Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što vi mislite o jmnc, kodt ili adpl.?
Vi ste jedna od najboljih investitora na zse, te me vaše mišljenje zanima.

– nisam najbolja, a niti mi je to cilj.
– investiram isto kao i vi, konzervativno, nije mi cilj puno zaraditi nego ne pogubiti zarađeno.
– pogledala sam svoj portfelj na moje dionice – naj portfelj,
– CROS, KODT, ADPL, prinos s dividendama 15.47% .
– gospon xy je s svojom "Barcelonom" ostvario prinos preko 29% .
– najbolji prinos je ostvario portfelj KOEI, ERNT, VDKT 82% .

– ja sam i više nego zadovoljna s svojim prinosom od 15.47% , ali ništa ne bi imala protiv da mi je taj prinos 82%, a imala sam neko vrijeme KOEI i ERNT.
– onaj stvarni portfelj mi je ove godine u minusu, jer sam potrošila užasno puno novaca, sve dividende i još nešto od glavnice a porast cijene portfelja to nije pokrio.
– nema veze, idem dalje, kao i ova vlada i ja sam u 2013. planirala rast portfelja od cca 50% .
– ali imam i jedan mali problemčić jer još nemam pojma na kojim dionicama bi u 2013. mogla zaraditi 50%.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

VDTK, BLJE, KORF PBZ, KNZM, IVANCICE, ja ocekujem bar 50% na ovome ako ne i 100tku

VDTK, BLJE, KORF PBZ, KNZM, IVANCICE, ja ocekujem bar 50% na ovome ako ne i 100tku

– tu je problem u tome što i gospon Slavko očekuje povećanje poreza od bar 50%.

– gospon Božo, tu reklamirate svoj portfelj, ali se barem malo potrudite napisati o svakoj dionici, ono osnovno, zašto bi to bilo best buy.

– np. VDKT, onako općenito svi građevinari u RH su osuđeni na propast.
– zašto ???
– zbog poreza na nekretnine, imamo viška izgrađenih stanova a manjka stanovništva koje se svakodnevno konstantno iseljava a niti nemaju novca za te skupe nekretnine.
– država nema love za neke kapitalne projekte s kojima bi zaposlila građevinu.
– a ti sami građevinari su očito nesposobni naći koji posao van RH.

– a za VDKT, tehnička mi govori kako tu dolazi do hlađenja, a imamo i pad prometa, znači treba čekati s kupnjom.
– kamo će cijena dalje to će ovisiti o godišnjem izvješću.

– I love this game.
Pozdrav !

@ivana7
Kolegice, zar će s Viaduktom doći do hlađenja sad kad su se poslovi namnožili i kad se novi množe, sad kad dolazi naplata na djelo ?
Zašto tražite toliko dokaza a znate da i Biblija kaže da se ne valja previše nagnuti nad bunar zbog radoznalosti da bolje vidite dno.
Evo Vam bez analiza i neznam čega moj portfelj pa se čujemo za mjesec dana:
Atgr, Ernt, Korf, Ddjh, Lkri,Vlmh, Igh (jedini u minusu 38 %) i sad planiram kupit Končar, Viadukt i Ipkk.

@domach1984

Mene zanima samo ono što piše s desne strane na traderu a to je PRINOS +!!!

Što vi mislite o jmnc, kodt ili adpl.?

KODT.

– ta nas je firma razočarala s financijskim izvješćima za 1,2 i 3Q.
– od te firme se očekuje puno ali izgleda kriza i na njih utječe, dosta su im pale marže.
– trenutno su zaradili cca 47kn dividende po dionici, ako bude dobar 4Q moglo bi biti i preko 50kn.
– ako 4Q bude o.k. tada možemo računati na porast cijene 10-15%.

– za dividendu izdvajaju 40%, ukupna zarada će im biti cca 120kn po dionici a to je povrat od cca 13.33% što je u ovim kriznim vremenima o.k. (ova računica uveliko ovisi o izvješću za 4Q).

– u 3Q su imali rekordan rast ugovorenih poslova od 41%, (jedino im je ta stavka u tom izvješću o.k.).

– kupnjom dionice kupujemo budućnost, a sljedećih 20g. u ovoj djelatnosti će biti dosta posla – svjetska kriza nema neki veći utjecaj na industriju za proizvodnju i distribuciju struje.

– a sada ako podignu proizvodnju, imaju naruđbe, ako se podigne marža vrlo lako i brzo će se tu doći do dobiti od 25% godišnje po dionici, a to bi moralo utjecati na rast cijene dionice.
– a možda i neće biti tako kako sam napisala.
– dionice svakako spadaju u rizičan tip investiranja, ali pružaju i mogućnost velikih zarada.
– a sada koja će dionica odraditi rast od 100% stvarno nemam pojma.
– zbog toga investiram u dionice koje mi svojim dividendama donose prinos kao da mi je novac oročen u banci, a KODT je jedna od takvih dionica.
– a hoće li bankrotirati ili neće bankrotirati vidjeti ćemo u sljedećem izvješću.
– trenutna kupnja je čista kocka, ali bez rizika nema ni profita.

– i onda će mi gospon Slavko na moj rizik naplatiti 12%, pa općina 1.5% prireza, pa firmi 20%, dobro ako što i ostane za isplatiti.
– a kada idem potrošiti tu siću koju dobijem opet mi ukradu 25%.
– zbog svega toga u RH nemate dobrih firmi, a i nema više naivnih koji bi pokrenuli biznis u RH.
– ipak je nešto trulo u državi Danskoj !!!

