@Twixer ,
zahvaljujem na objašnjenju .
Osobno ne vidim ništa pametno u izvozu zlata ni za Državu ni za sebe .
Mislim da je to štetno .
Treba štedjeti a naročito je za štednju podesno zlato .
Bez obzira na državu slobodan sam onoliko koliko sam ekonomski neovisan.
Osobno mi je u ovoj krizi interesantno ulagati u zlato i INU.
Vrijednost zlata sigurno će rasti kao i vrijednost INE.
Malo je poslova koji mogu donjeti profit kakvi će donjeti zlato.
Kad-tad prestat će tiskanje novca bez zlatne podloge .
Nema poreza na nekretnine a ni imovinu .
Lako i brzo u slučaju potrebe se može prodati .
Pozdrav
http://www.reuters.com/article/2012/12/11/us-aig-ustreasury-sale-idUSBRE8BA0GY20121211?feedType=RSS&feedName=businessNews&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&dlvrit=56943
USA (Treasury i FED) zaradila 22,8 mlrd. USD na bailout-u AIG-a.
Kupi od pesimista, prodaj optimistu. [emo_palacg]
Gdje je bio stozer za obranu AIG-a da zaustavi prodaju drzavnog udjela ?
Moje dvije najveće greške kod certifikata.
– sve ovo mi je nešto novo, nemam iskustva, tek razvijam strategiju kako time trgovati.
– na žalost nemam neke koristi ni od vašeg pisanja na temi Certifikati jer sam zbog vašeg pisanja napravila najveće greške.
– a morala sam znati kako ste stado i kako ovce ne treba slijediti.
– ali što je tu je.
– greška Br.1, LDX1.
– gledam TA, vidim dno, vidim kako većina vas izlazi, prisutan je veliki strah od pucanja certifikata, netko izlazi i kapitalizira 50.000kn minusa, a ja ulazim, nakon 2-3 dana izlazim, dobitak dobra plaća ili cca 10%.
– velika većina vas je tu izgubila lovu, a izgubila sam i ja dodatnih 100% jer sam prerano izišla.
– greška Br.2, SDX1.
– dok sam ja zarađivala na LDX1 velika većina vas se krcala SDX1.
– tako ja prodam LDX1 i krenem za stadom u SDX1.
– čeka stado, čekam ja kad će više pasti taj DAX.
– dokupom smanjujem prosjek,
– zadnjih danana ga više ne dokupljujem, jer ga imam previše, a i čekam pucanje tog certifikata i kog vraga će mi onda dokupljivanje.
– možebitna greška Br.3, zlato.
– e, tu mi zasad ide o.k., ali stado je počelo o tome pisati pa sam s pravom zabrinuta za tu investiciju.
– sa obveznicama i naftom još nisam trgovala jer trenutno nemam pojma o tim certifikatima.
– I love this game.
Pozdrav !
Djevojko tvoja jedina greška je ta što ne slušaš iskusnijeg od sebe.
Ali dobro, pametni uče na greškama, usavršavaju svoju tehniku, koriste najnoviju tehnologiju, uglavnom dolaze do novih i neslućenih razina svijesti.
E sad kaj se tiče kladionice ja sam ti jako protiv toga i nikad nisam odigrao nijedan listić. Zašto?
Zato jel se uvijek nađe sljedbenik jedne pacovčine koji ti dosudi penal u zadnjoj sekundi.
Loto igram, tu isto pokušavam naći svoj sveti gral, do sada 6+1 najbliže.
Ove manje dobitke od 2-3 tisuće kuna ne računam.
Ajde za Božić ti darujem moj kemijski model predviđanja svekolikih indexa pa i DAXIĆA.
G. Klemenc sada imate moj portfelj pa možete zbrisati iz tih dionica.
Skoro sam kupio i IGH, a onda sam se sjetio ko im je TOP managare.
Šteta mi novaca.
Molio bi Hrvatsku državu da žiro račun za pomoć Sloveniji jer se nalaze u EU.
Koliko su se oni pravili važni, oni su EU, ali ako nema Makedonaca, Bosanaca, Albanaca, Srba i svih ostali nacionalnosti i manjina, nemaju od koga krasti i onda to završi BANkrotom.
lp[emo_smijeh]
@ sulejmanmali iliti hasenfefer
Gdje vam piše portfelj? Nemam pojma. Nisam ga pročitao. Na kojoj je stranici? I inače, a to moram posebno naglasiti – šta mislite da se promjenila vrijednost IGH-a s time što se promjenila cijena?
Gdje vam piše portfelj? Nemam pojma. Nisam ga pročitao. Na kojoj je stranici? I inače, a to moram posebno naglasiti – šta mislite da se promjenila vrijednost IGH-a s time što se promjenila cijena?
Samo za Vas, sad sam ostal bez poruka.
ATPL cca 60 komadića
INGRA oko 7.000 komada (zizić me je nagovorio, on je kriv)
BELJE oko 77 komada (Renči pa ne ide baš gore, jel zbog Uprave ili žute jo-jo loptice).
I DIOKI
Oko 7.000 kom + OKO 12.000 NA srbničkim ručunima
Radujem se udruživanju malih dioničara.
+ostatak CASH-r-a 20 % recimo, malo malo dobijem lovu za lopatanje (nisam ja kriv kaj tak dobro baratam s štapom)
Pa mene IGH jaaaaaako čudi što raste. Napisao sam Vam moj ulaz.
Još jednom bi naglasio da nisam učil za brokeraša (kao neki, odnosno neke) te kao takav stvarno nemam pojma što se tiče ulaganja. Poker je druga stvar, a o beli i šahu i ona kočijaška da ne pričam.
