VDTK, BLJE, KORF PBZ, KNZM, IVANCICE, ja ocekujem bar 50% na ovome ako ne i 100tku
– ovaj gospon na KNZM očekuje bar 50%, a ono realno 100% rasta.
– koliki rast na KNZM vi očekujete ???
– I love this game.
Pozdrav !
Da ste imali ledo zaradili bi puno novca.
Ledo.
– više puta sam pisala o toj dionici na ovoj temi, i više puta sam imala dionicu LEDA, ali nikada puno toga.
– prvi put tu dionicu u mojem portfelju je slučajnim odabirom odabrao sada pokojni moj mačak, i sada imam jednu micumacu ali je dosta neinteligentan te se ne mogu pouzdati u njegov odabir pri kupnji dionica.
– kupnja LEDA je o.k. na 3-5.000kn.
– p/e je 18.07 , i sada na još skupljim cijenama će ga kupovati mirovinci na p/e preko 21 kako bi u budućnosti zaradili puno novaca za vaše buduće mirovine.
– a taj LEDO će 2025g. isplaćivati užasno velike dividende,
– koliki je div. prinos LEDA u zadnje 3 godine ???
– ovo mi prije slići na igricu tipa za svaki milijunčić uložen u LEDO dobiti će te tisuću kuna nagrade na Konzumovoj kupovnoj kartici.
– I love this game.
Pozdrav !
@ivana7
Svaka čast !
Ja ne vidim kako se tu moze popusiti?Imate javnu ponudu i mozda mogucnost istiskivanja.kako tu mali mogu popusiti?
KNZM.
– u citiranoj rečenici možete vidjeti kako razmišlja ovaj neuki investitor.
– o čemu se tu radi ???
– to je još jedna pljačka tvz. dioničara-pušioničara.
– biti će pokradeni a sve će biti po HR zakonu o.k.
– taj Konzum siguno vrijedi puno više, pusti kvadrati plus monopol koji ima.
– i većinski će ga sada kupiti od malih po najnižoj cijeni.
– velika većina malih je taj KNZM kupovala po puno većim cijenama.
– a većinski ih je darivao s nevjerojatno velikom dividendom od jedne kune kako bi u Konzumu mogli kupiti par sladoleda LEDO.
– sve ovo što se događa je i više nego žalosno.
– sada tu imamo špekulante koji tu ulaze kako bi zaradili jednu kunu, ako ju zarade, samo trebali bi u tu računicu ukalkulirati i brokerske provizije.
– jedino pozitivno je tu što će mali dioničari-pušioničari biti isplaćeni te će barem 50% tog novca završiti u nekim drugim normalnim dionicama.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. nemam dionice KNZM.
– taj Konzum siguno vrijedi puno više, pusti kvadrati plus monopol koji ima.
– i većinski će ga sada kupiti od malih po najnižoj cijeni.
Koliko ja znam Konzum uglavnom unajmljuje prostore. Drugo nisu monopol. Sve sto mozes kupiti u Konzumu mozes i u Lidlu, Plodinama, Metrou ili na 100 drugih mjesta. I to obicno jeftinije.
I vrlo je upitno koliko vrijedi jer je Konzum vezan za vrlo neprespektivna trzista, sa losom demografijom i stalnim padom kupovne moci. S ulaskom u EU sustav kompenzacija ce sve vise gubiti na znacaju jer ce domaci proizvodjaci imati laksi pristup EU trzistu i biti ce manje ovisni o konzumovoj prodajnoj mrezi.
Ja ovdje ne vidim nikakav pozitivan katalizator. Moguce da Agrokor proda Konzum nekom vecem kao sto je prodao Miskovic. To bi im bilo najpametnije jer bi se onda mogli posvetiti djelatnostima koje imaju puno bolju perspektivu za sirenje trzista u EU (poljoprivreda i prehrambena industrija).
Ledo.
– više puta sam pisala o toj dionici na ovoj temi, i više puta sam imala dionicu LEDA, ali nikada puno toga.
– prvi put tu dionicu u mojem portfelju je slučajnim odabirom odabrao sada pokojni moj mačak, i sada imam jednu micumacu ali je dosta neinteligentan te se ne mogu pouzdati u njegov odabir pri kupnji dionica.