– I love this game.
Pozdrav !

E R N T

http://www.business.hr/kompanije/otpis-ulaganja-ericssonu-uzima-8-milijardi-kruna

.

Zar ovdje bas nitko ne vjeruje najavama uprave dure dakovica i ministra gospdarstva. A udaraju u povelika zvona. U podrsku s bloga ne treba sumljati. Ja sam poprilicno natrpan pa mozda bas nisam najobjektivniji ali da bas nitko ne trza na sve te najave prilicno mogucih poslova. Istna do sada nas izvjestavaju samo o ugovorima o suradnji ali gdje ima dima postoji nada da bi moglo biti i vatrice. Komentari o nadi nepotrebni s obzirom na omjer cijene i mogucih dobrobiti za dionicare.

Pročitao sam najavu DDJH no oni samo pričaju o velikim prihodima, a o dobiti ni slova..Što ti znaće ogromni prihodi kad od njih nemaš nikakve dobiti..Kao da ti kroz dvorište prolaze kamioni puni novčanica, a ti dobiješ koju samo ako ispadne neka novcanica iz kojeg kamiona dok prolazi…

Bojim se da DDJH dogovara poslove na 0 ili blizu 0 profitabilnosti kako bi uoopće bili konkurentni i samo kako bi nešto radili..moguće da imam krivi dojam no tako ja to doživljavam…Da bi DDJH postao perspektivan ovakvi prihodi bi morali biti konstanta, no i s istodobnim velikim ustedama na rashodovnoj strani upitno je mogu li to postici, no tko zna možda i mogu.

Inaće našao sam jučer 3h vremena i pogledao Ackmanovu prezetnaciju o HLF…Neznam jesu li ili nisu u pravu no svatko bi trebao pogeldati tu prezetaciju, to je pravi primjer brutalno dobro odrađene analize neke kompanije

...

Kod DDJH ja sam se navukao na pricu o kontroli troskova tj. Poboljsanju ucinkovitosti. U kombinaciji s velikim poslovima to je visokoexplozivna smjesa. Hoce li se stvari tako posloziti budemo vidjeli. Naravno da uz dosadasnju profitabilnost nikakvi poslovi ne vrijede previse. Da je drugacije nebi ni cijena bila takva kakva je sada.

Iskreno nadam se da ce ti to uspjeti i da ce svi dionicari DDJH profitirati..Ja sam s slicnim razmisljanjima ulazio u PTKM jer sam vjerovao da ce uspjeti potpisati jeftiniji ugovor za plin, koji je trebao smanjiti troskove i uz ogromne prihode koje PTKM ima rezultirati i dobrom dobiti…Nazalost tamo izgleda da jos bar godinu dana nista od jeftinijeg plina, a minus preko 150milja kuna zasada…Srećom uletjela je priča o privatizaciji tako da se na PTKM lijepo zaradilo unatoc gubicima tvrtke no nakon tog iskustva klonim se drzavnih tvrtki s perspektivom “samo ako…”. Ima trenutno i boljih prilika na trzistu

Autor nema dionice PTKM niti DDJH te nije nagovor na kupnju/prodaju istih.

...

hajd napokon ste se na ovoj temi prebacili s wall streeta pa i ja mogu nesto nauciti jer kao obican seljak nista vas nisam razumio, samo vidio da mlatite lovu. za razliku od vas meni je ova godina bila prava muka, dobro da je prosla. prodaja s gubitkom na svakom koraku. kodt me istraumatizirao, jedva izasao. od svega sam jedino zvzd zadrzao. vdkt mi poravnao gubitak drugih gradjevinara, ali ne bih tamo opet dok se malo ne ispuse. jmnc mi bila zanimljiva ljetos ali ne zelim se potpuno zakopati. adpl ce pricekati, slazem se s ivanom da brodare nista lijepo ne ceka. ddjh i ptkm me ne zanima jer previse ovise o oglasima u novinama a ja citam samo online pa to onda propustim. eto, stvarno ne znam sto sad kupiti…

hajd napokon ste se na ovoj temi prebacili s wall streeta pa i ja mogu nesto nauciti jer kao obican seljak nista vas nisam razumio, samo vidio da mlatite lovu. za razliku od vas meni je ova godina bila prava muka, dobro da je prosla. prodaja s gubitkom na svakom koraku. kodt me istraumatizirao, jedva izasao. od svega sam jedino zvzd zadrzao. vdkt mi poravnao gubitak drugih gradjevinara, ali ne bih tamo opet dok se malo ne ispuse. jmnc mi bila zanimljiva ljetos ali ne zelim se potpuno zakopati. adpl ce pricekati, slazem se s ivanom da brodare nista lijepo ne ceka. ddjh i ptkm me ne zanima jer previse ovise o oglasima u novinama a ja citam samo online pa to onda propustim. eto, stvarno ne znam sto sad kupiti…

kupi ernt i vratit ce ti se osmjeh na lice (nije druk covjek pito sto da kupi)

Ackman je stvarno ubio Herbalife. Svaka čast na prezentaciji. Još kad pogledaš CEO-a HLF-a Michaela Johnsona kako se izvlači vidiš da nešto nije u redu s kompanijom. Mislim da je kompanija rasla na dobro smišljenom imenu koje se danas strašno prodaje. Nisam u dionici, ali sam je malo pratio jer je često barmen spominje. Mislim da s ovakvim načinom prodaje firma nema budućnosti i da je, kao što je i Ackan rekao, to čista piramida.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

New Report

Close