Kolegice Ivana
Uvijek je nešto dobro za kupiti
Kolegice Ivana
Uvijek je nešto dobro za kupiti
– a zašto vam je onda keš pozicija 80% ???
– I love this game.
Pozdrav !
2013.
– ulazak u EU znači i gubitak, zatvaranje cca 20% firmi koje će sigurno bankrotirati pred EU konkurencijom (nema više CEFT-e, kanditori, duhan…)
– tekstilci su već bankrotirali zbog Kine.
– građevinci, zbog poreza na nekretnine, zbog izostanka državnih investicija, zbog neizlaska na strana tržišta će također bankrotirati.
– brodari će bankrotirati zbog svjetske krize.
– u RH možda ima desetak zdravih i o.k. firmi, ali i te malobrojne firme ova država će nastojati uništiti svojim poreznim nametima.
– najboje vam se je iseliti iz ove zemlje i to što prije.
– I love this game.
Pozdrav !
2013.
– ulazak u EU znači i gubitak, zatvaranje cca 20% firmi koje će sigurno bankrotirati pred EU konkurencijom (nema više CEFT-e, kanditori, duhan…)
– građevinci, zbog poreza na nekretnine, zbog izostanka državnih investicija, zbog neizlaska na strana tržišta će također bankrotirati.
– u RH možda ima desetak zdravih i o.k. firmi, ali i te malobrojne firme ova država će nastojati uništiti svojim poreznim nametima.
– I love this game.
Pozdrav !
Znači, tvoj post je čisti spam?
– a zašto vam je onda keš pozicija 80% ???
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Pa ne daju mi kupiti ono što je dobro..
Eto danas nisam uspio kupiti još jmnc. A i ja vam volim diverzifikaciju, nikada preko 20 % u jednu dionicu (imao u ledu na kraju preko 20 % ali to je bilo pasivno prekoracenje koje je nastalo zbog rasta dionice leda)
I kodt mi je zanimljiv,i adpl, te razmatram koju bih prije kupio.
Što vi mislite o jmnc, kodt ili adpl.?
Vi ste jedna od najboljih investitora na zse, te me vaše mišljenje zanima.
Hvala vam na utrošenom vremenu!
Evo i od mene jedno pitanje vezano za ADPL.
U zadnjih mjesec dana Yen je oslabio vise od 10% u udnosu na Euro. To sigurno pogoduje Japanskim proizvodjacima automobila. Po vasem misljenju da li to, i u kojoj mjeri, ima utjecaja na poslovanje ADPL?
Što vi mislite o jmnc, kodt ili adpl.?
Vi ste jedna od najboljih investitora na zse, te me vaše mišljenje zanima.
– nisam najbolja, a niti mi je to cilj.
– investiram isto kao i vi, konzervativno, nije mi cilj puno zaraditi nego ne pogubiti zarađeno.
– pogledala sam svoj portfelj na moje dionice – naj portfelj,
– CROS, KODT, ADPL, prinos s dividendama 15.47% .
– gospon xy je s svojom “Barcelonom” ostvario prinos preko 29% .
– najbolji prinos je ostvario portfelj KOEI, ERNT, VDKT 82% .
– ja sam i više nego zadovoljna s svojim prinosom od 15.47% , ali ništa ne bi imala protiv da mi je taj prinos 82%, a imala sam neko vrijeme KOEI i ERNT.
– onaj stvarni portfelj mi je ove godine u minusu, jer sam potrošila užasno puno novaca, sve dividende i još nešto od glavnice a porast cijene portfelja to nije pokrio.
– nema veze, idem dalje, kao i ova vlada i ja sam u 2013. planirala rast portfelja od cca 50% .
– ali imam i jedan mali problemčić jer još nemam pojma na kojim dionicama bi u 2013. mogla zaraditi 50%.
– I love this game.
Pozdrav !
JMNC.
– svi parametri FA su i više nego o.k.
– tu je problem cijena dionice, jer JMNC nikako ne bi trebala biti preko 2-3% portfelja.