– p/e je 18.07 , i sada na još skupljim cijenama će ga kupovati mirovinci na p/e preko 21 kako bi u budućnosti zaradili puno novaca za vaše buduće mirovine.
– ovo mi prije slići na igricu tipa za svaki milijunčić uložen u LEDO dobiti će te tisuću kuna nagrade na Konzumovoj kupovnoj kartici.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
LEDO uopce nije los business, problem je jedino sto Agrokor drzi vise od 50%. Pa se moze desiti da prebace dio dobiti u neki drugi dio holdinga ako im to bude odgovarolo.
Generalno Hrvatska prehrambeno-preradjivacka industrija je jedna od rijetkih koja nije nekonkurentna u EU. Ipak to nije neka visoka tehnologija.
Sve sto mozes kupiti u Konzumu mozes i u Lidlu, Plodinama, Metrou ili na 100 drugih mjesta. I to obicno jeftinije.
ne možeš najjaču i najpopularniju trgovačku marku u Hrvatskoj.
@ivana
izvoli jedan best buy, radi se o brodaru koji kotira preko bare
SB [ Safe bulkers ] je brodar u vlasnistvu stare grcke obitelju koja se bavi tim poslom preko 50 god. Isti tijekom krize konstanto posluje sa dobiti, trenutna cijena je 3.6 sto je samo 10 % iznad all time low. P/E je smijesnjih 3, divid 6 %, treba jos reci da je tek prosli kvartal smanjio dividendu na sadasnjih 6 % dok je prije iznosila i 13 %, razlog je predtsojeca kupovina 7 panamaxa u slijedece 2 godine. Ovaj brodar ima izuzetno dobro ugovore za svoje brodove, tako npr vecina panamaxa i dalje zaraduje izmedu 24 000- 40 000 dolara, takoder ima najbolje i najnize upravljanje troskovima po brodu. Ono sto bi tebi bilo zanimljivo imaju dugu povijest nagradivanja svojih dionicara kroz dividendu, po mom misljenju bolje menagere i od DSX.
ivana7@ jesi prodala zlato long ili te opet osisalo ?
hrvatski turizam je Caterpillar buldožer, kaj veliš Twixer?
@ivana
izvoli jedan best buy, radi se o brodaru koji kotira preko bare
SB [ Safe bulkers ] je brodar u vlasnistvu stare grcke obitelju koja se bavi tim poslom preko 50 god. Isti tijekom krize konstanto posluje sa dobiti, trenutna cijena je 3.6 sto je samo 10 % iznad all time low. P/E je smijesnjih 3, divid 6 %, treba jos reci da je tek prosli kvartal smanjio dividendu na sadasnjih 6 % dok je prije iznosila i 13 %, razlog je predtsojeca kupovina 7 panamaxa u slijedece 2 godine. Ovaj brodar ima izuzetno dobro ugovore za svoje brodove, tako npr vecina panamaxa i dalje zaraduje izmedu 24 000- 40 000 dolara, takoder ima najbolje i najnize upravljanje troskovima po brodu. Ono sto bi tebi bilo zanimljivo imaju dugu povijest nagradivanja svojih dionicara kroz dividendu, po mom misljenju bolje menagere i od DSX.
Onako na prvu:uz spomenuti DSX zaista ne izgleda loše,no za razliku od DSX prilično su zaduženi a još kupuju i 7 novih brodova.
Valjda znaju što rade.
Ledo.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ivana iznjeli ste krive podatke.
Dakle p/e leda koji ste prepisali sa mojih dionica je krivi jer su unjete nove dionice a nije unjeta zarada od tvrtki koje je ledo kupio. U prospektu za investitore imate najavljenu dobit za ovu godinu koja iznosi cca 230 milijuna kn.
Kada to podijelima sa brojem dionica dobijamo cca 740 kn po dionici
To vam je na ovoj cijeni cca p/e 10,5
A imate i najavu uprave za sljedece godine, pa tako 2015 ledo ocekuje cca 330 milja dobiti sto vam je eps cca 1050 kn po dionici.
Cijenim vas kao investitoricu , ali ne slazem se glede leda, jmnc pa i knzm sa vasim stavovima.