A N N O U N C E M E N T !
NAKON 4 GODINE I NEKOLIKO MJESECI OD KUPNJE SVOJE PRVE DIONICE, PO PRVI PUT OD 2008., JA SAM U PLUSU!
NEGDJE KROZ JUTRO, DOK SAM JA NEVINO PLANINARIO, ILI KASNIJE, DOK SAM U KAFICU PRETRESAO DOJMOVE S VRHA BRDA S PIVOM U RUCI, MOJ PORTFELJ JE PRESAO MAGICNU CRTU, I OTISAO U PLUS (SADASNJA VRIJEDNOST DIONICA – SVE ULOŽENO I TROŠKOVI DO SADA) KOJI TRENUTNO IZNOSI, SAMO ČAS, 0,9% (BIO JE 0,8 KAD SAM SE LOGIRAO).
P.S. MENI SU I KODT I LEDO ZAKON OD PODUZECA I DIONICA.
Nisam od 2008 nego od 2009 i to je velika početna prednost.
Plus 25% a naravno da vjerujem da to ide dalje.
Moji favoriti Đuro i Petrokemija.
Todexa me malo strah jer tamo gazda radi što poželi.
NAKON 4 GODINE I NEKOLIKO MJESECI OD KUPNJE SVOJE PRVE DIONICE, PO PRVI PUT OD 2008., JA SAM U PLUSU!
NEGDJE KROZ JUTRO, DOK SAM JA NEVINO PLANINARIO, ILI KASNIJE, DOK SAM U KAFICU PRETRESAO DOJMOVE S VRHA BRDA S PIVOM U RUCI, MOJ PORTFELJ JE PRESAO MAGICNU CRTU, I OTISAO U PLUS (SADASNJA VRIJEDNOST DIONICA – SVE ULOŽENO I TROŠKOVI DO SADA) KOJI TRENUTNO IZNOSI, SAMO ČAS, 0,9% (BIO JE 0,8 KAD SAM SE LOGIRAO).
iz mog iskustva sad ide faza zvana: para na paru. [emo_palacg]
Informanka.
– evo ponovno informanke nakon dugooooo vremena ne pisanja iste.
– a nisam ju pisala jer se nisam imala s čime pohvaliti.
– svaki petak pravim tjedni obračun investicija.
– sada računam, računam, ne vjerujem pa puno toga provjeravam ali greške nema.
– u ovom tjednu bez 31/12 (spada u prošlu godinu) sam zaradila za jedno dobro skupo auto, ili za 2 manja jeftinija (obračunska jedinica nisu autići igračke a niti polovna auta, ravnam se po cijenama novih auta).
– stvarno me je iznenadio ovaj nenormalno veliki rast dionica koji nije ostvaren zbog velikog prometa, s relativno malom lovom Crobex se je fenomenalno dobro podigao, a puno toga se skida s prodaje.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana, na čemu si zaradila? SDX1 gdje je pad 70%? I gdje je tvoja TA pokazala siguran pad DAX-a. Sad je i certifikat ukinut. Dobro si izračunala. Ili na zlatu gdje si kupila long zlato? Evo i linka 1. Gold Heads for Longest Run of Weekly Losses Since 2004
http://www.bloomberg.com/news/2013-01-04/gold-set-for-worst-run-since-04-as-fed-signals-end-of-purchases.html
Ili možda na KODT? Na njemu si govorila da ga treba kupiti na 1050kn. Ja nigdje ne vidim da si zaradila niti za autić. Igračku mislim, naravno.
Zanimljivo kako smo svi u isti dan odlučili investirati. Meni ni jedna dionica danas nije rasla. A pobjegla mi je ona koju sam namjeravao kupiti
Davno se nisam ovoliko nasmijao! Pa to je show!!!
Ovako nešto je definitivan best buy za Linića!
Ciao![emo_palacg]
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-prvih-devet-mjeseci-2012-prihodi-od-turizma-veci-za-53-posto/655375.aspx
hrvatski turizam je Caterpillar buldožer, kaj veliš Twixer?
Bolji od Caterpillara oni imaju revenue growth od samo 5%.
Problem je u tome sto je ovih 5% ucinilo sve dionicare CAT-a bogatijima, dok je 5.3% rasta hrvatskog turizma vecinu gradjana ucinilio siromasnijim i nezaposlenijim. Koliko bi trebao biti rast prihoda od turizma da drzava ima 0% GDP i 0% rast nezaposlenosti ?
Turizam je preveliki dio Hrvatske ekonomije i zemlja bi trebala diverzificirati. Taj sektor otvara jako malo dobro placenih radnih mjesta. Uglavnom se radi o sezonskim i lose placenim poslovima. Zemlje u kojima turizam toliko dominira ekonomijom su ili vrlo siromasne ili vrlo zaduzene ili i jedno i drugo.
Drugo, zemlje koje imaju lose diverzificiranu ekonomiju su vrlo ranjive na sokove, i zbog toga teze privlace investicije. Ako 20% ekonomije ovisi o broju kisnih dana i ako je nezaposlenost iznad 20% onda je put do totalne ekonomske i politicke nestabilnosti vrlo kratak, a rizik investiranja u takvu zemlju vrlo visok.
Inace dobra tema. Mozemo pokrenuti raspravu o investiranju u turisticke firme. Koji su pozitivni katalizatori, koji su rizici ?
Informanka.
– evo ponovno informanke nakon dugooooo vremena ne pisanja iste.
– a nisam ju pisala jer se nisam imala s čime pohvaliti.
– svaki petak pravim tjedni obračun investicija.
Treba uvesti porez na kapitalnu dobit samo radi tebe. Steta da toliko racunanje dobiti ostane neiskoristeno.
Cestitam, uvijek je dobar osjecaj kada covjek ispliva iznad vode. Najveca vrijednost je u onome sto si naucio i sto sada mozes primjeniti i na burzi i van burze.
Ivana, na čemu si zaradila?
Zašto mi želite pokvariti ovaj dan ???
– dan kada sam zaradila brdo love, puno više od onoga što sam napisala u informanci jer nastojim biti skromna.
– najviše sam zaradila na 3 dionice u kojima sam u TOP20 (rast 4-6%, kako koja).
– to su mi one tvz. sigurne investicije na kojima novce ne gubim.
– a koje su to dionice to vam neću napisati jer mi je namjera kada dobijem sedmicu na lotu istisnuti male dioničare-pušioničare i biti vlasnica 1/1, potpuno isto kako radi i gospon Todorić.
– I love this game.
Pozdrav !
http://hr.seebiz.eu/valute-i-robe/bizarni-trik-obama-i-geithner-razmisljaju-o-kovanici-od-bilijun-dolara/ar-53664/
Davno se nisam ovoliko nasmijao! Pa to je show!!!
Ovako nešto je definitivan best buy za Linića!
Ciao![emo_palacg]
a tko i zašto im je možda dao gornju show ideju…