Čim su moji prijatelji iz ERSTA REKLI da prodam ATPL ja odmah kupio.
Nisam nooooormalan. Ajde nagradna igra. Prijateljica koja pogodi što Hasenfefer znači vodim je za Uskrs u Dubrovnik.
Prijedlog Purgerima. Kako plaćamo najveći prirez na svijetu neka gradonačelnik (koji nije ništa nije uradio za ovaj grad) lijepo proglasi parkiranje na cijelom području Zagreba besplatnim za građane.
LP[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_cool]
A koje su vam ulazne cijene u tom prilično zastrašujučem portfelju (ako ga tako mogu nazvati)
Sadašnje.
Samo za Vas, sad sam ostal bez poruka.
ATPL cca 60 komadića
INGRA oko 7.000 komada (zizić me je nagovorio, on je kriv)
BELJE oko 77 komada (Renči pa ne ide baš gore, jel zbog Uprave ili žute jo-jo loptice).
I DIOKI
Oko 7.000 kom + OKO 12.000 NA srbničkim ručunima
Radujem se udruživanju malih dioničara.
+ostatak CASH-r-a 20 % recimo, malo malo dobijem lovu za lopatanje (nisam ja kriv kaj tak dobro baratam s štapom)
Pa mene IGH jaaaaaako čudi što raste. Napisao sam Vam moj ulaz.
Još jednom bi naglasio da nisam učil za brokeraša (kao neki, odnosno neke) te kao takav stvarno nemam pojma što se tiče ulaganja. Poker je druga stvar, a o beli i šahu i ona kočijaška da ne pričam.
Čim su moji prijatelji iz ERSTA REKLI da prodam ATPL ja odmah kupio.
Nisam nooooormalan. Ajde nagradna igra. Prijateljica koja pogodi što Hasenfefer znači vodim je za Uskrs u Dubrovnik.
Prijedlog Purgerima. Kako plaćamo najveći prirez na svijetu neka gradonačelnik (koji nije ništa nije uradio za ovaj grad) lijepo proglasi parkiranje na cijelom području Zagreba besplatnim za građane.
LP[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_cool]
[/quote]
Hassane, ovo ti je vrlo rizičan portfelj.
Tih 250 tkn kojih imas unutra 80% ima sansu pasti vrlo skoro.
Cash ti je još najsigurniji.
sulejmanmali :
1. Moj račun je jedan jedini s mojim Imenom i prezimenom
2. Smisao bilo kakvog muljanja je zarada na istoj dionici (za sada 250.000 kn minus), ha IVKA nadmaši to
3. Imam račun i bez imena i prezimena ali skrbnički nemam jer se ne sramim imena sebe ni svojih prijatelja
DI STE NAŠLI MENE S 30.000 OUR-a kapitala ulagačkog.
@ sulejmanmali purgeru ,
opet si se očešao o našeg najboljeg gradonačelnika koji nam je smanjio cijenu parkiranja 25 % ?
Pozdrav
Riječ za premijera…ili Sulejman na hrvatski način…
Poštovani Zorane,
sjeti se 1970,’71,’72,’73… sjeti se Nalješkovićeve, zajedničkog školovanja. Jednako smo bili gladni ili siti, jednako smo izgledali, iste igračke smo koristili…
Svaki dan tvoji roditelji pozdravljali su moje, moji tvoje… svi smo se znali. Nismo imali puno, ali smo imali dovoljno. DANAS??? Samo tuga, bijes, nemoć i jad.
Ljudi koje si znao i znaš, danas su gladni. Imaju reći tisuću priča, imaju milijardu dobrih ideja, a nitko nas ne čuje. Stenjem. Strahujem i živim pod stresom već godinama. To su oni isti ljudi koje znaš.
Institucije L AŽU, “Hrvatine” plavih prsa od busanja pokrali su dok sam ja pridonosio. Digao sam kredit vjerujući da živim u stabilnoj zemlji i da ću radom stvoriti više. Danas sam gladan. One koje volim gledam tužne… pričamo o politici, umjesto o svom životu, a zaboravili smo se voljeti. Ne zato što smo gl upi, nesposobni ili loši.
Tko ste vi ljudi?
Misliš li da ja ne znam skijati? Znam. Ali opremu sam prerastao prije 20 godina. Misliš li da ja ne volim pršut? Volim, ali ga mogu samo zaobići. Misliš li da ja ne bi želio svojoj voljenoj i našoj djeci dati sve što žena treba? Volio bih i više. Ne znam kako. Satrla nas je laž, lopo vluk. Misliš li Zorane da ne bi trebao čuti što ti se govori. Trebao bi, vjeruj mi.
S poštovanjem,
Dubravko”
Ljudi koje si znao i znaš, danas su gladni. Imaju reći tisuću priča, imaju milijardu dobrih ideja, a nitko nas ne čuje. Stenjem. Strahujem i živim pod stresom već godinama. To su oni isti ljudi koje znaš.
Koje su to dobre ideje? Moze recimo 10, ne mora milijardu.
Ja nisam puno u mobilnim telefonima ili smartphone app-ovoma. U stvari ja imam dumb phone. Ali evo jedna vijest.
Na kanadskoj televiziji je prestavljen App koji je razvijen u Hrvatskoj. Pretpostavljam da je za IPhone. Uglavnom taj App vam omogucava da vas smartphone outomatski daje “zauzeto” ljudima s kojima ne zelite razgovarati, bez obzira da li ste zauzeti ili niste.