Ako nisu uspjeli pokrenuti reforme u prvoj godini mandata onda ih ova vlada nikada nece ni pokrenuti. Za Milanovica su reforme rezanje drzavnih investicija u proracunu. To govori da znacajnijih investicija nece biti za mandata ove vlade.
Porez na hranu od 5% je veliki udar jer hrana prestavlja ogroman dio potrosnje hrvatskih gradjana. Dijelom ce to absorbirati trgovci nizim marzama, ali to onda znaci i vise otpustanja u trgovini.
Uglavnom se slazem sa Ivanom. I stagnacija, 0% GDP-a, ce se smatrati velikim uspjehom u 2013%.
Rekao je davno jedan gospodin…..
Neuspjeh može biti prilika za novi početak, ovaj put puno pametniji.
Zvao se Henry Ford i rekao je to davno prije nego postadosmo drzava.
Pametnome dosta
I sretna vam bila 20-13
lupit će im porez na štednju tako da maknu lovu sa štednje i investiraju u nešto…čekaj da uđemo u evropu…
Porez na hranu od 5% je veliki udar jer hrana prestavlja ogroman dio potrosnje hrvatskih gradjana. Dijelom ce to absorbirati trgovci nizim marzama, ali to onda znaci i vise otpustanja u trgovini.
Porez na većinu hrane u RH je 25, a ne pet posto. Pet posto je porez na kruh i mlijeko, i da, ogroman je to udar s obzirom da Hrvat dnevno pojede 125 grama kruha i tri deci mlijeka. Više ništa neće biti kao prije, slijedi nam apokalipsa zbog uvođenja tog poreza.
2012. sam vam dao VDKT na početku godine.
cijele godine sam vas nagovarao da kupite kvalitetne dionice (CROS, KOEI, ATGR, ADPL).
spašavao sam vas od DLKV, IGH, INGR, DIOK i ostale stečajne mase.
vani sam vam dao long naftu, short kukuruz, pšenicu i soju ljetos, kineski indeks na jesen.
Na Ibexu, Nasdaqu i AUDUSD sam vam davao desetke postotaka u oba smjera.
šta da vam obećam za 2013.? [emo_cool]
[/quote]
stalno pokušavam napipat dno na kavi.
izgledalo je dobro na 150 ali je popustilo, tražit ću i dalje, uzeo sam jučer long na 142.
inače sam protiv ETF, al ovaj dobro prati futurese.
Sretna vam Nova 2013.
– onako realno najbolje bi ju bilo preskočiti ili prespavati.
– napisala sam sretna, jer će vam u 2013. ona svakako biti potrebna.
– za RH ta godina je definitivno još jedna ekonomski izgubljena godina.
samo pesimistično u novu godinu, to je uvijek dobar pokazatelj.
burza nam je napravila dno prije točno 6 mjeseci, a realno gospodarstvo je na dnu ove zime i time završava ova depresija u hrvatskoj. kupujte i držite kvalitetne dionice, a tko ima znanja, vremena i volje može i trejdat junk-om.
Porez na većinu hrane u RH je 25, a ne pet posto. Pet posto je porez na kruh i mlijeko, i da, ogroman je to udar s obzirom da Hrvat dnevno pojede 125 grama kruha i tri deci mlijeka. Više ništa neće biti kao prije, slijedi nam apokalipsa zbog uvođenja tog poreza.
Vidis to nisam znao, mislio sam da je 0%. 25% poreza na hranu je po meni jako puno, nevjerojatno. PDV na hranu najvise pogadja najsiromasnije jer hrana cini najaveci dio njihove potrosnje.
Dakle porez na nekretnine i orocenu stednju je 0%, kapitalna dobit 0%, dividende 12%, ali zato hrana 25%.
Nije bas najsocijalniji porezni kod.
Evo ovi su odlucili da ce glasati. Dakle trebalo bi proci.
Dollar 1.3282
a realno gospodarstvo je na dnu ove zime i time završava ova depresija u hrvatskoj.
Koliki ce biti rast GDP-a u Hrvatskoj u 2013?
-0,5%
best buy 2013-pphm.
vec je 20 % gore , ali ovdje ocekujem u 2013 200-300 %