Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ackman je stvarno ubio Herbalife. Svaka čast na prezentaciji. Još kad pogledaš CEO-a HLF-a Michaela Johnsona kako se izvlači vidiš da nešto nije u redu s kompanijom. Mislim da je kompanija rasla na dobro smišljenom imenu koje se danas strašno prodaje. Nisam u dionici, ali sam je malo pratio jer je često barmen spominje. Mislim da s ovakvim načinom prodaje firma nema budućnosti i da je, kao što je i Ackan rekao, to čista piramida.

Pa evo samo čekamo podatke prodaje van lanca distribucije. Teoretski oni su prodaju računali sve što su prodali svojim distributerima( velika riječ za svakog naivca koji je uzeo 3 proizvoda da bi ušao u piramidu ).

Koliko sam čitao za HLF je potrebno na entry levelu kupiti oko 220$ da bi se uplo u strukturu. Ok, imaju 2 000 000 distributera i ispada da 440 milijuna dolara odlazi samo na taj prvi ulaz u distribuciju i kupnju putem recruitmenta.

Naravno, ovo je statini izračunvremenski i bilo bi zanimljivo vidjeti kolika je rotacija najnizeg lanca prodaje i koliko se tu recruitmenta odvija kroz 1 godinu.

Ali kako bilo, 440 milijuna od entry level ulaska u piramidu svojim prodavačima, a sveukupno je oko 3,5 milijardi USD u revenuima godišnje.

Dakle da i 3 milijarde dolara ode na retail ispada da svaki distributer prodaje u prosjeku 1500 dolara godišnje proizvoda što je mizerno i ne vidim tu ikakvu zaradu da je marža i 50% što nije jer se taj navodni discount poništi kroz kojekakve lokalne dadžbine (Linić sheme).

Budemo vidjeli obranu.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Vrlo je interesantno čitati izjave g. Ivane,
Meni se čini da tu ima elemenata bipolarnog karaktera tako da svakako čitatelj prije nego pokuša izvući zaključak mora prepoznati u kojoj je fazi (maničnoj ili depresivnoj) trenutno.
Ne može netko biti konzervativni ulagač i špekulant istodobno (osim bipolarnog ulagača).
Građevinci nemaju SVI isti broj stanova niti imaju SVI isti bankovni dug. Tako nisu SVI u istim problemima niti će SVI propasti.
Isto tako tko kaže da prodaja auta stagnira? Auti se prodaju/kupuju svugdje u svijetu a ne samo u Europi. Ako je npr.Renault smanjio prodaju negdje za 6% a drugdje povećao za 9% meni ne znači da prodaja stagnira.
Neke ptice visoko polete jer imaju velika krila no zbog težine se umore i na kraju padnu. Zato ne treba ulagati u avione.

Best buy ,

Moja iskustva vele da je svaki novi dan : best buy .

Zar ovdje bas nitko ne vjeruje najavama uprave dure dakovica i ministra gospdarstva.

DDJH.

– tu imamo upravu koju je instalirala politika (isto kao i PODR), a gdje su takve neuke uprve najbolje je ne ulaziti u dionicu.
– na žalost i naš ministar gospodarstva je također neuk kad je u pitanju gospodarstvo.

– DDJH sam otpisala kad je dao ponudu za kupnju Ingre.
– DDJH puno radi, ali ne zarađuje ništa.

– I love this game.
Pozdrav !

Best buy , prema mojem iskustvu je : svaki novi dan.

pa ako recimo u hr raste 9%, a recimo u “dojčlandu” pada 6%, mene itekako brine jel to nije ni stagnacija nego j….. pad

Vrlo je interesantno čitati izjave g. Ivane,
Meni se čini da tu ima elemenata bipolarnog karaktera tako da svakako čitatelj prije nego pokuša izvući zaključak mora prepoznati u kojoj je fazi (maničnoj ili depresivnoj) trenutno.
Ne može netko biti konzervativni ulagač i špekulant istodobno (osim bipolarnog ulagača).
Građevinci nemaju SVI isti broj stanova niti imaju SVI isti bankovni dug. Tako nisu SVI u istim problemima niti će SVI propasti.
Isto tako tko kaže da prodaja auta stagnira? Auti se prodaju/kupuju svugdje u svijetu a ne samo u Europi. Ako je npr.Renault smanjio prodaju negdje za 6% a drugdje povećao za 9% meni ne znači da prodaja stagnira.
Neke ptice visoko polete jer imaju velika krila no zbog težine se umore i na kraju padnu. Zato ne treba ulagati u avione.

pepe7

Kad ste poceli o automobilima, moram se ubaciti 🙂

Gledate krive države, gledajte EU i Rusiju oni su bitni za ulagace na ZSEu, HR je totalno nebitna u automobilskoj prici. Na temi o jednoj dionici prije par mjeseci linkao sam jako lijap analiza Ernest & Younga o budučnosti autoindustrije u Rusiji pa koga zanima neka baci pogled.

...

