Postala sam sretna vlasnica JDOS dionica.
– što dalje, kupila sam samo 10 dionica.
– nadokupljivati, čekati veći pad ili kupiti nešto treće.
– teško je biti u kešu i ne raditi ništa.
Pozdrav !
i mene slične brige more, skoro sve sam rasprodao i imam hrpu para koje me žuljaju!
Stavrno mi je teško gledati kako sve prolazi pored mene, ali nedam se!
Nešto u zraku me mući, a ne znam što.
Trpit ću još malo pa makar mi bilo zadnje!
Danas sam pogledao izvještaj NEXE grupe za 2006 godinu ( konsolidirani ). U izvještaju se vidi kao što i znamo da je NACE dio NEXE-a. E sad me muči jedna stvar.
Ako sam npr. kupio 1% NEXE grupe znači da sam i vlasnik jednog dijela NACE, a opet mogao sam kupiti i 1% NACE posebno i biti vlasnik 1% NACE.
Nije li to dvostruko prodavanje jedne te iste dionice ????
Molio bih Vaše komentare i objašnjenja !!!
Pozdrav
Danas sam pogledao izvještaj NEXE grupe za 2006 godinu ( konsolidirani ). U izvještaju se vidi kao što i znamo da je NACE dio NEXE-a. E sad me muči jedna stvar.
Ako sam npr. kupio 1% NEXE grupe znači da sam i vlasnik jednog dijela NACE, a opet mogao sam kupiti i 1% NACE posebno i biti vlasnik 1% NACE.
Pozdrav
Valjda je razlika u tome želiš li biti vlasnik jednog dijela NEXE (uključuje i neke druge firme osim NACE) ili pak želiš biti vlasnik dijela NACE, ali se slažem da je razlika donekle više nominalna nego stvarna, tj. da se u određenom smislu zbilja dvostruko prodaje ista dionica.
Praktički osnuješ jednu firmu (d.d.) i onda nad njom još jednu (d.d.) pa možda i još jednu nad njom (ima takvih slučajeva kod nas, ali ih ne bih nabrajao), pa nekoliko puta prodaješ isto [smiley2] Valjda bi trebalo financijski točno razgraničiti što je čije, što spada u koju firmu, koja vrijednost itd. pa se tržiti samo jednom… Možda bi neki dobar računovođa mogao dobro odgovoriti na postavljeno pitanje.
Pozdrav
Ma to su ti zapravo trezorske dionice,
Kakve trezorske dionice. Sve me ovo podsjeća na jednog bankara koji piše knjige ili na ono: dvaput je dvaput.
Koliko taj Ergović uopće ima dionica ??? Čini mi se više od izdanih.
Kakve trezorske dionice. Sve me ovo podsjeća na jednog bankara koji piše knjige ili na ono: dvaput je dvaput.
Koliko taj Ergović uopće ima dionica ??? Čini mi se više od izdanih.
vidim da ne znaš kakve trezorske. dionice nexea ergović čuva za nekoga pa su to zapravo “trezorske” dionice i trebalo bi ih isključiti iz izračunavanja booka. odatle visoka startna cijena dionice nexea
NR
Nije dvostuko prodavanje iste stvari jer kad kupuješ dionicu NACE-R-A kupuješ dionicu koja nije u vlasništvu NEXE grupe a kad kupiš NEXE-R-A kupuješ indirektno i NACE-R-A koja je u vlasništvu NEXE grupe.
Danas sam pogledao izvještaj NEXE grupe za 2006 godinu ( konsolidirani ). U izvještaju se vidi kao što i znamo da je NACE dio NEXE-a. E sad me muči jedna stvar. Ako sam npr. kupio 1% NEXE grupe znači da sam i vlasnik jednog dijela NACE, a opet mogao sam kupiti i 1% NACE posebno i biti vlasnik 1% NACE. Nije li to dvostruko prodavanje jedne te iste dionice ???? Molio bih Vaše komentare i objašnjenja !!! Pozdrav
gospodo to mogu biti opasne stvari. Šta ako sutra Ergović odluči pokloniti djeci NACE ili DILJ, šta onda ostaje dioničarima NEXE. Gdje je onda prihod NEXE…. Neki se možda sjećaju kako je Jako otpuštao dionice unutar Lucidusa onako kako je on htio, a nije pitao nikog od ostalih dioničara.Ergović ima 88% i to može biti zajeb.
Možda griješim, ali oprez…