– i ja ponekad kupim tu dionicu, ali to budu 2 dionice, ne više od toga.
– dosta je nelikvidna, mislim da sam ju zadnji put imala cca prije godinu dvije, kupila sam ju na cca 35.000kn i prodala 43.000kn.
– tu mi je najveći problem vlasništvo većinskog od 80.44%, top10 93.60% .
– može to top10 bez problema podići na 100.000kn, ali na tim cijenama ne bi bilo prometa.
– kada bi tu bilo konstantne dividende 10.000kn tada bi ova dionica išla sigurno i po 150.000, ali toga nema.
– većinski vlasnik je stvarno škrtav kad je u pitanju dividenda.
– a gledam i cijene po diskontima, Jamnica je svugdje kunu skuplja iako nije kvalitetnija, ali ima razgranatu prodajnu mrežu kod svog većinskog vlasnika tako da i ta cijena bez problema prolazi.
– tu vam sve ovisi o većinskom vlasniku, probali su se oni proširiti i na US, ali nisu uspjeli.
– a ja ne volim ovisiti o većinskom vlasniku.
– I love this game.
Pozdrav !
ivana 7:
2013.
– I love this game.
Pozdrav !
@ ivana 7,
a gdje da se iselimo kada je svigdje s.ranje generalno ?
Nigdje nam neće biti tako lijepo kao u Lijepoj Našoj .
Najbolje je po meni uložiti u :
Prvo : dok čekate da kriza prođe ,uživajte trošeći do sada zarađeno !
A onda , ako vam još šta ostane :
1.zlato
2.vlastiti posao
3.naftu (INA)
4.telekomunikacije (HT,ERNT)
Pozdrav !
ps.
(Božić sam Vam svima čestitao na deset mjesta lani .
I osobno sam privatnih i poslovnih čestitki dobio samo 10 % .
Svi štede ,nema ni kalendara.)
ADPL.
– i to je o.k. dionica.
– ali imamo krizu, a u krizi se automobili puno manje kupuju.
– kako će ova kriza utjecati na ADPL vidjeti ćemo iz sljedećih izvješća.
– tu nisam željela rizikirati pa sam većinu dionica ADPL prodala.
– mislim da neće biti neki problem tu se vratiti jer MM i više nego dobro kontrolira cijenu dionice.
– dugoročno, kad prođu ove krize ovo bi trebala biti i više nego dobra investicija.
– tu imamo likvidnost, lako se prodaju veće količine bez značajnog rušenja cijene, ali imamo i MM koji ubija volju za bilo kojom špekulacijom na ovoj dionici.
– I love this game.
Pozdrav !
Neznam što je Vama dobro u toj dionici. Meni u 8 mjeseci nije donjela ništa osim bez veze ulupanih 100 tisuća kuna i izlaska s gubitkom od 1200 kuna. Ne mogu Vam opisat radost kad sam se oslobodio tog Purana.
Toliko foliranja na jednoj dionici nisam dugo vidio. I ova burza tj mali dioničari su se počeli ponašati kao ovce. Očito se sluša neke tzv gurue pa se izgubila vlastita sposobnost procjene i odluke.
Samo ću se nasmijat i reći, sretno Vam bilo s Adpl a za mjesec dana se čujemo pa mi recite, kako ste [emo_namigusa]
Neznam što je Vama dobro u toj dionici. Meni u 8 mjeseci nije donjela ništa osim bez veze ulupanih 100 tisuća kuna i izlaska s gubitkom od 1200 kuna. Ne mogu Vam opisat radost kad sam se oslobodio tog Purana.
Toliko foliranja na jednoj dionici nisam dugo vidio. I ova burza tj mali dioničari su se počeli ponašati kao ovce. Očito se sluša neke tzv gurue pa se izgubila vlastita sposobnost procjene i odluke.
Samo ću se nasmijat i reći, sretno Vam bilo s Adpl a za mjesec dana se čujemo pa mi recite, kako ste [emo_namigusa]
Vrhunska analiza potkrijepljena konkretnim podacima.
Well done.