@HLF

Dao sam si truda i popricao s par ljudi za koje znam da su imali doticaja s HLFom ili su u njemu kao distributeri..Uglanvom oni sami kazu da oni koji zaraduju od HLFa najvise ovise o recruitment nagradama i čekovima koje dobiju kao nagradu za recruitanje novih..Navodno oni kojima ide dosta dobro s HLFom i koji izgrade dobru mrežu ispod sebe u HR mogu zaraditi 5 – 8000kn mjesečno. Takoder sami priznaju da je internal consumption jako velik naspram eksternala

Ovo je samo primjer iz HR koja je zanemarivo mala naspram ostatka svijeta, mozda je u npr USA stvarno drugacije no to cemo vidjeti…

Sto se njihovog CEOa tice da i meni se cini da je u namjanju ruku jako nespretno reagirao, a sama Uprava ce dati priopcenje tek 07.01 vrlo neozbiljno.

...

Ne može netko biti konzervativni ulagač i špekulant istodobno

Konzervativno investiranje.

– godinama pišem tu na ovoj temi,
– na tipu dionica o kojima pišem se ni u krizi nije mogla pogubiti neka lova, ali nije se ni nešto naročito puno zaradilo.
– konzervativno investiranje ako imate puno love je svakako nešto najbolje što postoji.
– ali velika većina nema puno love te je prisiljena špekulativno investirati.
– a i to konzervativno investiranje je dosadno da dosadnije ne može biti.

– zbog toga mi je najdraže špekulativno investiranje.
– ali tu je bitan omjer, u tvz. sigurnim investicijama sam uvijek cca 70%, trenutno je to cca 90%.

– np. tokom godine se kockam na kladionici ali to je cca 1% portfelja, igram 1-2 para, Dinamo, Medvešćak, Barcelona… (nemam pojma o tome sportu, a niti me to zanima) ali pruža mogućnost velikog dobitka, uložim 300-2.000kn ponekad i 5.000kn, tečaj toliko da uduplam ulog, i najčešće dobijem, a te dobitke potrošim ili investiram u koji investicijski fond ili kupim koju omiljenu dionicu.
– na burzi su mi sada zgodni certifikati, puno bolja kocka od kladionice, ali taj tip investicije nikako preko 5% portfelja (trenutno 2.67%, zlato cca 50% od toga).
– na burzi znam investirati u egzotične dionice, ali ne više od 5%.

– te špekulacije su fenomenalne kad se na njima zaradi, ali znam ponekad i puno izgubiti, ali ti gubitci zbog malog postotka investiranja ne utječu bitno na moj portfelj.

– osnova portfelja mi je i više nego konzervativna, te me zadovoljava prinos od 10-20%.
– ako se jednog dana kod nas vremena promijene taj prinos će sigurno biti 100-200%, a u krizi je bitno taj prinos svesti preko bankarskog oročenja.

– I love this game.
Pozdrav !

kupi ernt i vratit ce ti se osmjeh na lice (nije druk covjek pito sto da kupi)

sad po ovoj cijeni je ERNT upitno isplativ jer je u narastao 50% (sa 900 na skoro 1400 kn, a većina koja je kupovala očekuje oko 180-200 kn dividende i to je ugrađeno dobrim dijelom u cijenu pa je pitanje koliko je SADA isplativa kupnja ERNT…na 900-1100 kn bih mirne duše svakome savjetovao kupnju, ali sad na 1400 kn više ne!

Kolegice, zar će s Viaduktom doći do hlađenja sad kad su se poslovi namnožili i kad se novi množe, sad kad dolazi naplata na djelo ?

VDKT.

– za građevince sam vam napisala moje mišljenje, koje i ne mora biti točno.
– isto tako i za VDKT da se ne ponavljam, nemojte gledati poslove VDKT jer su oni već ukalkulirani u cijeni dionice, sada može tu doći i do daljnjeg pumpanja ali se po prometu vidi kako toga nema, a i TA pogađa u 3/4 slučajeva.

– moje generalno mišljenje je ne investirati u brodare i građevince.
– sve je to dosta palo, ali svakako može još pasti, a oni koji odu u bankrot vrijede nula kuna.

– I love this game.
Pozdrav !

Najbolje je po meni uložiti u :
1.zlato

Zlato.

– sada i na našoj burzi možemo trgovati zlatom.
– kupujete papirnato zlato, ne treba vam sef, ne možete ga izgubiti (ako vam ne pukne certifikat).

– ali i na zlatu se gubi, papirnato je zgodno jer se brzo kupi ili proda a može i s polugom.
– kod nas imamo jedan fond koji trguje isključivo zlatom, i u ovoj godini minus cca 10%.
– a u petak je zlato palo 0.44%.
– očito je kako nije zlato sve što sjaji jer se i tu novci gube.

– imamo certifikat GLD1 – nema poluge, nema pucanja certifikata, koliko sam računala jedan udio predstavlja 1/10 unce.
– isto tako imamo DAX index bez poluge, to još nitko nije kupio, ali biti će ga zgodno kupiti kada DAX puno padne i budemo računali na višegodišnji rast.
– GLD1 certifikatom se zanemarivo malo trguje, nešto sitnog sam ja kupila.
– ostali dio mi je s polugom TLGD, kladim se na rast.
– ali po TA (moje osobno mišljenje) moglo bi padati do 1.600 – 1.620, e tu ga čekam za malo veći ulaz.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close