Zbog cega se to kladis na rast?
[/quote]
Certifikati.
– DAX, gubitak, gotova igrica.
– na zlatu sam pogodila, raste, ali nemam pojma kada bih ga trebala prodati.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Zlato na 1706, bar bi ja tako.
Dakle porez na nekretnine i orocenu stednju je 0%, kapitalna dobit 0%, dividende 12%, ali zato hrana 25%.
Nije bas najsocijalniji porezni kod.
Kamo sreće da je onako kako vi mislite, Hrvatska bi bila El Dorado. No, na nekretnine se plaća komunalna naknada i porez na promet nekretnina, na kapitalnu dobit naravno da postoje porezne stope, a na sve to, ovisno o mjestu stanovanja, ide još i prirez. I što se tiče porezne politike, a pogotovo izvan nje, Hrvatska je vjerojatno najsocijalnija država na svijetu.
James Knox@ ne radi mi soja futures ,koji je ugovor vazeci 201301 ili 201303 ? ne rade mi oba..ili je neki treci ? kava [emo_palacg]
moj oprezni portfelj narastao oko 50% u prosloj godini, od toga 30% svjeze ubaceni novac, 20% porast vrijednosti dionica i reinvestirana dividenda. ukupno nakon 4 i pol godine investiranja tek sada oko nule (sadasnja vrijednost dionica – sve ulozeno i troskovi). sto se tice deskriptivne statistike, najbolje sam prosao s poduzecima s uzlaznom dobiti, bez obzira na dividendu tj. od bez dividende do velike dividende, dionicama slabije likvidnosti, poduzecima iz turizma, prehrambene industrije i elektroindustrije, barem tako kazu sumiranja iz mojih excel plahti.
upucao nesto pristiglog svjezeg novca danas i prvo postavljanje na kupnji u ovoj godini. u 2013., ako bude sve ok, ocekujem da cu ubaciti oko 15% svjezeg novca i oko 7% iz dividende u odnosu na sadasnju velicinu portfelja.
puno srece i zdravlja svima u novoj!
James Knox@ ne radi mi soja futures ,koji je ugovor vazeci 201301 ili 201303 ? ne rade mi oba..ili je neki treci ? kava [emo_palacg]
imali su čudno radno vrijeme.
uzimam what long, short call opcije ostavljam.
vrijeme je da se malo stabilizira cijena.
šta da vam obećam za 2013.? [emo_cool]
– samo 3 (tri) dionice, ali molila bih bez Hidroelektra Niskogradnja dioničko društvo.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana tvoj Urbi et Orbi u potpunosti je oprečan onom na blogu. Pozdrav uz iskrene želje da ti se prognoze ne ostvare.
– tko sretniji od mene kad mi se te prognoze ne bi ostvarile.
– ali na ovoj temi nastojim biti realna bez drukanja.
– pisala sam i kako će ova vlada uništiti privredu s porezom 20%+12%+18% i s ostalim nametima na plaću i firmu da ih sada ne nabrajam.
– pa tko je lud raditi za toliki porez, bit kapitalizma i jedino što pokreće kapitalizam je dobit, ako vam država oduzme tu dobit najbolje je ne raditi ili rad svesti na minimum.
– zbog svega toga imamo trend smanjenja zaposlenosti i povećanja nezaposlenosti.
– a država će sigurno s tim povećanim porezima skupiti manje novca jer nema nikakvog rasta a ni optimizma.
– I love this game.
Pozdrav !