Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ivana7@ vidim ,pise se dosta o T.A. , i krenulo se u certifikate ..jel sisas te svabe ?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

A kako trguju naši forumaši s tim cerifikatima ???

– gospođa Miami i gospon Lopina još nisu stigli do te faze trgovanja.
– gospođa Domaćica koja puno piše ali malo trguje tako i nije imala nekih većih gubitaka.
– dalje neću nastaviti s imenima jer će me većina vas zamrziti.
– jer na shortu su svi u plusu.
– tip "A" je malo dokupio pa pokrio gubitke.
– dakle poanta je kako se je izvukao iz gubitka.
– tip "B" kupuje i prodaje na razlici od 20-30 bodova, meni to tek pokrije provizije, a neki na tome imaju ludi prinos.
– svi vide rast i pišu o rastu DAX-a, ali koliko vidim, a dobro vidim taj LDX1 se ne kupuje ili su kupnje zanemarive i to tjednima.

– čitajući temu Certifikati otkrila sam kako jedan tip i gubi na tim certifikatima (Mida),
– šteta, da vam nije tog gospon Mide svi bi te bili u plusu osim mene, a ja taj certifikat nisam kupovala na 65, ni na 60, ni na 55… a opet sam napravila fenomenalno dobar zgubitak.

– I love this game.
Pozdrav !

Tko bi tebe micek mrzio, sa tim lijepim okicama.

DAX je kao cura, prebrzo sve uđeš, nabrzinu sve bez katarze i onda boom nema više povratka/a tti bi drugi date ali nemas sa čime, ode ego na prvom dateu i velikoj brzini.

Čekaj prilike nemoj odmah sve. Znaš kako zgodna cura zavodi, ali ako odmah nasrneš kao bikonja(bull) e onda te ima. Često ako si jedini u sobi koji ju ne gleda/možeš biti jedini koji ćeš dobiti.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Certifikati.

– dobro je palo trgovanje na certifikatima, očito je kako nema lake love.
– LDX1 ne kupujete jer ne vjerujete u rast DAX-a.
– SDX1 na kupujete jer ne vjerujete u pad DAX-a, (ovo danas što je trgovano pretežno su bile prodaje).

– gledam oscilatore, dosta toga je pregrijano, sentiment je također na strani pada ali DAX raste i raste (danas ga možemo očekivati preko 7.500 (7.510).
– hoće li nakon toga pasti, nemam pojma.
– ulaz mi je dosta nizak jer sam ga najviše kupovala oko 7.400 tako da mi je prosjek dosta nizak – ali gubitak mi nije mali.

– eto to bi vam bila tehnička analiza na kojoj svi dobro zarađuju.

– ako vam se da gubiti lovu onda bi morali ići u kupnju zlata, po TA bi trebalo rasti.

– noćas sam pogledala mnogo grafova te se moja analiza svodi na moljenje Boga.
– jedino nam Bog, tsunami, Al-qaida, potres…. mogu pomoći.

– I love this game.
Pozdrav !

ljudi gube lovu i sute..
bas cudno to s daxom..cini se ipak nisu nasi spremni za vani ,nego samo u ovoj bari di se da manipulirati u plicaku,na balkanski

A kako trguju naši forumaši s tim cerifikatima ???

– gospođa Miami i gospon Lopina još nisu stigli do te faze trgovanja.
– gospođa Domaćica koja puno piše ali malo trguje tako i nije imala nekih većih gubitaka.
– dalje neću nastaviti s imenima jer će me većina vas zamrziti.
– jer na shortu su svi u plusu.
– tip "A" je malo dokupio pa pokrio gubitke.
– dakle poanta je kako se je izvukao iz gubitka.
– tip "B" kupuje i prodaje na razlici od 20-30 bodova, meni to tek pokrije provizije, a neki na tome imaju ludi prinos.
– svi vide rast i pišu o rastu DAX-a, ali koliko vidim, a dobro vidim taj LDX1 se ne kupuje ili su kupnje zanemarive i to tjednima.

– čitajući temu Certifikati otkrila sam kako jedan tip i gubi na tim certifikatima (Mida),
– šteta, da vam nije tog gospon Mide svi bi te bili u plusu osim mene, a ja taj certifikat nisam kupovala na 65, ni na 60, ni na 55… a opet sam napravila fenomenalno dobar zgubitak.

– I love this game.
Pozdrav !

jel se moze kupit long dax s polugom?
i sto ti je onaj nesto kao ls rh..

Moje dvije najveće greške kod certifikata.

– sve ovo mi je nešto novo, nemam iskustva, tek razvijam strategiju kako time trgovati.
– na žalost nemam neke koristi ni od vašeg pisanja na temi Certifikati jer sam zbog vašeg pisanja napravila najveće greške.
– a morala sam znati kako ste stado i kako ovce ne treba slijediti.
– ali što je tu je.

– greška Br.1, LDX1.

