spomenuo, smrc, a to moze tebi ici na cast. taj blog je inace ok i redovito ga citam, izmedju ostaloga jer znam iz cega trebam uskoro izaci i do sada mi je s tom logikom islo sasvim dobro. umjesto odgonetanja objektivne vrijednosti ponekad je dovoljno slijediti thomasov teorem…

Vi, koji sve znate, recite- da li gosp.Samodol ima kakve dionice kojima on
daje povjerenje..i gdje je uopće? Asocijacija na manekene, ništa drugo…..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

vikend posluzio za godisnji obracun. kako sam i mislio, stvarno je bila losa godina. zaradio samo 8%, a da nije bilo dividendi zarada bi bila jos i manja, isto tako da nije bilo poreza bila bi veca.
kako spomenuh kodt me je najvise upropastio, a evo sada je malo narastao ali ostalo mi samo par dionica. sad bih se mogao praviti pametan pa reci da sam ih mogao prodati sada, ali nisam jer ovi prometi su sad stvarno bili nikakvi i da sam sada prodavao dionica ne bi toliko rasla.
ostali gubici su mi po sitno, gotovo samo provizije.
najveca zarada je bila na vdkt, onda zvzd i ostale, a cak su mi i lude akrobacije na igh, blje i bd62 zavrsile plusom.
ova godina obecava, ne treba mi 80% pa cak ni 50%, bio bih zadovoljan sa 20-30% jer srecom nemam povijesnih gubitaka.

@miami

Samodol ti je vec duze vrijeme nezaposlen…Kruzi glasina i da zbog svog sukoba s jednim “uglednim HR poduzetnikom” oko jednog HANFAinog rijesenja, vise nigdje ne moze naci posao no to je samo glasina…

...

Ima jedan posebna razlog zbog kojeg će Hrvatska procvjetat u EU…
Hrvatska je regionalni lider u svemu, ali trenutno tu činjenicu ne može iskorištavat jer smo ni na nebu ni na zemlji. Slovenija je popunila taj vakuum dok nas nije bilo, ali Sloveniji otkucava sat.
Prva prednost je jezik. Druga prednost je da nas svi vole (i srbi i bosanci i albanci i austrijanci), dok slovence nitko ne voli (ni srbi, ni bosanci, ni albanci ni austrijanci). Treće je da su slovenci izgubili sav kredibilitet svojom ksenofobičnom – podjeli pa vladaj politikom prema Balkanu. Dosad im se to nije obijalo o glavu jer su bili u povlaštenom položaju EU članstva, kad ćemo se moć sukobljavat s istih pozicija, to će malo drugačije izgledat. Četvrto je da je Slovenija propala, propale su im banke koje su usput i vlasnici svih važnijih kompanija. Nisu htjeli prodat Mercator po 221 EUR, prodat će ga po 121 za godinu, dvije.

Ako se samo jedan pametan nađe na vlasti i ukine pokoju birokratsku i političku prepreku biznisu, imat ćemo priliku stoljeća etablirat se kao regionalni lider u svakom pogledu (Austrija – B).

Hoće li Hrvatska biti konkurentnija od Slovenije?

moje genijalne vizije od prije točno godinu dana i današnji članci po slovenskim novinama.

mercator je danas 116 EUR. tržište je korak ispred ekonomije, a dobar špekulant je korak ispred tržišta. [emo_cool]

Ima jedan posebna razlog zbog kojeg će Hrvatska procvjetat u EU…
Hrvatska je regionalni lider u svemu, ali trenutno tu činjenicu ne može iskorištavat jer smo ni na nebu ni na zemlji. Slovenija je popunila taj vakuum dok nas nije bilo, ali Sloveniji otkucava sat.
Prva prednost je jezik. Druga prednost je da nas svi vole (i srbi i bosanci i albanci i austrijanci), dok slovence nitko ne voli (ni srbi, ni bosanci, ni albanci ni austrijanci). Treće je da su slovenci izgubili sav kredibilitet svojom ksenofobičnom – podjeli pa vladaj politikom prema Balkanu. Dosad im se to nije obijalo o glavu jer su bili u povlaštenom položaju EU članstva, kad ćemo se moć sukobljavat s istih pozicija, to će malo drugačije izgledat. Četvrto je da je Slovenija propala, propale su im banke koje su usput i vlasnici svih važnijih kompanija. Nisu htjeli prodat Mercator po 221 EUR, prodat će ga po 121 za godinu, dvije.

Ako se samo jedan pametan nađe na vlasti i ukine pokoju birokratsku i političku prepreku biznisu, imat ćemo priliku stoljeća etablirat se kao regionalni lider u svakom pogledu (Austrija – B).

Hoće li Hrvatska biti konkurentnija od Slovenije?

moje genijalne vizije od prije točno godinu dana i današnji članci po slovenskim novinama.

mercator je danas 116 EUR. tržište je korak ispred ekonomije, a dobar špekulant je korak ispred tržišta. [emo_cool]
[/quote]

Slovenija je bila hub za cijelu vou regiju, desna ruka za Balkan, sada to bude CRO i to sam dosta siguran.

Ja sam pozitivan na USA i to već duže.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

New Report

Close