Početak okreta trenda?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ukupni-promet-industrije-u-hrvatskoj-u-listopadu-porastao-za-79-posto/651993.aspx
Lažne nade u oporavak industrije .
U to može vjerovati samo netko tko je pao s Marsa na burzu za nezaposlene.
Statistički zavod već 2 godine zbraja popis stanovništva a nevjerojatno je da znaju šta se dogodilo u listopadu .
@James Kad istok poludi oleale oleale…
Pozdrav!
nisam James, ali mislim da je u ovom slučaju “poludio divlji zapad” ! Nakon što su napucali DAX i Nikkei u bežaniji od poreza, ono što je još ostalo nastoje smjestiti u Kinu.
Uvoz je zanemariv prema izvozu prema podatcima DZS-a. Zlato je roba kao i svaka druga, kakvu tu regulaciju treba uvesti ?
Ima jedan izvoz koji DZS ne mjeri točno, a to je “izvoz mozgova”. S kime god od bivsih kolega s faksa pricam, svatko mi se hvali kako je dobio ponudu za posao vani i kako odlazi (večinom Austrija i Njemačka no ima ih i Japan,Malezija,Kanada,Norveška), a navjerojatnije cu i ja uskoro ponovno uzeti putovnicu u ruke..Puno njih koje znam več su otišli van. TO uopće nije čudo pošto je u RH uz sve ostlao negativno najnovije postalo moderno inžinjerima nuditi minimalac prva 2 mj, ili ono famozno stažiranje za 1600kn, a za to tražiti 12h radno vrijeme i ponižavati ih .
Dokle god je tako i dokle god oni koji mogu stvarati novu vrijednost gledaju da odmah poslije diplomiranja pobjegnu preko granice, nema napretka u HR, niti nekog prirodnog rasta BDPa.
Kina +4,3% noćas… treba komentirati, oćemo ponavljat gradivo o posljednjem jeftinom tržištu u ovom ciklusu? [emo_novac]
Kina +4,3% noćas… treba komentirati, oćemo ponavljat gradivo o posljednjem jeftinom tržištu u ovom ciklusu? [emo_novac]
Japan je izabrao sedmog premijera u zadnjih 6 godina. Uskoro ce dobiti i desetog ministra financija u zadnjih 4 godine.
Ima li nade za ove ?
kakva panika, mljac, a ja samo jedan metak u pušci rekao bi buffet. da čekam 1 h tu gdje bi me sada moglo i pokupiti jer se kupnja razbježala iznad mene ili probati nešto drugo. cekam onaj tuho smanjenje tem kap, pa bih imao za još jednu kupnju u 2012., ozbiljni novci za investiranje dolaze mi tek u prvom mjesecu.
Japan je izabrao sedmog premijera u zadnjih 6 godina. Uskoro ce dobiti i desetog ministra financija u zadnjih 4 godine.
Ima li nade za ove ?
Posudit će im Mamić Krunu Jurčića i Branka Ivankovića da im srede te dugoročne probleme.
čamio čučeći visoko nad trgovinom na prodaji crll par mjeseci. vidio jutros cros vijest, a bez investor magic boxa na poslu, nemoćan. pobralo me, treba bih biti sretan: u manje od godinu dana i dividenda i plus na razlici, ali imam osjećaj da sam ispušio pravu zaradu. sutra na posao sa škatulom u džepu, pa ću kupiti nešto drugo.