– gledam TA, vidim dno, vidim kako većina vas izlazi, prisutan je veliki strah od pucanja certifikata, netko izlazi i kapitalizira 50.000kn minusa, a ja ulazim, nakon 2-3 dana izlazim, dobitak dobra plaća ili cca 10%.
– velika većina vas je tu izgubila lovu, a izgubila sam i ja dodatnih 100% jer sam prerano izišla.

– greška Br.2, SDX1.

– dok sam ja zarađivala na LDX1 velika većina vas se krcala SDX1.
– tako ja prodam LDX1 i krenem za stadom u SDX1.
– čeka stado, čekam ja kad će više pasti taj DAX.
– dokupom smanjujem prosjek,
– zadnjih danana ga više ne dokupljujem, jer ga imam previše, a i čekam pucanje tog certifikata i kog vraga će mi onda dokupljivanje.

– možebitna greška Br.3, zlato.
– e, tu mi zasad ide o.k., ali stado je počelo o tome pisati pa sam s pravom zabrinuta za tu investiciju.

– sa obveznicama i naftom još nisam trgovala jer trenutno nemam pojma o tim certifikatima.

– I love this game.
Pozdrav !

Ne zanimaju me nikakvi certfikati..dosta mi je lopovluka i na ovoj burzi…
Što bi svi Vi, da dođete na malo jače burze..poginuli, dok si reko keks…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

razlog pušione na SDX1 je što je DAX praktički pravocrtno narastao tj. odbio se sa 6950 na skoro 7600 bez osilacija pa nije bilo prilike zaraditi nešto na uobičajenim valovima….tj. varijanta je da ili dokupljuješ i smanjuješ prosjek ili prodaš pa nakon nekog vremena uđeš niže….problem je što je ovo “niže” sad već dosta blizu 7750 gdje više nema “još niže”…. ovaj rast DAX-a bio je na slabim vijestima iz gospodarstva, tj. na lože vijesti rast bi na kratko stao, a na svaku iole bolju vijest DAX euforično raste

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Ivana,

shortanje indexa se gotovo uvijek korist i kao hedge. Sada koliko je DAX koreliran sa hrvatskom burzom i ima li smisla shortajuci DAX kupovati zastitu na ZSE je upitno.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Twixer :
U prvih 10 mjeseci izvoz zlata iz Hrvatske je skocio nevjerojatnih 506%. Hrvatska je u prvih 10 mjeseci izvezla 1.13 milijardi kuna zlata.

@Twixer
,
normalno je da se iz Hrvatske izvozi zlato kada država stimulira izvoznike zlata .
Na izvoz zlata se ne plaća nikakav porez !
Nasuprot tome na uvoz investicijskog zlata se plaća 60 % carine i porza .
I nije to sve .
Hrvatska je jedina Država koja nema ni gram zlatnih rezervi .
Mangupi iz HNB-a prodali su sve Hrvatsko zlato kada je bilo najjeftinije i pri tome izgubili 5 miliardi na vrijednosti .
I nikom ništa .
Pojo vuk magare .

.

blem je što se zlato izvozi jeftinije nego se uvozi i što imamo apsolutno netransparento tržište i regulaciju. što s emene tiče nek sve prodaju, ali efikasno, ne ovako seljački.

Uvoz je zanemariv prema izvozu prem podatcima DZS-a. Zlato je roba kao i svaka druga, kakvu tu regulaciju treba uvesti ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

blem je što se zlato izvozi jeftinije nego se uvozi i što imamo apsolutno netransparento tržište i regulaciju. što s emene tiče nek sve prodaju, ali efikasno, ne ovako seljački.

Uvoz je zanemariv prema izvozu prem podatcima DZS-a. Zlato je roba kao i svaka druga, kakvu tu regulaciju treba uvesti ?
[/quote]
da uvesti… treba je ukinut. imaš regulaciju uvoza i izvoza posebnim dozvolama i porez (ne znam jel sad ukinut).

@Pero

Normalno da vlada stimulira izvoz zlata.

Stimulira prodaju i ne samo zlata nego i svih drugih asset klasa: dionica, nekretnina i sl. Kako vlada nemoze privuci investicije, a nemoze se vise ni zaduzivati onda potrosac ostaje kao jedina snaga koja moze odrzavati aggregat demand. On to radi rasprodajuci imovinu, a vlada cini sve da ga “potakne” u tome.

Ovaj izvoz zlata je pozitivan doprinos GDP-u od 0.4% na godisnjoj osnovi. Ako uzmes u obzir da gotovo sav taj novac ode u potrosnju onda je doprinos sigurno blizu 1%.

Pitanje je koliko dugo ovaj trend izvoza zlata moze trajati. Jer kada ga nestane doci se do svojevrsnog golden cliffa u Hrvatskoj. Odnosno iz potrosnje ce nestati cca 1.35 milijardi kuna.

U vladi su vjerojano svjesni te opasnosti pa su odlucili jos vise potaknuti rasprodaju zlata. Hrvatska Posta, koja je u 100% vlasnistvu drzave, krece u business otkupa zlata. To bi trebalo spustiti marze i jos jace potaknuti otkup.

New Report

Close